Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Pio
Introwertyk

Re: Witam!

Post autor: Pio »

paranoik pisze:Jak już tu jestem to przydałoby się przywitać. (...) Przywlokłem się tutaj, bo nie ukrywam, że szukam jakiegoś polepszenia swojego stanu.
Witaj paranoiku !
Na forum znajdziesz sporo osób spolaryzowanych introwertycznie. Na refleksyjne spojrzenie możesz więc liczyć :wink:
Czy polepszy to Twój stan? Jeżeli faktycznie masz tendencje paranoika, to otworzenie się i chęć poszukiwania zmian może wyjść jak najbardziej na plus :)
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

Witamy, witamy. :)
Obrazek
bartek78

Post autor: bartek78 »

Cześć ludziki.
W końcu postanowiłem się odezwać. Mieszkam w niedużej miejscowości(3k) nieopodal Bydgoszczy w której to pracuję. Marnie mi płacą, ale pracuję indywidualnie. Forum znalazłem dzięki google i Wikipedii :lol: gdzie po przeanalizowaniu cech introwertyków, stwierdziłem, że tylko jedna cecha z tam wymienionych, nie pasuje do mnie. Zarejestrowałem się, poczytałem i uspokoiłem się że jednak nie jestem dziwolągiem a introwertykiem. Przedtem nawet się nie zastanawiałem nad swoim charakterem, po prostu jestem jaki jestem i koniec.
Właśnie wróciłem z imprezy na plaży, byłem tam ok. 5-7 minut (ależ się wybawiłem). Jak zobaczyłem tych wszystkich zionących darmowym piwskiem ludzi i podskakujących w rytmie disco-polo to zarządziłem natychmiastową ewakuację mojej osoby w rejon mojego komputera. Ufff... już mi lepiej.
Jeszcze coś napisze tu i tam.
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

bartek78 pisze:Cześć ludziki.
Cześć ludziu!! :lol:
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Pio
Introwertyk

po przeanalizowaniu cech introwertyków, stwierdziłem, że tylko jedna cecha z tam wymienionych, nie pasuje do mnie. .
Witaj na pokładzie !
Jaka to cecha?
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

bartek78 pisze: Właśnie wróciłem z imprezy na plaży, byłem tam ok. 5-7 minut
Introvert approved. :wink:
Obrazek
bartek78

Post autor: bartek78 »

Pio pisze:
po przeanalizowaniu cech introwertyków, stwierdziłem, że tylko jedna cecha z tam wymienionych, nie pasuje do mnie. .
Witaj na pokładzie !
Jaka to cecha?
Cytuję:
U introwertyków dominuje część przywspółczulna autonomicznego układu nerwowego, w związku z tym mogą:

* pod wpływem stresu reagować powoli
Ja akurat reaguję szybko.
Pio
Introwertyk

bartek78 pisze: Ja akurat reaguję szybko.
Od razu lejesz w m... :wink: ?
To nie masz tak, że pod wpływem stresu dukasz zamiast rozmawiać? Najwyraźniej adrenalina wygrywa z kortyzolem :)
Awatar użytkownika
borek
Introrodek

Przywitanie

Post autor: borek »

Hej! Co prawda pisałem ze dwa razy już na forum po czym nerwowo skapnąłem się, że nie przedstawiłem się. A wypada! Nie mogłem odpowiedniej rubryki znaleźć.
Więc jestem Michał i mam wrażenie, że jestem hmm... nieprzystosowany do społecznego życia. Ale tu chyba nie będę się rozpisywał co mnie boli bo nie miejsce :)
chaos_kontrolowany

Post autor: chaos_kontrolowany »

Cześć, jestem Maciek. :wink: Zarejestrowałem się tutaj, bo w wielu spośród Waszych postów odnalazłem ścisły związek z moimi przeżyciami. Nie mam pewności co do tego, czy w stu procentach jestem intro, ponieważ jest we mnie zbyt wiele sprzecznych czynników, by móc to jednoznacznie określić. Część mnie krzyczy: "wychodzę stąd!", a druga: "ja zostaję!". Mam nadzieję, że uda mi się pomieścić tu kilka swoich postów.
nikya
Pobudzony intro

Post autor: nikya »

Również postanowiłam się przywitać :). Przeglądam forum od pół roku, od samego początku czytałam je z okrzykami radości "Mam tak samo!", później się zarejestrowałam, aż w końcu uznałam, że może czasami coś napiszę ;).
O sobie napiszę, że studiuję w Toruniu pewien spokojny i mało prestiżowy kierunek, po którym będę mieć zawód ponoć idealny dla introwertyka ;).
Awatar użytkownika
Kamil
Rozkręcony intro

Post autor: Kamil »

nikya pisze: O sobie napiszę, że studiuję w Toruniu pewien spokojny i mało prestiżowy kierunek, po którym będę mieć zawód ponoć idealny dla introwertyka ;).
Jaki?
Toruń mi się kojarzy z archiwistyką... a to się zgadzałoby z dalszym opisem, w tym "idealny dla introwertyka"
"Przestrzenią ducha, gdzie może on rozwinąć skrzydła, jest cisza "- Antoine de Saint-Exupéry

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Ekstrawertyka, to znaczy, że go nie słuchałeś.
Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
nikya
Pobudzony intro

Post autor: nikya »

Blisko ;). Bibliotekoznawstwo.
tyska
Introrodek

Post autor: tyska »

Podoba mi sie ta stronka, postanowilam więc zapuscić tu conieco korzenie, a może jak sie da to i wrosnąć na dłużej :)
Justyna, lat 30, INTROWERTYCZKA :D
O swojej "przypadłości" dowiedziałam sie czytając artykuł o introwertyzmie w kobiecej literaturze w dziale psychologia. Z każdym przeczytanym zdaniem upewniałam się, że to o mnie. Tak jak większosć z Was bylam zdziwiona, że moje "dziwactwo", które w przypływie dobrego humoru określalam mianem orygilnalności, ma taką ładną psychologiczną nazwę -INTROWERTYZM :D Jeszcze bardziej zdziwiłam sie, gdy przeczytałam, ze takich jak ja jest 1/4 społeczeństwa! W moim otoczeniu jakoś tego nie widać! Ale może grupa jest niereprezentacyjna :D
Jako introwertyczka nie miałam łatwego zycia, bo mam 4 rodzeństwa (ale dopóki miałam tylko 2 siostry, tj. do 14 roku życia, miałam swój pokój :D ); mojego wyuczonego zawodu, w którym przepracowałam aż 2 lata!, nie powstydziłby się żaden szanowany extrawertyk, bo wokół ciągle pełno ludzi :D , a w ciągu ostatnich 4 lat połowę z tego czasu spędziłam pomieszkując pod jednym dachem z 11 innymi osobami!
Ach! Zapomniałabym dodać, że mój ulubiony serial to Dr House :D Jedyny jaki oglądam! :D
Oto ja uspołeczniająca się introwertyczka w fazie regresu :D
"Wszystko jest proste - WYSTARCZY MIEĆ ODWAGĘ"
Paulo Coelho
Tesson

Post autor: Tesson »

Witajcie,

Nazywam sie Michał i mam 25 lat :P

Zagladalem tutaj juz pare miesiecy i naprawde ciesze sie ze sa jeszcze tacy dziwacy jak ja. W pracy czasami sie naprawde nudze albo mi sie nie chce pracowac (ciii) ;) , wiec w koncu postanowilem sie zarejestrowac :P
ODPOWIEDZ