Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
sugarfreekitten

Re: Witam!

Post autor: sugarfreekitten »

Witam i ja.
Introwertyk pełną gębą.
Szukając w internecie artykułów na temat idealnej pracy dla introwertyka trafiłam tutaj.. i mam zamiar zostać :)
Awatar użytkownika
tao
Intronek
Enneagram: 4w3

Post autor: tao »

To i ja się przywitam, cześć Wam.
Wpadłam i mam nadzieję, że już zostanę :)
AnonymousGuy
Zagubiona dusza
Enneagram: 5w4
MBTI: INTJ

Post autor: AnonymousGuy »

Dobry
1 LO, introwertyk świadomy swego smutnego losu od dni pięciu, z Warszawy.
Cieszę się, że znalazłem to forum, bo zyskałem pewność, że nie jestem wrzodem na zdrowym organizmie społeczeństwa.
Pozdrawiam everyone
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Nie ciesz się i nie bądź taki pewien. Dalej możesz być wrzodem. Wiele w tej kwestii zależy od ciebie. Siemanko :P
Awatar użytkownika
Agon
Krypto-Extra

Post autor: Agon »

AnonymousGuy pisze:Cieszę się, że znalazłem to forum, bo zyskałem pewność, że nie jestem wrzodem na zdrowym organizmie społeczeństwa.
Możesz wytłumaczyć o co chodzi z tym byciem wrzodem? :P
Jarowit

Post autor: Jarowit »

Witam,

Kiedyś szukając więcej o moich objawach depresjointrowertycznych trafiłem na to forum, ale jak to na introwertyka przystało nie chciało mi się tutaj zarejestrować. :) Interesuję się historią, polityką, filmami, muzyką i książkami. Chodzę do liceum i niestety introwertyzm wywiera wpływy na tę dziedzinę życia. No nic, witam jeszcze raz. :P
bluejeans
Zagubiona dusza

Post autor: bluejeans »

Witam wszystkich, z tej strony Karolina, mam 21 lat i od jakiegoś (niedługiego) czasu dowiedziałam się o introwertyźmie. Do tego czasu wydawało mi się, że jestem dziwna, a nawet bardzo dziwna. Ile razy w domu słyszałam, ze jestem nienormalna tylko dlatego, że nie wychodzę na imprezy i innego typu spędy towarzyskie;) Zresztą nie umiem rozmawiać, a przynajmniej nie na tematy, które interesują wszystkich wokół. Jeśli chodzi o moje zainteresowania, to z pewnością książki, uwielbiam też uczyć się języków obcych, na razie moje spektrum nie jest zbyt rozległe, bo to tylko angielski i niemiecki, ale marzy mi się norweski lub szwedzki (lub oba, a co mi tam!) :D
Ostrzegam, że to mój debiut na forach internetowych, zawsze wolę czytać niż komentować ;)
Awatar użytkownika
dreambg
Zagubiona dusza

Post autor: dreambg »

Witam wszystkich. Nazywam się Michał, mam 19 lat i powiedzmy, że nazwa mojego miasta (okolice Łodzi) ma tyle wspólnego z morzem co nadbałtycka bryza z wiatrem halnym, nawet jeśli to niewiele... Jestem introwertykiem, chodź osobiście nie lubię tego określenia... Kojarzy mi się ludźmi chorymi na coś, a przecież nikt z Nas nie jest chory. Bardziej lubię określenie człowieka o filozoficznej naturze, albo osobę zdolną do samorefleksji, umiejętności o której większość ludzi zdaje się zapomniała... Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale zajmujemy przeważnie także sporo miejsca :D, w końcu każdy z Nas potrzebuje własnej przestrzeni, spokoju, ciszy... Najlepiej odgrodzonej drutem kolczastym, żeby odstraszyć potencjalnych tubylców... Znajomi znają przysłowiowe "Sezamie otwórz się" i z perspektywy innych wyglądają trochę, jak członkowie podziemnego stowarzyszenia, do którego zaproszenia nie istnieją, a jedyna droga jest przeważnie "Out of order..." Tak trzeba przyznać nie lubimy nieproszonych gości... Powinienem coś dodać teraz od Siebie... Dlaczego tu jestem? Jest poniedziałek 17 listopada godz 11:03 i moje baterie kompletnie wysiadły... Co prawda, jak to powiedział jeden coach "Jak upadnę to sobie trochę poleżę i wstanę" Stres... Matura... I masa ludzi, którzy hmm... chyba po prostu są ludźmi, a ja wyczerpałem limit "człowieków" na m2 i potrzebuję odpocząć... Mam ochotę poznać Was moi drodzy, ludzi którzy myślą w ten charakterystyczny sposób... Którzy widzą to czego inni nie dostrzegają... Mam już dosyć prostolinijnych ekstrawertyków, bo tacy po części mi się wydają, i chyba dlatego tu jestem... Chce wreszcie znaleźć kogoś kto postrzega i czuje tak, jak ja... Czy to głoś desperacji? Może... Szukałem wśród normalnych nie znalazłem... Szukam wsród nieno... No właśnie... Czy kiedy cały świat krzyczy milczenie jest na wagę jakiegoś cennego kruszcu? Złoto? Platyna? Przyznam się szczerze: nie wiem... I tu chyba będę powoli kończył, bo nie chcę też przedłużać i tak już rozpisałem się ponadplanowe kilka słów i mądry cytat z internetu... Ostatnie pytanie kieruje do Was... Czy jestem we właściwym miejscu...? Czy może zabłądziłem...? Jeśli macie chwilkę puknijcie w ramię i wskażcie kierunek... Jeśli nie... No cóż... Chyba jakoś dam radę... ;)
(...) marzymy wszyscy o jakiejś mowie bez słów, która wyraża, czego nie sposób powiedzieć, przedstawia to, co nie da się ukształtować.

"Po czym poznać introwertyka? Gesty? Małomówność? Pewnie tak, albo i napewno... Ja stawiam na oczy... Głębia spojrzenia... Jest w nim coś co Nas zdradza..."
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Jak mówisz, to też robisz tyle pauz? Ja raczej nie czuję tak jak ty :P Ale z grzeczności i tak otwieram ci drzwi i zapraszam do środka. Wbijaj, co tak będziesz stał w progu.
Awatar użytkownika
Coldman
Administrator
Enneagram: 4w5
MBTI: Szajs

Post autor: Coldman »

Hingwind szkoda że tak mało ludzi pozostaje aktywnych :(
Nie przeglądałem zbytnio tego wątku i patrząc są tu nawet młodsi odemnie xD
Dziewczyna w wieku 15 lat hmmm
kuc
Zagubiona dusza

Post autor: kuc »

Cześć :D Swojego introwertyzmu jestem świadoma od dłuższego czasu i cieszę się, że trafiłam na to forum. Wreszcie można zobaczyć, że są też wokół takie osoby jak ja.

Mam na imię Kaśka. Jestem z Katowic. Lubię czytać fantasy, rysować,spać i zaszywać się w jakichś norach sama ze sobą, jak na klasycznego introwertyka przystało :)
Awatar użytkownika
Miszka
Intro-wyjadacz

Post autor: Miszka »

O, ktoś z Kato. Aż wezmę na siebie obowiązek gospodarza i pierwszy powiem witamy.
Awatar użytkownika
arwena
Wtajemniczony

Post autor: arwena »

Hej wszystkim :D
MatiZ
Pobudzony intro
Enneagram: 4w5
MBTI: INFJ

Post autor: MatiZ »

Och, wygląda na to, że nie pisałem jeszcze tutaj, a jestem już tu ponad rok! Cześć! Jestem Mateusz z Warszawy i od miesiąca mam 20 lat. Jestem introwertykiem więc czuję, że tu pasuję i mogę podzielić się swoimi doświadczeniami. Na tym forum zależy mi na zawieraniu nowych znajomości, szczególnie na żywo. Introwertycy przypominają zamknięty skarb więc warto się poznawać. Różnię się jednak tym, że nie jestem domownikiem i ciągle lubię poznawać nowe miejsca. Tym się karmię :lol:
Awatar użytkownika
damiano22
Introrodek
MBTI: ISTJ

Post autor: damiano22 »

Witam wszystkich intro :D niewiem co tu napisac wiecej wiec na tym skończe, albo moze jeszcze dodam Damian student z Wawy ;)
ODPOWIEDZ