Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
wiewiorka1983
Wtajemniczony

Re: Witam!

Post autor: wiewiorka1983 »

Hej
Jestem ze Śląska, odzywam się :)
Zdecydowanie jestem introwertykiem, choć przez wiele lat rodzina kreowała mnie na kogoś innego, ja niestety ulegałam temu i uważałam, że jedynym właściwym pomysłem na siebie jest przebojowość
Teraz wiem, że to ułuda. Jestem trudnym, specyficznym człowiekiem, który lubi być sam, choć lgnie do ludzi, których jednocześnie się boi, czasem nawet unika.
Lubię mieszkać sama, lubię samotne wypady, czytanie książek, przeklinanie, muzykę, zwierzęta, wolę pracować sama.
Nie lubię gadać o niczym, sztucznie się uśmiechać, przebywać w towarzystwie zbyt wielu kobiet, nieświadomości, zamknięcia, braku akceptacji. To na wstępie chyba tyle
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Lubię (...) przeklinanie
Poproszę próbkę :D I witaj.
geekdavid
Wtajemniczony
Enneagram: 4w5

Post autor: geekdavid »

Witam was moi intro-przyjaciele. Dobrze, że nie jestem sam jak mi się początkowo wydawało. Czytam forum od dłuższego czasu i w końcu musiałem założyć konto. A może kiedyś będę miał coś ciekawego do powiedzenia. :wink:

Witam i pozdrawiam gorąco jeszcze raz!
wiewiorka1983
Wtajemniczony

Post autor: wiewiorka1983 »

highwind pisze:
Lubię (...) przeklinanie
Poproszę próbkę :D I witaj.
nic nad wyrost
poza tym nieśmiała jestem :oops:
Awatar użytkownika
SOBOL
Zagubiona dusza

Post autor: SOBOL »

Witam serdecznie!!!
W tym ze jestem introwertykiem uświadomiłem sobie jakieś 6 lat temu czytając w empiku książkę pod tytułem: "Introwertyzm to zaleta" i spośród cech typowych dla introwertyka odpowiedziałem twierdząco i poczułem spokój ulgę. Jestem normalny tylko że introwertykiem hahaahahahaha.
Awatar użytkownika
Wicker
Wtajemniczony

Post autor: Wicker »

Ciężko mi siebie opisać w tych kilku słowach, a poprzestać na "witam" też nie ma sensu ;) Przede wszystkim, chyba należę na tym forum do mniejszości, bo introwertykiem nie jestem, chociaż ekstrawertykiem też nie - jestem gdzieś pośrodku. Zarejestrowałem się tutaj z ciekawości, interesuję się psychologią i lubię ludzi, więc stwierdziłem, że warto. A poza tym, interesuje się muzyką - jej graniem, słuchaniem, miksowaniem, koncertami - wszystkim ;). Jeśli akurat nie hałasuję, to czytam, oglądam filmy, uczę się i widuję ze znajomymi. To chyba tyle na początek. Witajcie :)
Awatar użytkownika
Lukija
Introrodek

Post autor: Lukija »

Cześć wszystkim.
Awatar użytkownika
szept
Zagubiona dusza

Post autor: szept »

Witam wszystkich na tym forum i pozdrawiam.
gdy się dowiedziałem o sobie to na początku byłem w niemałym szoku ale po pewnym
czasie oswoiłem się z myślą że jestem intro i teraz to nawet się z tego trochę śmieję.

przecież wszystko co oryginalne jest lepsze....
To nasza walka, to nasze życie... nigdy na dnie, zawsze na szczycie
kowalszczanka

Post autor: kowalszczanka »

Witam wszystkich introwertyków, w sumie to tych co nie są też ;-), postanowiłam przyłączyć się do forum żeby móc "pogadać" z kimś rozumującym i czującym podobnie, przynajmniej mam taką nadzieję :D , życzę miłego dnia
KropelkaDeszczu
Zagubiona dusza

Witajcie ;)

Post autor: KropelkaDeszczu »

Serdecznie witam wszystkich. :D
Lloydia
Introrodek

Post autor: Lloydia »

Witam wszystkich.
A więc tak: mam 17 lat i mieszkam na Śląsku. W pobliżu Katowic.
Od czasu do czasu lubię sobie zrobić jakis test psychologiczny. Wiele razy przewijało się w nich słowo introwertyzm.
Hmm ok. Wiedziałam że oznacza ono osobę spokojną, raczej zamkniętą w sobie . Nie zagłębiałam się w to. Wydawało mi się takie ,, za ogólne". Ale jakieś 2 miesiące temu trafiłam na cytat z ,, introwertyzm to zaleta" . Bardzo trafnie opisywał moje zachowanie więc postanowiłam ,,zgłębić temat". I tak oto trafiłam na to forum.
To pojęcie bardzo dobrze mnie określa . Gdy dowiedziałam sie że odnalazłam coś co tak doskonale pada w moj charakter poczułam rozczarowanie. Jednak nie jestem taka wyjątkowa. Ale potem doszłam do wniosku że nie znam drugiej takiej osoby jak ja więc jednak jestem wyjątkowa.:D
Wszyscy jesteśmy.
Ta wiedza podziałała też kojąco . Nie jestem jedyną osobą na tym świecie dla której szkoła to koszmar. Nowa szkoła. Pełna nowych ludzi. Głośnych ludzi. A klasa pełna tzw,, silnych charakterów " . Same dziewczyny ( uważam że gdy dużo dziewczyn przebwa ze sobą to nic dobrego z tego nie będzie . Faceci są potrzebi dla równowagi). Chaos.
Kocham czytać. Konkretnych zainteresowań nie mam jak już mnie coś zainteresuje to o tym poczytam i tyle.
Muzyka- taka jaka mi się wdanym momencie spodoba.
Hah to mój pierwszy post w całym moim życiu na jakimkolwiek forum tak że jak wyszło pomaptycznie to sorry. :|
:D
5w4, ISTP
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Lloydia pisze:Hah to mój pierwszy post w całym moim życiu na jakimkolwiek forum tak że jak wyszło pomaptycznie to sorry.
Wyszło spoko ;)
Witamy nowo przybyłych. Nie wstydźcie się i piszcie śmiało.
4nn4

Post autor: 4nn4 »

Siemka!
Już dawno, dawno temu natknęłam się na to forum, ale wtedy nie czułam potrzeby, żeby coś u Was napisać. Za to bardzo lubiłam czytać Wasze przemyślenia, niektóre zainspirowały mnie do tego, by zmienić postrzeganie świata i wyleczyć się z kompleksów. Mogę powiedzieć, że raczej mi się udało, a przynajmniej na pewno jestem na dobrej drodze :D Teraz postanowiłam, że nie będę tylko obserwatorem i spróbuję się u Was zaaklimatyzować :)
Awatar użytkownika
barpop
Wtajemniczony

Post autor: barpop »

Też się przywitam - świeżo zarejestrowany forumowicz. Teraz mi zostaje obserwować, czy introwertycy faktycznie używają więcej emotikonów i kochają mangę.
taki trochę "dżez fjuzion"
ewelka91
Wtajemniczony

Post autor: ewelka91 »

Witajcie!
Doszłam po wielu latach do tego, że moja chęć przebywania samej, cisza, spokój i brak chęci przebywania w tłumie to nie "nieśmiałość" ale introwertyzm!

Jestem podekscytowana, że nas jest tylu i że znalazłam to forum! W wolnej chwili zajrzę na różne wątki:)

Tak czy siak - witam!
Ewelina, 22l - introwertyczka :)
ODPOWIEDZ