Nie znalazłem żadnego tematu, więc spytam was co sądzicie o produktach zawierających wyżej wymieniony związek chemiczny, czy tam mieszaninę. Nie znam się na chemii, a każdy wie o co chodzi
Młody jestem, ale się próbowało większości.
Osobiście nie lubię napojów spirytusowych i pochodnych. Piwo może być, ale najbardziej smakuje mi wino wytrawne bez żadnych korzeni, przypraw i innych pierdół. No i nie jestem zwolennikiem upijania się, więcej z tego szkody niż pożytku.
Jak ja byłem w Twoim wieku... [zaczynam jak stary dziadek :lol: ] to piłem więcej niż teraz, głównie vodke.
Jakieś 3 lata temu wracałem późną nocą sam z imprezy, lekko wstawiony, i przechodząc koło cmentarza doznałem oświecenia
Krótko mówiąc, doszedłem do wniosku, że picie w niczym mi nie pomoże, co najwyżej na chwilę pozwoli mi się zrelaksować. I od tamtej pory wóde piłem może ze 2-3 razy na urodzinach/imieninach [choć słowo piłem to za dużo powiedziane :wink: ]
Teraz ograniczam się tylko do piwa, średnio raz w tygodniu
[moje ulubione to zywiec porter ]
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"
"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Jestem bardzo za produktami zawierającymi cedwahapięćoha, ze szczególnym uwzględnieniem win. Sam popędzam conieco (khe khe, reklama, khe khe) a z produktów monopolu lubię niemieckie wina typu riesling. Z mocniejszych środków znieczulających ostatnio bardzo podeszły mi wódki z Łącka - nie, nie śliwowica.
MetalMan pisze:
Jakieś 3 lata temu wracałem późną nocą sam z imprezy, lekko wstawiony, i przechodząc koło cmentarza doznałem oświecenia
Niech zgadnę, przydzwoniłeś głową w nagrobek? ;-)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Piwa regionalne, choć przyznam, że mało próbowałem jak na razie. Ulubione to Miodowy, Miodowe Ciemne, Koźlak (nie pamiętam który, a jest chyba kilka rodzai) oraz Zielone Lubelskie. Jest jeszcze jedno fajne ale nie pamiętam jak się nazywało. Generalnie lubię ciemne piwa i słodkie choć pewnie słodkie piwo według niektórych to nie piwo.
Lubię też miody pitne, ale nie wina, próbowałem kilku i nie posmakowały mi.
Poza tym to mało piję, kiedyś po skończeniu osiemnastki trochę wódki, ale przeszło mi po jakimś czasie i od tamtej pory czasami jakieś piwo.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Przypomnieliście mi czego oprócz ryżówki nie piłem, mianowicie miodu pitnego, i jakoś mnie nie ciągnie do tego, miód jest za słodki dla mnie. Heh i w ogóle śmieszy mnie pewien paradoks. Mamy pasiekę, a nikt w domu miodu nie je. Cóż biznes to biznes.
Lubię dobre, najlepiej niepasteryzowane piwo, whiskey (nie mylić z whisky), rum, absynt, od czasu do czasu wino.
Ostatnio ulubione pivo: Ale Ale z Corneliusa, Utenos Baltias, Utenos Porteras, a od na prawdę wielkiego święta La Trappe Tripel lub La Trappe Quadrupel
Tak jestem smętny jak kurhan na stepie, a tak samotny, jak wicher na morzu
a tak zbłąkany, jak liść na rozdrożu, a tak zwinięty, jak żmija w czerepie...
...może lepiej nie wiedzieć, że masz tylko siebie? ...lepiej karmić się "prawdą" że Bóg jest gdzieś... tylko zasnął...
Cynik jest draniem który złośliwie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jakim według wiary ludzi być powinien
śnieżka pisze:
Tyż lubię. Świetnie, że coraz łatwiej je dostać, nieświetnie, że są coraz droższe. Przynajmniej tu, u siebie, taką tendencję zauważyłam.
Zależy chyba od regionu. Ja w swoim mieście mam jeden sklep z nimi i można kupić piwo za 2 zł (też dobre), a można za 5 zł. Jak na piwo w sklepie, 5 zł to już nie mało.
Tak jestem smętny jak kurhan na stepie, a tak samotny, jak wicher na morzu
a tak zbłąkany, jak liść na rozdrożu, a tak zwinięty, jak żmija w czerepie...
...może lepiej nie wiedzieć, że masz tylko siebie? ...lepiej karmić się "prawdą" że Bóg jest gdzieś... tylko zasnął...
Cynik jest draniem który złośliwie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jakim według wiary ludzi być powinien
No w sumie racja. Jak popatrzeć na ceny to nawet za 10-15 zł można kupić butelkę, pewnie droższe też się znajdą. Ja raczej nie pozwalam sobie na takie póki co ;p
Ja ogólnie jestem bardzo mało alkoholowa, na paru wyjazdach kilka lat temu popróbowałam różnych rzeczy, ale mnie to nie wciągnęło. Często nie rozumiem, po co ludzie w ogóle piją alkohol. Mimo to, zaczęłam być ciekawa, jak smakują różne drinki i ostatnio popróbowałam sobie. Mojito jest yummy. ^^
Ausencia pisze:
Preferuję wino, zarowno ze względu na smak jak i wrazenia po nim... Niestety koneserką nie jestem, bo mnie na to nie stać.
E, rzyga się tak samo po Chateau Lafite jak i po jabcoku ;-)
Jest cala masa tanich i bardzo smacznych win, wystarczy poszukać i nie bać się eksperymentów. Nie wiem jakie masz upodobania, ale polecam gruzińskie. Niedrogie i można je łatwo kupić w Polsce. Niestety nie w NL, psiakrew :evil:
No i, oczywiście, rieslingi :-)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.