Gry komputerowe

Tutaj porozmawiać możemy o naszych zainteresowaniach, bardziej lub mniej popularnych pasjach czy nawet... dziwactwach :)
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Re: Gry komputerowe

Post autor: qb »

Ja też mam sentyment do jedynki i chciałbym, żeby ta gra była podobna do niej.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

Post autor: Padre »

qb pisze:Ja też mam sentyment do jedynki i chciałbym, żeby ta gra była podobna do niej.
Obym się mylił, bo na podstawie trailera wygląda, że szykują bardziej coś w stylu "Assassin's Creed" niż ciężkich klimatów jedynki. Strasznie to cukierkowo-lustrzane. Ale pożyjemy zobaczymy.
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Danny
Introrodek

Post autor: Danny »

Gry komputerowe uwielbiam i co trochę jakąś przechodzę.Ostatnio grałem w COD: Black Ops i Crysisa.A ktoś tu gra w Orbitera (darmowy kosmiczny symulator)?
Awatar użytkownika
przybysz
Pobudzony intro
Enneagram: 5w4
MBTI: INTJ

Post autor: przybysz »

Danny pisze:Gry komputerowe uwielbiam i co trochę jakąś przechodzę.Ostatnio grałem w COD: Black Ops i Crysisa.A ktoś tu gra w Orbitera (darmowy kosmiczny symulator)?
Nie grałem w to, bo nie słyszałem o tym.

Jednak zobaczyłem o co w tym chodzi i już się gra ściąga na mój dysk :mrgreen:
Danny
Introrodek

Post autor: Danny »

przybysz pisze:
Danny pisze:Gry komputerowe uwielbiam i co trochę jakąś przechodzę.Ostatnio grałem w COD: Black Ops i Crysisa.A ktoś tu gra w Orbitera (darmowy kosmiczny symulator)?
Nie grałem w to, bo nie słyszałem o tym.

Jednak zobaczyłem o co w tym chodzi i już się gra ściąga na mój dysk :mrgreen:
Bardzo mi miło, że Cię zainteresowałem tą grą. Jej siłą są dodatki, jest ich naprawdę duuuuużo. Zresztą sam zobaczysz :D
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Schmalzler
Introwertyk

Post autor: Schmalzler »

I w końcu, po 15 latach oczekiwań, setkach screenów, tysiącach zapowiedzi (że już tuż tuż..), milionach domysłów i większej jeszcze ilości pieniędzy przegranych na zakładach "wyjdzie czy nie wyjdzie" - wyszedł Duke Nukem Forever!

Zainteresowanych odsyłam do jakiejkolwiek recenzji w internecie. Zobaczyłem, pograłem, przekląłem brzydko, wyłączyłem. Aż trudno uwierzyć, że udało im się to aż tak spartolić.
Keep talking, I'm diagnosing you.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Schmalzler pisze:I w końcu, po 15 latach oczekiwań, setkach screenów, tysiącach zapowiedzi (że już tuż tuż..), milionach domysłów i większej jeszcze ilości pieniędzy przegranych na zakładach "wyjdzie czy nie wyjdzie" - wyszedł Duke Nukem Forever!

Zainteresowanych odsyłam do jakiejkolwiek recenzji w internecie. Zobaczyłem, pograłem, przekląłem brzydko, wyłączyłem. Aż trudno uwierzyć, że udało im się to aż tak spartolić.
Duke Nukem FOrever to brzydka, nie zmieniająca nic w gatunku strzelanka. Ale cholernie grywalna, mi się podoba ;) Zabawa zaczyna się po przebrnięciu przez pierwsze etapy.
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

qb pisze:Duke Nukem FOrever to brzydka, nie zmieniająca nic w gatunku strzelanka. Ale cholernie grywalna, mi się podoba ;) Zabawa zaczyna się po przebrnięciu przez pierwsze etapy.
Oryginalny Księciunio poza paroma ciekawostkami w silniku też raczej niczego nie wnosił do gatunku, za to jako typowy zabijacz czasu sprawdzał się znakomicie. Nawet mi zresztą brakuje takich bezpretensjonalnych rąbanek.

Nota bene, na prgk narzekają że interfejs jest strasznie "skonsolowaciały". Nie bardzo wiem o co im może chodzić, to jakiś tamtejszy mem sprzed lat, ale jakie są Wasze odczucia?
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Padre pisze: Nota bene, na prgk narzekają że interfejs jest strasznie "skonsolowaciały". Nie bardzo wiem o co im może chodzić, to jakiś tamtejszy mem sprzed lat, ale jakie są Wasze odczucia?
Wydaje mi się, że raczej nie :P Jak w tradycyjnym FPSie, bron pod klawiszami 1-0 i... WSAD :P Ludzie zawsze znajda powód do narzekań.
Schmalzler
Introwertyk

Post autor: Schmalzler »

Grałem na x360, więc cóż... interfejs faktycznie trochę trącił padem. IMO chodzi o sekwencje typu "press any key rapidly to piss/throw/shake boobs"
Keep talking, I'm diagnosing you.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Schmalzler pisze:Grałem na x360, więc cóż... interfejs faktycznie trochę trącił padem. IMO chodzi o sekwencje typu "press any key rapidly to piss/throw/shake boobs"
No faktycznie, zapomniałem o tym. Według mnie nie potrzebne trochę. Na PC też to jest. Tzn przy starciach z wrogami w zwarciu się jeszcze zgodzę, ale przy otwieraniu drzwi to jest niepotrzebne.
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

Kiedyś grałem w taką fajną grę, Project I.G.I. Ktoś sie z nią spotkał?
Poza tym chyba nikt nie wspomniał tu o grze Max Payne. Bardzo introwertyczna bohater.

A ostatnio gram Stronghold Crusaders. :roll:
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Alice: Madness returns już wyszła. :mrgreen:
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

qb pisze:
Schmalzler pisze:Grałem na x360, więc cóż... interfejs faktycznie trochę trącił padem. IMO chodzi o sekwencje typu "press any key rapidly to piss/throw/shake boobs"
No faktycznie, zapomniałem o tym. Według mnie nie potrzebne trochę. Na PC też to jest. Tzn przy starciach z wrogami w zwarciu się jeszcze zgodzę, ale przy otwieraniu drzwi to jest niepotrzebne.
Czyli jednak narzekacze mieli rację, coś takiego widziałem w Halo. Przytrzymaj [blabla] żeby cośtamcośtam, z deczka irytujące dla osobnika przyzwyczajonego do tradycyjnej klawiszologii.
ODPOWIEDZ