Religia, wiara
Re: Introwertyzm a religia
"Tolerancja negatywna (nazywana również bierną albo formalną) polega na samym
znoszeniu, na braku interwencji. Tolerancja pozytywna (nazywana również czynną albo
treściową) polega na akceptacji lub popieraniu cudzej odmienności."
(Ilja Lazari-Pawłowska, Trzy pojęcia tolerancji, „Studia filozoficzne”)
znoszeniu, na braku interwencji. Tolerancja pozytywna (nazywana również czynną albo
-
beyondthesun
- Introrodek
zarat pisze:Tylko krowa przez całe życie nie zmienia poglądów. Poza tym, czy to nie klasyczny szantaż (albo presja, nacisk, etc. - nie czuję różnicy w tych terminach) w stylu "jeśli coś zrobisz, nie będę ciebie szanować"?
i to mnie wlasnie przeraza.. ta zmiennosc.. i nie oczekuje, ze ktos to zrozumie..Inno pisze:Ale zmieni się, bo człowiek przez całe życie się zmienia. Tym bardziej, że totalna większość ludzi na tym forum to osoby młode na progu dorosłości, czyli w wieku w którym osobowość, postawy, poglądy itp. cały czas się kształtują.
`i still feel you, im still down for you, no matter what..`
i nie.. nie kibicuje zadnej druzynie (to byl tylko przyklad), nienawidze tego
ale ja wcale nie jestem rozczarowany z tego powoduInno pisze:beyondthesun, taka mała uwaga - skoro nie zamierzasz tłumaczyć, to skąd rozczarowanie, że nie rozumieją?
i Ty uwazasz sie za INFP..? nie rozsmieszaj mnie.. zamiast F powinno byc u Ciebie T. i to nie dlatego, ze przytoczylas ten cytat, ale z wszystkich Twoich wypowiedzi JASNO wynika, ze z F niewiele masz wspolnego..Ausencia pisze:"Tolerancja negatywna (nazywana również bierną albo formalną) polega na samym
na pewnym forum napisalem juz, ze te testy `splycaja` ludzkie uczucia, ale sama sobie zobacz jak wiele wspolnego masz z F..
http://www.mypersonality.info/personali ... g-feeling/
gdyby to byly szachy, to krzyczalbym `szach-mat` juz kilka dni temu..
- iksigrekzet
- Intromajster
Ja balansuję na krawędzi między F i T, co mnie niezmiernie cieszy
Zawsze całość monety jest lepsza niźli połówka 
beyondthesun, bardzo mnie ubawiłeś! Jesteś jedną z najradośniejszych emanacji zamętu na tym forum i jako awatar bogini Eris masz u mnie piwo
beyondthesun, bardzo mnie ubawiłeś! Jesteś jedną z najradośniejszych emanacji zamętu na tym forum i jako awatar bogini Eris masz u mnie piwo
Sułtan.
beyondthesun pisze: i Ty uwazasz sie za INFP..? nie rozsmieszaj mnie.. zamiast F powinno byc u Ciebie T. i to nie dlatego, ze przytoczylas ten cytat, ale z wszystkich Twoich wypowiedzi JASNO wynika, ze z F niewiele masz wspolnego..
Dzięki za komplement. Naprawdę miło to slyszeć
I za nikogo sie nie uwazam, tak wyszło mi w tym, pożalsięboze, teście, więc nic na to nie poradzę. I nie krzycz na mnie, bo mi włosy wypadną ze stresu.
-
karat
- Intronek
spokojnie Ausencia, nikt na Ciebie nie krzyczy a poza tym, mimo obiegowej opinii, INFT tez sa fajni :lol:
-
beyondthesun
- Introrodek
nie skomentuje nawet tego.. wiesz..? ..iksigrekzet pisze:beyondthesun, bardzo mnie ubawiłeś! Jesteś jedną z najradośniejszych emanacji zamętu na tym forum i jako awatar bogini Eris masz u mnie piwo
moze Ci sie wydawac, ze jestem wobec Ciebie niemily, ale uwierz, ze zycze Ci jak najlepiej..Ausencia pisze:Dzięki za komplement. Naprawdę miło to slyszeć
I za nikogo sie nie uwazam, tak wyszło mi w tym, pożalsięboze, teście, więc nic na to nie poradzę. I nie krzycz na mnie, bo mi włosy wypadną ze stresu.
Kamień spadł mi z serca.beyondthesun pisze:
moze Ci sie wydawac, ze jestem wobec Ciebie niemily, ale uwierz, ze zycze Ci jak najlepiej..i na pewno nie mam zadnych ukrytych, zlych intencji..
Wiecie co, to pierwsza dyskusja na temat religii, z którą się spotkałem, w której nie doszło do awantury.
- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
I nie mały offtop z tego wyszedł
No ale wszystko w imieniu wyższych idei ^^'
Beyondthesun, miałbym taka mała prośbę. Mógłbyś trochę zmniejszyć sobie sygnaturkę? Trochę mniej czytelne forum się staje przez to.
Beyondthesun, miałbym taka mała prośbę. Mógłbyś trochę zmniejszyć sobie sygnaturkę? Trochę mniej czytelne forum się staje przez to.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
- Sorrow
- Krypto-Extra
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ENFP
A Ja myślę, że doszło, tyle, że to była bardzo introwertyczna awantura :lol: .Janko pisze:Wiecie co, to pierwsza dyskusja na temat religii, z którą się spotkałem, w której nie doszło do awantury.
-
beyondthesun
- Introrodek
chcialem `wniesc` troszke `barw`, w ta codzienna szarosc tego forumqb pisze:Beyondthesun, miałbym taka mała prośbę. Mógłbyś trochę zmniejszyć sobie sygnaturkę? Trochę mniej czytelne forum się staje przez to.
usuniete.
- Inno
- Legenda Intro
Nie mamy szarości tylko czerń.beyondthesun pisze: chcialem `wniesc` troszke `barw`, w ta codzienna szarosc tego forum