Pisz prawdę
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Re: Pisz prawdę
Syna oczywiście. Kto chciałby mieć córkę? Chyba jakiś masochista ;P
Co robiliście wczoraj wieczorem?
Co robiliście wczoraj wieczorem?
- Shamicki
- Introwertyk
- Enneagram: 5w6
- MBTI: INTJ
Byłem u kumpla. Ileż można piwo pić ? więc - Pepsi, chipsy NBA 2K12 (jedna z najbardziej irytujących gier w jakie grałem), film (survive style 5+). Wróciłem gdzieś koło 1.00. Popisałem, książka do snu i chyba gdzieś koło 3.00 usnąłem z tym że nie wiem czy to 3.00 po czy 3.00 przed zmianą czasu.
Jaka jest najbardziej pozytywna rzecz jaką w życiu zrobił-e/a-ś ??
Jaka jest najbardziej pozytywna rzecz jaką w życiu zrobił-e/a-ś ??
Człowiek tworzy jakąś rzeczywistość, a potem staje się jej ofiarą.
Hmm... Wyszlam za maz?
(Ps. Ladny awatar, Shamicki
)
Jak chcial(a)bys aby Cie zapamietano po smierci?
(Ps. Ladny awatar, Shamicki
Jak chcial(a)bys aby Cie zapamietano po smierci?
W zasadzie to niewiele mnie to obchodzi. Będę w końcu martwy, więc nie zrobi mi to żadnej różnicy.
Miałeś/aś kiedyś myśli samobójcze?
Miałeś/aś kiedyś myśli samobójcze?
- zielony_lunatyk
- Intronek
Miałem i chyba nie jestem z tego powodu wyjątkowy.
Co byś woła(a): być uznanym światowym autorytetem w jakiejś dziedzinie, czy prowadzić spokojne i niewymagające życie?
Co byś woła(a): być uznanym światowym autorytetem w jakiejś dziedzinie, czy prowadzić spokojne i niewymagające życie?
Zawsze chciałem zrobić coś dla ludzkości, ale jeśli by to się wiązało z jakimiś dodatkowymi obowiązkami....
Nie, jednak wolę spokojne życie.
Jesteś w stanie mówić najbliższym osobą o swoich uczuciach i doznaniach czy się wstydzisz?
Nie, jednak wolę spokojne życie.
Jesteś w stanie mówić najbliższym osobą o swoich uczuciach i doznaniach czy się wstydzisz?
"najbliższym osobą"? Matko jedyna, co to za potworek?
W każdym razie, zawsze trudno jest mi mówić o moich uczuciach, nawet najbliższym osobom. Z jakiegoś powodu jest to dla mnie krępujące.
edit: zapomniałem o pytaniu
Gdybyś mógł/mogła zabić jedną osobę bez poniesienia żadnych konsekwencji, zrobił(a)byś to?
W każdym razie, zawsze trudno jest mi mówić o moich uczuciach, nawet najbliższym osobom. Z jakiegoś powodu jest to dla mnie krępujące.
edit: zapomniałem o pytaniu
Gdybyś mógł/mogła zabić jedną osobę bez poniesienia żadnych konsekwencji, zrobił(a)byś to?
- Akolita
- Krypto-Extra
Nie. Nikogo, żeby to był nawet ostatni najgorszy sadysta i potwór świata.
Gdybyś miał/a możliwość kiedyś, przez jeden dzień pobyć kimś innym, kim chciał(a)byś być?
Gdybyś miał/a możliwość kiedyś, przez jeden dzień pobyć kimś innym, kim chciał(a)byś być?
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Herodotem, zawsze nurtowało mnie pytanie jak żyli ludzie kiedyś, którzy nie znali koranu biblii i Iliady, tworzyli kulturę a nie się o niej uczyli.
Czemu akurat Herodot a nie inny starożytny? Bo on jako pierwszy zdał sobie sprawę z biegu czasu, i zaczął spisywać historię. I jako pierwszy starał się być obiektywny a nie tworzyć mity o własnych bohaterach, pierwszy widział ludzkość jako jedną całość. I co dla mnie bardzo ważne jako jeden z pierwszych zaczął podróżować i opisywać odległe krainy. Zawsze chciałem wiedzieć co go do tego skłoniło.
Chciał(a)byś być niewidzialny/a?
Czemu akurat Herodot a nie inny starożytny? Bo on jako pierwszy zdał sobie sprawę z biegu czasu, i zaczął spisywać historię. I jako pierwszy starał się być obiektywny a nie tworzyć mity o własnych bohaterach, pierwszy widział ludzkość jako jedną całość. I co dla mnie bardzo ważne jako jeden z pierwszych zaczął podróżować i opisywać odległe krainy. Zawsze chciałem wiedzieć co go do tego skłoniło.
Chciał(a)byś być niewidzialny/a?
-
Xayan
- Intronek
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
Zależy w jaki sposób. Niewidzialny na zawsze, na określony okres czasu czy może na życzenie? To pierwsze to na pewno nie, nad drugą opcją musiałbym się sporo zastanowić, natomiast ostatnie rozwiązanie jest najfajniejsze.
Czy miałeś(aś) kiedykolwiek chęć popełnić samobójstwo, aby uciec od problemów?
Czy miałeś(aś) kiedykolwiek chęć popełnić samobójstwo, aby uciec od problemów?
- Akolita
- Krypto-Extra
Tak
Gdy byłeś/aś dzieckiem, kim chciałeś/aś zostać, jak dorośniesz?
Gdy byłeś/aś dzieckiem, kim chciałeś/aś zostać, jak dorośniesz?
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
To sie zmienialo z biegiem czasu: Na poczatku chcialam byc nauczycielka, pozniej zakonnica, pozniej wokalistka a na samym koncu prostytutka.
Teraz mi sie wszystkie 4 odwidzialy.
Gdybys mial/a zaczac swoje zycie od poczatku albo zmienic je w tym momencie, ktora opcje bys wybral/a:
1. bycie samolubnym i pelne korzystanie z zycia, nawet jesli mialoby to wyrzadzic krzywde innym,
czy
2. bycie osoba milosierna i zyc w zgodzie ze wszystkimi zasadami spoleczenstwa.?
Teraz mi sie wszystkie 4 odwidzialy.
Gdybys mial/a zaczac swoje zycie od poczatku albo zmienic je w tym momencie, ktora opcje bys wybral/a:
1. bycie samolubnym i pelne korzystanie z zycia, nawet jesli mialoby to wyrzadzic krzywde innym,
czy
2. bycie osoba milosierna i zyc w zgodzie ze wszystkimi zasadami spoleczenstwa.?
Oczywiście że odpowiedz 1 xD, ja spytam czy zdarza wam się być fałszywym ? (w stosunku do kogoś?).
Samotnicy dnia dzisiejszego, wy, odosobniający się, ludem wy kiedyś będziecie: z was, któryście się sami wybrali, powstanie lud wybrany - a z niego nadczłowiek.
4w5
4w5
- Akolita
- Krypto-Extra
Tak.
Czego się bardzo mocno wstydzisz a chciał(a)byś ten wstyd przełamać?
Czego się bardzo mocno wstydzisz a chciał(a)byś ten wstyd przełamać?
Niczego. Serio, myślałem nad tym chwilę i nie potrafię pomyśleć o czymkolwiek, czego bym się bardzo wstydził.
Wolał(a)byś stracić w wypadku ręce czy nogi?
Wolał(a)byś stracić w wypadku ręce czy nogi?