Pisz prawdę

Gry, quizy, humor i co tylko chcecie. Enjoy.
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Re: Pisz prawdę

Post autor: highwind »

Syna oczywiście. Kto chciałby mieć córkę? Chyba jakiś masochista ;P

Co robiliście wczoraj wieczorem?
Awatar użytkownika
Shamicki
Introwertyk
Enneagram: 5w6
MBTI: INTJ

Post autor: Shamicki »

Byłem u kumpla. Ileż można piwo pić ? więc - Pepsi, chipsy NBA 2K12 (jedna z najbardziej irytujących gier w jakie grałem), film (survive style 5+). Wróciłem gdzieś koło 1.00. Popisałem, książka do snu i chyba gdzieś koło 3.00 usnąłem z tym że nie wiem czy to 3.00 po czy 3.00 przed zmianą czasu.

Jaka jest najbardziej pozytywna rzecz jaką w życiu zrobił-e/a-ś ??
Człowiek tworzy jakąś rzeczywistość, a potem staje się jej ofiarą.
Awatar użytkownika
Alex
Introwertyk

Post autor: Alex »

Hmm... Wyszlam za maz?
(Ps. Ladny awatar, Shamicki :) )

Jak chcial(a)bys aby Cie zapamietano po smierci?
Spatsi
Introwertyk

Post autor: Spatsi »

W zasadzie to niewiele mnie to obchodzi. Będę w końcu martwy, więc nie zrobi mi to żadnej różnicy.

Miałeś/aś kiedyś myśli samobójcze?
Awatar użytkownika
zielony_lunatyk
Intronek

Post autor: zielony_lunatyk »

Miałem i chyba nie jestem z tego powodu wyjątkowy. :)

Co byś woła(a): być uznanym światowym autorytetem w jakiejś dziedzinie, czy prowadzić spokojne i niewymagające życie?
Awatar użytkownika
Miszka
Intro-wyjadacz

Post autor: Miszka »

Zawsze chciałem zrobić coś dla ludzkości, ale jeśli by to się wiązało z jakimiś dodatkowymi obowiązkami....

Nie, jednak wolę spokojne życie.

Jesteś w stanie mówić najbliższym osobą o swoich uczuciach i doznaniach czy się wstydzisz?
Spatsi
Introwertyk

"najbliższym osobą"? Matko jedyna, co to za potworek?

W każdym razie, zawsze trudno jest mi mówić o moich uczuciach, nawet najbliższym osobom. Z jakiegoś powodu jest to dla mnie krępujące.

edit: zapomniałem o pytaniu :roll:

Gdybyś mógł/mogła zabić jedną osobę bez poniesienia żadnych konsekwencji, zrobił(a)byś to?
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Nie. Nikogo, żeby to był nawet ostatni najgorszy sadysta i potwór świata.
Gdybyś miał/a możliwość kiedyś, przez jeden dzień pobyć kimś innym, kim chciał(a)byś być?
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Awatar użytkownika
Miszka
Intro-wyjadacz

Post autor: Miszka »

Herodotem, zawsze nurtowało mnie pytanie jak żyli ludzie kiedyś, którzy nie znali koranu biblii i Iliady, tworzyli kulturę a nie się o niej uczyli.
Czemu akurat Herodot a nie inny starożytny? Bo on jako pierwszy zdał sobie sprawę z biegu czasu, i zaczął spisywać historię. I jako pierwszy starał się być obiektywny a nie tworzyć mity o własnych bohaterach, pierwszy widział ludzkość jako jedną całość. I co dla mnie bardzo ważne jako jeden z pierwszych zaczął podróżować i opisywać odległe krainy. Zawsze chciałem wiedzieć co go do tego skłoniło.
Chciał(a)byś być niewidzialny/a?
Xayan
Intronek
Enneagram: 5w4
MBTI: INTJ

Post autor: Xayan »

Zależy w jaki sposób. Niewidzialny na zawsze, na określony okres czasu czy może na życzenie? To pierwsze to na pewno nie, nad drugą opcją musiałbym się sporo zastanowić, natomiast ostatnie rozwiązanie jest najfajniejsze.

Czy miałeś(aś) kiedykolwiek chęć popełnić samobójstwo, aby uciec od problemów?
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Tak
Gdy byłeś/aś dzieckiem, kim chciałeś/aś zostać, jak dorośniesz?
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Awatar użytkownika
Alex
Introwertyk

Post autor: Alex »

To sie zmienialo z biegiem czasu: Na poczatku chcialam byc nauczycielka, pozniej zakonnica, pozniej wokalistka a na samym koncu prostytutka.
Teraz mi sie wszystkie 4 odwidzialy.

Gdybys mial/a zaczac swoje zycie od poczatku albo zmienic je w tym momencie, ktora opcje bys wybral/a:
1. bycie samolubnym i pelne korzystanie z zycia, nawet jesli mialoby to wyrzadzic krzywde innym,
czy
2. bycie osoba milosierna i zyc w zgodzie ze wszystkimi zasadami spoleczenstwa.?
Awatar użytkownika
morgoth
Introwertyk

Post autor: morgoth »

Oczywiście że odpowiedz 1 xD, ja spytam czy zdarza wam się być fałszywym ? (w stosunku do kogoś?).
Sa­mot­ni­cy dnia dzi­siej­sze­go, wy, odo­sob­niający się, lu­dem wy kiedyś będziecie: z was, któryście się sa­mi wyb­ra­li, pow­sta­nie lud wyb­ra­ny - a z niego nad­człowiek.

4w5
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Tak.
Czego się bardzo mocno wstydzisz a chciał(a)byś ten wstyd przełamać?
Spatsi
Introwertyk

Niczego. Serio, myślałem nad tym chwilę i nie potrafię pomyśleć o czymkolwiek, czego bym się bardzo wstydził.

Wolał(a)byś stracić w wypadku ręce czy nogi?
ODPOWIEDZ