Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Re: Witam!

Post autor: Inno »

marc pisze:Hmm, nic mi o tym nie bylo wiadomo [az do teraz], wiec - niniejszym - przyjmuje te informacje do wiadomosci. Pomine przy okazji fakt, ze to nie ja pierwszy nawiazalem tu do SB ;)
http://forum.introwertyzm.pl/viewtopic.php?p=8619#p8619
http://forum.introwertyzm.pl/viewtopic.php?p=8853#p8853

Wiem, że nie ty pierwszy i nie jedyny. Owe upomnienie było skierowane do wszystkich osób. Nie odpisuj na ten post. :D
Obrazek
lith

Post autor: lith »

O, to jest chyba to specjalne miejsce na forum, gdzie nowi mówią wszystkim 'cześć wszystkim'. Cześć wszystkim. Mam dwadzieścia lat. Przeklinam, studiuję fizykę na UJ i piję herbatę bez cukru. Robię jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy. Spróbuję się tu zaaklimatyzować, reszta wyjdzie w praniu ;)
lith

Post autor: lith »

Wklejam, żeby wiadomo było, o co chodzi, przeniesiony post:
Ania pisze:A ja pije tylko zieloną :D Najlepsza z opuncją:)Tak to wodę też lubię,te 2 napoje gaszą pragnienie w 100% jak dla mnie
Inno.

Tak, ogrodnictwo to zdecydowanie nie jest moja działka. No, i gdyby nie Ty, prawdopodobnie nigdy nie zechciałbym się dowiedzieć, co to takiego jest ta cała opuncja! :D A okazuje się, że mam (miałem?) takiego krzaka w domu. Cudowne forum :D
Ania
Introwertyk

Post autor: Ania »

lith pisze:Tak, ogrodnictwo to zdecydowanie nie jest moja działka. No, i gdyby nie Ty, prawdopodobnie nigdy nie zechciałbym się dowiedzieć, co to takiego jest ta cała opuncja! :D A okazuje się, że mam (miałem?) takiego krzaka w domu. Cudowne forum :D
Dziękuję lith:)o no proszę ja nigdy nie mialam takiego cuda w domu,predzej moja babcia ona ma u siebie dżunglowy balkon :)
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Witamy na forum, lith. :)
Obrazek
Ania
Introwertyk

Re:

ja tez sie z tym spotkałam a mianowicie wyciąganie na imprezy od 1 kolegi który na wakacje mnie zaprosil do swojego miasta zebym w koncu zobaczyła co to życie czy jakos tak+od Lidki na koncert TR zebym wzieła sobie wtedy urlop(to akurat kusząca propozycja ale nigdy nic nie wiadomo co sie przez ten czas wydarzy),w czerwcu zas chca mnie na Uniejów wyciagnac co mi absolutnie nie pasuje z wiadomych przyczyn....
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Obrazek
Awatar użytkownika
hlidskjalf
Introwertyk

Post autor: hlidskjalf »

Cześć, mam na imię Marcin, nie... nie, to nie to forum. Nigdy nie wiem, co właściwie w takim temacie napisać, więc krótko, zwięźle i na temat - czołem :D Pokrótce: interesuję się jazz'em, muzyką poważną, zegarmistrzostwem, a właściwie mechanizmami zegarowymi, antykami - meble i inne duperele - głównie secesja, eklektyzm, fizyką się interesuję się, turystyką górską, Norwegią i wszystkimi innymi rzeczami, o których zapomniałem - wyjdzie w praniu. Forum obserwuję już od dłuższego czasu, ale jak zwykle dopiero teraz się zarejestrowałem. Tak nawiasem, coś w tej herbacie musi być, bo dziennie wypijam przynajmniej jeden czajniczek. :)
~hlidskjalf
~hlidskjalf
"Chór Starców:
Rób coś, ruszaj się, myśl.
On sobie leży, a czas leci.
Mów coś, rób coś.
posuwaj akcję,
w uchu chociaż dłub!”
T. Różewicz - "Kartoteka"
Awatar użytkownika
iksigrekzet
Intromajster

Post autor: iksigrekzet »

hlidskjalf pisze: Pokrótce: interesuję się jazz'em, muzyką poważną, zegarmistrzostwem, a właściwie mechanizmami zegarowymi, antykami - meble i inne duperele - głównie secesja, eklektyzm, fizyką się interesuję się, turystyką górską, Norwegią i wszystkimi innymi rzeczami, o których zapomniałem - wyjdzie w praniu.
Fajnie, że w dzisiejszych czasach ma ktoś takie zainteresowania :)
hlidskjalf pisze: Tak nawiasem, coś w tej herbacie musi być, bo dziennie wypijam przynajmniej jeden czajniczek. :)
Pokłony :!:
Sułtan.
Dani

Post autor: Dani »

Witam wszystkich.

Od kiedy pamiętam zawsze byłem raczej zamknięty w sobie. Jedynie pojedynczym ludziom umiem się zwierzać. Nie unikam spotkań towarzyskich lecz w większej grupie zawsze siedzę cicho. Często ludzie z tego powodu pytają się czy wszystko ze mną w porządku. Teksty w stylu: "czemu nic nie mówisz?" to już norma. Zawsze irytowało mnie to że jestem inny niż moi znajomi. Bardzo źle się z tym czułem. Chciałem zmienić się, dorównać im i przestać stać ciągle z boku jako "nudny kolega". Postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej na temat mojej osobowości. Teraz wiem, że nie da się w dużym stopniu zmienić mojego wnętrza lecz staram się siebie zaakceptować. Niewątpliwie do tej pory miałem spore kompleksy z powodu mojej "aspołeczności". Teraz wiem że jednak nie jest to aż takie dziwne. Widzę że są osoby podobne do mnie. Wcześniej przybierałem różne maski osoby którą nie jestem i czułem się z tym bardzo źle. Od teraz jestem sobą :D

Postaram się udzielać na forum i napisać o sobie nieco więcej.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Witaj! Czuj się jak u siebie :D
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Ania
Introwertyk

Dani,nie jesteś sam:)Ja tez zanim dowiedziałam się co należy rozumieć pod pojęciem introwertyzm,miałam takie myśli.Choć wiem już dużo na ten tem.,to i tak jednak w głębi duszy mówię to samo,lecz już chyba się zdążyłam przyzwyczaić do tego,ale są pewne cechy które bym chętnie zamieniła i sie ich pozbyła....
Lecz niestety to niemożliwe :(
Tylko 2 małomówny człowiek nie zadaje mi tekstów typu: czemu milczysz?
Pio
Introwertyk

Witam!

Post autor: Pio »

Nazywam się Piotrek i jak sądzę jestem introwertykiem. Mam nadzieję na ciekawą wymianę poglądów z podobnie czującymi (przynajmniej w jakimś zakresie).
I to tyle sztywniackiego wstępu. :) Sztywniactwo mam we krwi, może jakoś ze mną wytrzymacie :wink:
Awatar użytkownika
hlidskjalf
Introwertyk

Post autor: hlidskjalf »

Pio pisze:I to tyle sztywniackiego wstępu. :) Sztywniactwo mam we krwi, może jakoś ze mną wytrzymacie :wink:
Oho, bratnia dusza. Witaj na forum Pio! :D
~hlidskjalf
"Chór Starców:
Rób coś, ruszaj się, myśl.
On sobie leży, a czas leci.
Mów coś, rób coś.
posuwaj akcję,
w uchu chociaż dłub!”
T. Różewicz - "Kartoteka"
Awatar użytkownika
paranoik
Intronek

Post autor: paranoik »

Jak już tu jestem to przydałoby się przywitać. Więc się witam. Witam wszystkich i od razu mówię, że jestem chamski, irytujący i nieciekawy. Przywlokłem się tutaj, bo nie ukrywam, że szukam jakiegoś polepszenia swojego stanu. Nie żeby było mi jakoś bardzo źle, ale tym razem postanowiłem, że nie będę sam ze sobą prowadził dialogów, a pogadam z kimś. Męczy mnie wszystko dookoła ogólnie. To chyba wszystko, nie wiem co mógłbym jeszcze dodać.
"Achilles miał tylko piętę Achillesa. Ja mam całe ciało Achillesa. "
ODPOWIEDZ