Pandemia SARS-CoV-2

Dyskusje dotyczące życia, społeczeństwa, polityki, filozofii itp.
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
MBTI: INFP
Kontakt:

Re: Pandemia SARS-CoV-2

Post autor: Fairytaled »

Zaryzykowałbym spostrzeżenie, że jeszcze 20 lat temu protesty o takiej sile jaki są teraz we Francji obaliły rząd. Moim zdaniem niezadowolone masy ludzkie przestały być siłą, z którą należy się liczyć. Wachlarz narzędzi jaki mają rządzący - od propagandy w mediach publicznych i prywatnych, specjalistów od inżynierii społecznej, praktycznie nieskończonego zasobu pieniędzy (które można wydrukować lub zadłużyć nastepne pokolenia) ,maszyny biurokratycznej, która wydaje zezwolenia - do służb specjalnych, kontroli wymiany informacji , masowej inwigilacji - daje takie przewagi nad "szarą masą" ,że bunt społeczny odczuwają jak ugryzienie komara.
Być może jest tak, jak piszesz. Cenzura na Youtubie ma się dobrze, aczkolwiek ostatnio zdarzało się, że Youtube zdejmował bana; na przykład taki konserwatywny kanał z wiadomościami jak Sky News Australia został przywrócony po tygodniu. Może ktoś się wystraszył, że będzie kolejny pozew?
Poza tym można na to popatrzeć też z takiego punktu widzenia; próby wprowadzania resetu systemowego skutkują nasilającymi się niepokojami społecznymi. Może nastąpić moment, w którym jakiś element planu nie zadziała i wszystko rozsypie się jak domek z kart.

Dość prawdopodobne jest to, że ludzie podzielą się na dwie grupy; jedna z nich zaakceptuje nowy system, a druga będzie próbowała tego nie robić.
Przy czym warto zauważyć, że jeżeli osobniki sprawujące władzę wytępią wszelkie przejawy oporu, to pozostaną im tylko Ci ludzie, którzy sami się na to zgodą.

Informacje w Internecie są jawne i rozprzestrzeniają się bardzo szybko. Plan na przyszłość jest taki, by zaprzyjaźnieni hakerzy stworzyli wrażenie realnego niebezpieczeństwa w sieci; po to, by jak podejrzewam można było dokonać ściślejszej reglamentacji informacji. Silniejsze procedury bezpieczeństwa, paszport cyfrowy, biometria. O ile nic się nie zmieni taki dokument może być wymagany do tego, by zalogować się gdziekolwiek.

Żeby nie było kompletnego offtopu; quiz: ile osób odeszło z tego świata po zaszczepieniu się w USA na świńską grypę? - ponad 200?
Tymczasem dziś mamy już ponad 10 tys. przypadków śmiertelnych w tym kraju i nikogo to nie bulwersuje.

Czy świńska grypa była nieudanym preludium mającym miejsce przed właściwą sonatą?

Dla tych bardziej zainteresowanych samolotami mogę polecić:

Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Post autor: Drimlajner »

Fairytaled pisze: 16 sie 2021, 18:39 Dla tych bardziej zainteresowanych samolotami mogę polecić:
O, arabskie Żanety ściągają do reklamowania szczepień. No próbują jak mogą, hehe.
Niezbyt przemyślana kampania bo stewki jako tako mają ograniczone zasięgi głównie do znajomych, a że rekrutują się przeważnie z dużych miast to klops. Duże miasta % zaczepionych mają wysoki. Nie wiem co poradzić, ale skoro 500+ tak podziałało na ośrodki pozamiejskie to może 100+?

Poza tym liczba zaczepionych w okolicy 14 milionów i pewnie wraz z nastaniem jesieni będzie wzrastała, bo teraz sezon ogórkowy.
intbrun
Intromajster
Enneagram: 4w5

Post autor: intbrun »

Fairytaled pisze: 16 sie 2021, 18:39 Dość prawdopodobne jest to, że ludzie podzielą się na dwie grupy; jedna z nich zaakceptuje nowy system, a druga będzie próbowała tego nie robić.
Przy czym warto zauważyć, że jeżeli osobniki sprawujące władzę wytępią wszelkie przejawy oporu, to pozostaną im tylko Ci ludzie, którzy sami się na to zgodą.
Trzeba tylko pamiętać, że tak jak wśród tych akceptujących pewnie jakaś połowa (jeśli nie większość) nie do końca ogarnia o co w ogole biega, tak podobnie jest wśród tych protestujących. Niektórzy z nich (ponownie - jeśli nie większość), to antysystemowcy, ktory będą zawsze będą przeciw, a chodzenie na marsze i protesty to jak wyjście na sobotnią dyskotekę, ot imprezka. Może dlatego głos protestujących dziś - mimo że medialnie niby widoczny - jest bardzo rozwodniony. Poza tym zawsze można dany protest ubrać w inną informację, która odwróci uwagę od istoty problemu. Szczególnie jeśli ma się bezpośredni wpływ na media.

Informacje w Internecie są jawne i rozprzestrzeniają się bardzo szybko. Plan na przyszłość jest taki, by zaprzyjaźnieni hakerzy stworzyli wrażenie realnego niebezpieczeństwa w sieci; po to, by jak podejrzewam można było dokonać ściślejszej reglamentacji informacji.
Tak samo szybko rozprzestrzeniają się w necie wszelkie teorie spiskowe i historie niestworzone, które podniesione podczas normalnej dyskusji zostałyby po prostu wyśmiane. Ale wystarczy poklikać, pokajkować, nadać intrygujący tytuł i otocznę 'tajne, tego nie dowiesz się w TV' i nowe prawdy zaczynają żyć własnym życiem. A potem 70% społeczeństwa pewnego rozwiniętego kraju wierzy w istnienie zombi i żywych trupów.

I obie powyższe wypowiedzi są całkiem mocno powiązane z tematem, bo włąśnie przy nim widać jak pojawiają się nieznani do tej pory lekarze i specjaliści, w nieznanych do tej pory youtubowych telewizjach, z objawieniami i sensacyjnymi doniesieniami. A ja gdy rano budzę się i coś mnie zaswędzi na plecach, to z przerażeniem myślę czy to czasem nie rośnie mi trzecia ręka po szczepieniu... :haha:
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

Tak samo szybko rozprzestrzeniają się w necie wszelkie teorie spiskowe i historie niestworzone, które podniesione podczas normalnej dyskusji zostałyby po prostu wyśmiane. Ale wystarczy poklikać, pokajkować, nadać intrygujący tytuł i otocznę 'tajne, tego nie dowiesz się w TV' i nowe prawdy zaczynają żyć własnym życiem. A potem 70% społeczeństwa pewnego rozwiniętego kraju wierzy w istnienie zombi i żywych trupów.

I obie powyższe wypowiedzi są całkiem mocno powiązane z tematem, bo włąśnie przy nim widać jak pojawiają się nieznani do tej pory lekarze i specjaliści, w nieznanych do tej pory youtubowych telewizjach, z objawieniami i sensacyjnymi doniesieniami. A ja gdy rano budzę się i coś mnie zaswędzi na plecach, to z przerażeniem myślę czy to czasem nie rośnie mi trzecia ręka po szczepieniu...
Był jakiś ogólnopolski sondaż na temat istnienia zombi? Ludzie tak zagłosowali?

Tych wszystkich lekarzy nikt nie znał wcześniej, gdyby nie ta cała sytuacja, to w dalszym ciągu pozostawaliby nieznani. Niektóre youtubowe telewizje rzeczywiście mogłyby ograniczyć formę ekspresji, ale nie ja o tym decyduję. Widziałem ostatnio Pana Płaczka, miał tam jakieś pisma z Ministerstwa Zdrowia, parę innych z jakichś agencji. Nikt nic nie wiedział podobno, żadnych badań nie można było uzyskać. W sumie jak sobie posłuchałem tych lekarzy, to doszedłem do wniosku, że nie szukają sensacji; ale co do dziennikarzy youtubowych, to mam jednak pewne wątpliwości.

Istnieją oczywiście teorie spiskowe, które są zupełnie absurdalne.

Zgodziłbym się na przykład z tym, że:

a) Istnieje możliwość wpływania na media publiczne poprzez lobbing finansowy.
b) Rezerwa Federalna dzięki możliwości kreacji pieniądza z powietrza może kontrolować ekonomię.
c) Zastanawiam się też nad tym co wiedział Jeffrey Epstein, i czy byłby skłonny te informacje ujawnić, gdyby jeszcze żył.

Od szczepionki na pewno nie wyrośnie Ci trzecia ręka. Aczkolwiek masz niepowtarzalną okazję do tego, by przetestować na sobie teorię spiskową dotyczącą szczepień i magnesów. Gdybanie jest dość interesujące; ktoś ostatnio doszedł do wniosku, że boostery Pfizera mają zapobiegać zjawisku Antibody Dependent Enchancement. Ciekawe, ile jest w tym prawdy?

ADE zaobserwowano w przypadku SARS, MERS i innych wirusowych zakażeń układu oddechowego, w tym RSV i odry, co sugeruje realne ryzyko ADE w przypadku szczepionek SARS-CoV-2 i interwencji opartych na przeciwciałach. Jednak dane kliniczne nie ustaliły jeszcze w pełni roli ADE w patologii COVID-19 u ludzi. Kroki mające na celu zmniejszenie ryzyka ADE w wyniku immunoterapii obejmują indukcję lub dostarczanie wysokich dawek silnych przeciwciał neutralizujących, zamiast niższych stężeń przeciwciał nieneutralizujących, które z większym prawdopodobieństwem wywołałyby ADE.

W przyszłości kluczowa będzie ocena zbiorów danych zwierzęcych i klinicznych pod kątem objawów ADE oraz zrównoważenie ryzyka związanego z ADE ze skutecznością interwencji w przypadku zaobserwowania klinicznego ADE. Trwające badania kliniczne na zwierzętach i ludziach dostarczą ważnych informacji na temat mechanizmów ADE w COVID-19. Takie dowody są bardzo potrzebne, aby zapewnić bezpieczeństwo produktów w interwencjach medycznych na dużą skalę, które prawdopodobnie są wymagane w celu zmniejszenia globalnego obciążenia COVID-19.

https://www.nature.com/articles/s41564- ... 89-5#Sec10
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Fairytaled pisze: 17 sie 2021, 17:08 c) Zastanawiam się też nad tym co wiedział Jeffrey Epstein, i czy byłby skłonny te informacje ujawnić, gdyby jeszcze żył.
A co on ma wspólnego z tematem?
intbrun
Intromajster
Enneagram: 4w5

Post autor: intbrun »

Fairytaled pisze: 17 sie 2021, 17:08
A potem 70% społeczeństwa pewnego rozwiniętego kraju wierzy w istnienie zombi i żywych trupów.
Był jakiś ogólnopolski sondaż na temat istnienia zombi? Ludzie tak zagłosowali?
a czy ja gdzieś wspomniałem o Polsce?
Tych wszystkich lekarzy nikt nie znał wcześniej, gdyby nie ta cała sytuacja, to w dalszym ciągu pozostawaliby nieznani.
jest subtelna różnica między pojawieniem sie w przestrzeni publicznej nieznanych wcześniej lekarzy, którzy mają w tym specyficznym obszarze wiedzę, a miedzy wykorzystywaniem sytuacji do zaistnienia przez jakichś lekarzy, których przekaz ogranicza się do "oni was oszukują".
Youtubowi dziennikarze gdzieś w tyle głowy mają oglądalność i liczbę lajków. I chociaż nie wszyscy to część powie cokolwiek, byle było to sensacyjne i zwiększyło oglądalność. W myśl twierdzenia, że nie ważne jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. Czy też w wersji bardziej dosadnej - lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem ;-)

Z teoriami spiskowymi to jest tak, że część z nich to nieco inaczej podane zwykłe "podłości" tego świata. Wiadomo, że skoro już jest 'afera' (pandemia, wojna, kryzys, katastrofa *-niepotrzebne skreślić), to jakieś środowiska i instytucje ciągną z tego korzyści. Pewne rzeczy wystarczy odpowiednio ludziom podać, żeby uwierzyli.

Pamiętacie początki? I dość głośne teorie na temat tego jak to Bill przygotowywał i ćwiczył pandemię? To mniej więcej tak, jakby oskarżyć instytucje biorące udział w międzynarodowych ćwiczeniach w reagowaniu na sytuacje kryzysowe, np wielkie pożary lasów (organizowanie ewakuacji, środków do gaszenia, być może z sąsiednich państw itp), o to, że teraz są celowo wzniecane pożary, bo wcześniej przećwiczono scenariusze.

Z ostatnich podoba mi się taka, że szczepienia wszczepiają covida tym, którzy go nie mieli, bo bigfarma chce, żebyśmy potem przez lata kupowali piguły na kaszel i bóle głowy. W ten sposób można urobić każdą informację. A zawzięci spiskowcy zawsze znajdą argumenty popierające ich coraz to dziwniejsze pomysły. Co ciekawe, te wszystkie teorie wykluwają się w internetach właśnie, "podaj dalej i daj lajka". Czyli podobny mechanizm jak YTowe telewizje omawiane wcześniej.
Od szczepionki na pewno nie wyrośnie Ci trzecia ręka. Aczkolwiek masz niepowtarzalną okazję do tego, by przetestować na sobie teorię spiskową dotyczącą szczepień i magnesów.
To mi ulżyło ;-)
Tylko nie rozumiem maila którego dostałem, o treści "próba logowania na Twoje konto google z nowego urządzenia Pfizer-#98123172312" :shock:
Sprawdzałem, sztućców nie przyciągam, mój wewnetrzny magnetyzm na kobiety niezmiennie nie działa tak jakbym sobie życzył. Lipa jakaś z tymi szczepieniami. W smaku też nic specjalnego...
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

jest subtelna różnica między pojawieniem sie w przestrzeni publicznej nieznanych wcześniej lekarzy, którzy mają w tym specyficznym obszarze wiedzę, a miedzy wykorzystywaniem sytuacji do zaistnienia przez jakichś lekarzy, których przekaz ogranicza się do "oni was oszukują".
Youtubowi dziennikarze gdzieś w tyle głowy mają oglądalność i liczbę lajków. I chociaż nie wszyscy to część powie cokolwiek, byle było to sensacyjne i zwiększyło oglądalność. W myśl twierdzenia, że nie ważne jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. Czy też w wersji bardziej dosadnej - lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem ;-)
No cóż, zdarza się jednak, że Ci lekarze, którzy, jak to nazwałeś twierdzą, że "oni was oszukują" powołują się na badania naukowe.

Przykład choćby tutaj:

Opublikowane w grudniu 2020 badania niemieckiego Uniwersytetu Witten/Herdecke dotyczące noszenia maseczek w trakcie zajęć szkolnych pokazały zatrważający wymiar negatywnych skutków zdrowotnych zakrywania twarzy. W badaniach uczestniczyła reprezentatywna grupa 25930 grupa dzieci niemieckich w wieku od 0 do 18 lat, ich rodziców oraz 363 lekarzy, którzy wypełniali ankiety w stworzonym przez badaczy Uniwersytetu Witten/Herdecke rejestrze. Jest to największy stworzony do tej pory na świecie rejestr dokumentujący skutki noszenia masek przez dzieci i młodzież uczęszczające do żłobków, przedszkoli i szkół.

Wyniki badań zaskoczyły samych badaczy. Przeciętny czas noszenia maski zakrywającej nos i usta wynosił 270 minut. Aż 68% uczniów narzekało na dolegliwości zdrowotne. U 60% dzieci i młodzieży występowała drażliwość, u 53% ból głowy, 49% uczniów podało, ze czuje się nieszczęśliwa, 44% podało brak chęci uczęszczania do szkoły, 42% złe samopoczucie, 38% zaburzenia w przyswajaniu wiedzy, 37% zmęczenie a prawie 21% omdlenie wskutek noszenia maski. Lista problemów zdrowotnych jest znacznie dłuższa – prezentuje je tabela poniżej.

Najwyższy czas, aby również polscy badacze, władze oświatowe oraz komitety rodzicielskie zajęły się problemami zdrowotnymi wynikającymi z zakrywania twarzy, zwłaszcza że korzyści z noszenia masek przez dzieci i młodzież są bardzo wątpliwe.

Link polski tutaj: https://ordomedicus.org/niemieckie-bada ... u-uczniow/
Link źródłowy podany po wejściu na powyższy link w pierwszym zdaniu, można sobie samemu przeanalizować statystyki.
Z ostatnich podoba mi się taka, że szczepienia wszczepiają covida tym, którzy go nie mieli, bo bigfarma chce, żebyśmy potem przez lata kupowali piguły na kaszel i bóle głowy. W ten sposób można urobić każdą informację. A zawzięci spiskowcy zawsze znajdą argumenty popierające ich coraz to dziwniejsze pomysły. Co ciekawe, te wszystkie teorie wykluwają się w internetach właśnie, "podaj dalej i daj lajka". Czyli podobny mechanizm jak YTowe telewizje omawiane wcześniej.
Dalej... parę cytatów stąd:

https://www.today.com/health/pfizer-say ... ou-t226825

„Nigdy nie będziesz w stanie chronić się tak dobrze przed infekcją bezobjawową lub infekcją z łagodnymi objawami i to jest w porządku” – powiedział. „Chcesz tylko trzymać ludzi z dala od szpitala i uchronić ich przed śmiercią. Taki jest cel”.

„To tylko pokazuje, że ktoś, kto otrzymał szczepienia siedem lub osiem miesięcy temu, jest nieco bardziej zagrożony (przełomową infekcją) niż sądziliśmy, i jest to całkowicie dobre uzasadnienie dla nawet zaszczepionych osób, aby wrócić do noszenia masek w pomieszczeniach ”, powiedział Wachter, odnosząc się do wtorkowej decyzji Centrum Kontroli i Zapobiegania Chorobom, aby zalecić zaszczepionym osobom noszenie masek w pomieszczeniach w obszarach o wysokim poziomie rozprzestrzeniania się wirusa.

Ale dominacja wariantu delta w połączeniu z malejącą skutecznością szczepionki z czasem sugeruje, że w pewnym momencie potrzebne będą dawki przypominające.

„Nie sądzę, że jest to powód do paniki i nie sądzę, że jest to powód do pośpiechu, ponieważ ogólna ochrona przed super chorobami i śmiercią pozostaje niezwykle wysoka” – powiedział Wachter. „Ale myślę, że to jeden element układanki, który mówi nam wszystkim, że dodatkowe dawki będą w naszej przyszłości potrzebne”.

Pfizer chciałby jednak sprzedać jak najwięcej tych szczepionek.
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

Drimlajner pisze: 17 sie 2021, 18:33
Fairytaled pisze: 17 sie 2021, 17:08 c) Zastanawiam się też nad tym co wiedział Jeffrey Epstein, i czy byłby skłonny te informacje ujawnić, gdyby jeszcze żył.
A co on ma wspólnego z tematem?
Skoro Epstein znał Trumpa, to można założyć, że znał też Gatesa. A zakładając, że wszyscy panowie znajdowali się w dobrym wzajemnym towarzystwie można przypuszczać, że wiedzieli o hulankach Pana Epsteina. Skoro wiedzieli, to zapewne sami ich nie unikali, a to daje jakiś obraz moralności amerykańskich elit. Teoria spiskowa brzmi; instytucje finansowe w Stanach Zjednoczonych celowo doprowadzają do pogłębiania się inflacji. Obstawiam, że Rezerwa Federalna nie zrezygnuje z drukowania pieniędzy, co jak podaje Wikipedia ma w zamyśle "rozwijać działalność gospodarczą". A wydaje się, że jest zupełnie inaczej, bo realna gospodarka tego kraju znajduje się w totalnym upadku.

Historia pokazała, że zwężanie jest działaniem teoretycznym. W różnych momentach Rezerwa Federalna Stanów Zjednoczonych (Fed) – i inne banki centralne, które zaangażowały się w luzowanie ilościowe w ostatnich dziesięcioleciach – ogłaszały zamiar ostatecznego ograniczenia i odwrócenia łagodzenia ilościowego.

https://www.investopedia.com/terms/t/tapering.asp

Luzowanie ilościowe, będące przeciwieństwem zwężania prowadzi do zubożenia społeczeństw, przy równoczesnym pompowaniu rynków finansowych, które funkcjonują w całkowitym oderwaniu od rzeczywistości.

Czy Covid nie jest tutaj takim testem "posłuszeństwa" obywateli, pozwalającym na zastosowanie nowoczesnej technologii szpiegowskiej w celu monitorowania stanu zdrowia? Może to być początek nowego systemu. A żeby powstał nowy system, ten stary musi być niewydolny. Proces ten jest zaplanowany, i z pewnością może być kontynuowany, aż do momentu, kiedy zmęczeni ludzi w końcu zgodzą się na wszystko, byleby tylko ceny nie rosły jak szalone.

Za każdym razem, gdy aplikacja lub strona internetowa prosi nas o stworzenie nowej tożsamości cyfrowej lub proponuje łatwe zalogowanie się za pośrednictwem dużej platformy, nie mamy pojęcia, co w rzeczywistości dzieje się z naszymi danymi. Dlatego też Komisja zaproponuje bezpieczną europejską tożsamość elektroniczną. Taką, której będziemy mogli zaufać i z której każdy obywatel będzie mógł skorzystać z każdego miejsca w Europie, aby na przykład zapłacić podatek czy wynająć rower. Mówimy o technologii, w ramach której sami możemy kontrolować, jakie dane są wykorzystywane
i w jaki sposób.

https://ec.europa.eu/info/strategy/prio ... dentity_pl

W artykule same korzyści, żadnych zagrożeń; totalitaryzmem oczywiście.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 17:09 Skoro Epstein znał Trumpa, to można założyć, że znał też Gatesa. A zakładając, że wszyscy panowie znajdowali się w dobrym wzajemnym towarzystwie można przypuszczać, że wiedzieli o hulankach Pana Epsteina. Skoro wiedzieli, to zapewne sami ich nie unikali, a to daje jakiś obraz moralności amerykańskich elit.
Ok, bezproduktywna opinia ale dobra, co to wszystko ma wspólnego z SARS-CoV-2?
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 17:09 Teoria spiskowa brzmi; instytucje finansowe w Stanach Zjednoczonych celowo doprowadzają do pogłębiania się inflacji. Obstawiam, że Rezerwa Federalna nie zrezygnuje z drukowania pieniędzy, co jak podaje Wikipedia ma w zamyśle "rozwijać działalność gospodarczą". A wydaje się, że jest zupełnie inaczej, bo realna gospodarka tego kraju znajduje się w totalnym upadku.
Mrówki nie są wyposażone w aparat porównawczy, a głównym celem "dodruku" ergo interwencjonizmu finansowego państwa jest utrzymywanie bezpieczeństwa wewnętrznego na w miarę akceptowalnym poziomie. Te wszystkie programy mają na celu przepchnięcie kryzysu w czasie, powód kryzysu niewydolny ustrój, paragraf 22.
Niewykluczone, za 100 lat ludzkość wymyśli bardziej optymalny ustrój który jednym posunięciem rozwiąże obecne problemy.
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 17:09 Czy Covid nie jest tutaj takim testem "posłuszeństwa" obywateli, pozwalającym na zastosowanie nowoczesnej technologii szpiegowskiej w celu monitorowania stanu zdrowia? Może to być początek nowego systemu. A żeby powstał nowy system, ten stary musi być niewydolny. Proces ten jest zaplanowany, i z pewnością może być kontynuowany, aż do momentu, kiedy zmęczeni ludzi w końcu zgodzą się na wszystko, byleby tylko ceny nie rosły jak szalone.
Rozwój systemów kontroli społecznej jest niezależny od Covid, Covid jest tylko korzystną zmienną wpływającą pozytywnie na stan rzeczy. Powtarzam to co pisałem wcześniej. Wy nie rozumiecie, że już dekadę temu w 2011 mieliście cały czas przy sobie szpiega.
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

Ok, bezproduktywna opinia ale dobra, co to wszystko ma wspólnego z SARS-CoV-2
Anthony Fauci powiedział na przykład coś takiego: Jeśli próbujesz dopaść mnie, jako urzędnika zdrowia publicznego, nie tylko atakujesz Dr. Anthony'ego Fauci, ale atakujesz naukę.

Aresztowałbym w imieniu Republiki

Personifikacja Senatu kontra personifikacja nauki
Rozwój systemów kontroli społecznej jest niezależny od Covid, Covid jest tylko korzystną zmienną wpływającą pozytywnie na stan rzeczy. Powtarzam to co pisałem wcześniej. Wy nie rozumiecie, że już dekadę temu w 2011 mieliście cały czas przy sobie szpiega.
Słusznie, aczkolwiek nie chciałbym się przyzwyczajać do tego "wy". Wy towarzyszu nic nie wiecie, takie tam, czuję się już prawie jak ta farbowana czerwona mrówka przebierająca odnóżami, w niemal nowoczesnym systemie komunistycznym.

Niezależnie jednak od tego, myślę, że warto krytykować koncerny farmaceutyczne, które w przeszłości były zdolne do przeróżnych przekrętów, byleby tylko sprzedać określony lek. A skoro tak, to niewykluczone, że i w innych przypadkach mogły mieć miejsce naruszenia zasad bezpieczeństwa.

Można przeczytać na przykład, że:

W przypadku Pfizera:

Leki: Bextra, Geodon, Zyvox, Lyrica

Grzywna wypłacona na sumę 1,3 mld USD, a dodatkowy 1 mld USD dotyczył zarzutów cywilnych na podstawie Ustawy o Fałszerstwach. Pfizer fałszywie promował Bextrę, lek przeciwpsychotyczny Geodon, antybiotyk Zyvox i lek przeciwpadaczkowy Lyrica. Firma została również oskarżona o płacenie łapówek związanych z tymi lekami i składanie fałszywych roszczeń do rządowych programów opieki zdrowotnej w oparciu o zastosowania, które nie były akceptowane z medycznego punktu widzenia.

Bextra została wycofana z rynku w 2005 roku po tym, jak została uznana za niebezpieczną. .

W przypadku Johnson & Johnson:

Leki: Risperdal, Invega, Natrecor

Grzywny karne i konfiskaty wyniosły łącznie 485 milionów dolarów, a ugody cywilne 1,72 miliarda dolarów.

Na początku XXI wieku Risperdal został zatwierdzony do leczenia schizofrenii. Jednak przedstawiciele handlowi firmy promowali lek wśród lekarzy jako lek dla starszych pacjentów z demencją na lęk, pobudzenie, depresję, wrogość i dezorientację. Pojawiły się również zarzuty, że Risperdal był sprzedawany do innych niezatwierdzonych zastosowań, takich jak przepisywanie dzieciom i osobom niepełnosprawnym umysłowo.

Invega i Natrecor zostały również uwzględnione w tych procesach sądowych, ponieważ zostały nielegalnie sprzedane do użytku poza etykietą i niezatwierdzonych zastosowań.

W przypadku AstraZeneca:

Lek: Seroquel

Lek: Seroquel

Seroquel to lek przeciwpsychotyczny produkowany przez firmę AstraZeneca, który został zatwierdzony w 1997 roku przez FDA do leczenia zaburzeń psychotycznych. W 2000 roku zaproponowano zawężenie tej aprobaty do krótkotrwałego leczenia schizofrenii. W 2004 roku został zawężony do krótkotrwałego leczenia ostrych epizodów maniakalnych związanych z chorobą afektywną dwubiegunową. Później zatwierdzony do leczenia depresji dwubiegunowej.

Jednak w tym czasie producent sprzedawał lek do dodatkowych zastosowań, takich jak leczenie agresji, choroby Alzheimera, radzenia sobie z gniewem, lęku, zespołu nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi, podtrzymania choroby afektywnej dwubiegunowej, demencji, depresji, zaburzeń nastroju, zespołu stresu pourazowego i bezsenności — chociaż FDA nie zatwierdziła Seroquel do tych zastosowań.

Ponadto AstraZeneca wypłacała łapówki lekarzom za pisanie artykułów o stosowaniu leku w sposób, który nie został zatwierdzony.

Source: https://www.enjuris.com/blog/resources/ ... -lawsuits/

A na stronie https://violationtracker.goodjobsfirst. ... ent/pfizer można znaleźć choćby całą listę wykroczeń Pfizera, z naruszeniami ochrony środowiska włącznie.

W związku z Covidem mamy do czynienia z promowaniem jedynej słusznej narracji, a wszelkie próby debaty są z miejsca odrzucane jako niezgodne z obowiązującą nauką, co byłoby nawet dość zabawne, gdyby nie fakt, że rząd sprawujący władzę w naszym kraju szykuje się do tego, żeby przymusowo szczepić dzieci.

Deaths from COVID ‘incredibly rare’ among children - pisze Nature.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01897-w

W związku z tym pytam, jakie jest rozsądne uzasadnienie podawania tej eksperymentalnej szczepionki dzieciom?

Danych statystycznych dotyczących tego, ile osób zmarło w wyniku zablokowania służby zdrowia już mi się nie chce przytaczać. Poszukajcie w Głównym Urzędzie Statystycznym, a potem porównajcie sobie z ilością zgonów z powodu tego strasznego wirusa.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 19:45
Ok, bezproduktywna opinia ale dobra, co to wszystko ma wspólnego z SARS-CoV-2
Epstein -> Trump, Gates, imprezki w Miami -> Fauci -> Star Wars. Przepraszam, pogubiłem się. Pisz w sposób mniej szurski (bez idiotycznych skrótów myślowych).
A pozatym to nie na temat, zostawmy.
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 19:45 W związku z tym pytam, jakie jest rozsądne uzasadnienie podawania tej eksperymentalnej szczepionki dzieciom?
Nie wiem jakie jest "rozsądne" uzasadnienie, wiem jakie jest administracyjne uzasadnienie. Szczepimy dzieci z obawy o starców (dziadkowie, ogólnie starzejące się społeczeństwo) którzy są najbardziej narażeni na Cov a jednocześnie są największą grupą wyborczą.
To się ma zgadzać, słupki wyborcze. Cov każdy zdrowo myślący ma w poważaniu.
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 19:45 Danych statystycznych dotyczących tego, ile osób zmarło w wyniku zablokowania służby zdrowia już mi się nie chce przytaczać. Poszukajcie w Głównym Urzędzie Statystycznym, a potem porównajcie sobie z ilością zgonów z powodu tego strasznego wirusa.
Styczeń - lipiec r/r +162tyś.

Chyba tylko ja tu sprawdzam dane statystyczne.
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

Epstein -> Trump, Gates, imprezki w Miami -> Fauci -> Star Wars. Przepraszam, pogubiłem się. Pisz w sposób mniej szurski (bez idiotycznych skrótów myślowych).
No cóż, to była jedynie próba unaocznienia narcyzmu ludzi sprawujących władzę, a akurat porównanie Fauciego do Palpatine'a nie wydaje mi się jakąś szczególnie nietrafioną przenośnią.
Nie wiem jakie jest "rozsądne" uzasadnienie, wiem jakie jest administracyjne uzasadnienie. Szczepimy dzieci z obawy o starców (dziadkowie, ogólnie starzejące się społeczeństwo) którzy są najbardziej narażeni na Cov a jednocześnie są największą grupą wyborczą.
To się ma zgadzać, słupki wyborcze. Cov każdy zdrowo myślący ma w poważaniu.
Czyli ratujmy starszych, bo będą na nas głosować, a dzieci, które są przyszłością tego kraju już nas aż tak bardzo nie interesują, bo nie mają praw wyborczych? A po nas choćby potop?
Chyba tylko ja tu sprawdzam dane statystyczne.
Zawsze jest to jakiś pozytyw :ok:
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 20:30 No cóż, to była jedynie próba unaocznienia narcyzmu ludzi sprawujących władzę, a akurat porównanie Fauciego do Palpatine'a nie wydaje mi się jakąś szczególnie nietrafioną przenośnią.
Nie oglądałem Gwiezdnych Wojen i nawet nie wiem kim jest Palpatine więc tak, nietrafiona.
Być może to nie narcyzm, to bezradność i z niej, agresja. Nie wiem, jak tam USA się trzyma w tych pandemicznych czasach? Chyba wszyscy zaszczepieni.
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 20:30 Czyli ratujmy starszych, bo będą na nas głosować, a dzieci, które są przyszłością tego kraju już nas aż tak bardzo nie interesują, bo nie mają praw wyborczych? A po nas choćby potop?
Noworodki nie mają praw wyborczych, cecha demokracji. Ogólne podejście do spraw okołopandemicznych opisuje praktyka, ludzie chorowali i co? No nic. Teraz jest ruchawka na granicy z Białorusią i bum, stan wyjątkowy we wschodnich województwach.
Migrantów najwyraźniej da się wykorzystać politycznie, postraszyć nimi kogo trzeba.
Awatar użytkownika
Fairytaled
Rozkręcony intro
Kontakt:

Być może to nie narcyzm, to bezradność i z niej, agresja. Nie wiem, jak tam USA się trzyma w tych pandemicznych czasach? Chyba wszyscy zaszczepieni.
Mapka pokazuje, że wskaźnik zaszczepienia znajduje się w przedziale 44,2 % - 75,3 % - w zależności od stanu.

https://www.mayoclinic.org/coronavirus- ... ne-tracker
Teraz jest ruchawka na granicy z Białorusią i bum, stan wyjątkowy we wschodnich województwach.
Migrantów najwyraźniej da się wykorzystać politycznie, postraszyć nimi kogo trzeba.
A jeszcze trzy tygodnie temu Łukaszenka twierdził, że można się dogadać z Polakami. Jak to jest, że Ukraińcami nikt nie straszy, a Białorusini to już jacyś naznaczeni narodowością białoruską degeneraci?
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 20:53 Mapka pokazuje, że wskaźnik zaszczepienia znajduje się w przedziale 44,2 % - 75,3 % - w zależności od stanu.
No, dobry materiał do badań aby zobaczyć czy szczepionka działa, czy nie działa. Fauci panikuje.
Fairytaled pisze: 01 wrz 2021, 20:53 A jeszcze trzy tygodnie temu Łukaszenka twierdził, że można się dogadać z Polakami. Jak to jest, że Ukraińcami nikt nie straszy, a Białorusini to już jacyś naznaczeni narodowością białoruską degeneraci?
Przecież jesteśmy z Łukaszenką dogadani. On ma swoją szopkę, my mamy swoją szopkę.
ODPOWIEDZ