Co dobrego czeka nas w nowym 2021?
Pisz prawdę
- Drimlajner
- Global Moderator
- romanka
- Stały bywalec
- Enneagram: 5w4
- MBTI: ISTJ
Re: Pisz prawdę
teoretycznie jak zawsze dużo dla każdego z nas: nowi poznani ludzie, nowe miejsca, nowa praca czy mieszkanie, nowe smaki, nowe umiejętności, nowe refleksje o życiu i nas samych. itd.
Skoro jeszcze nikt o to nie pytał więc stawiam pytanie: Co najgorszego spotkało ciebie w tym 2020 roku?
Skoro jeszcze nikt o to nie pytał więc stawiam pytanie: Co najgorszego spotkało ciebie w tym 2020 roku?
-
enter enigma
- Pobudzony intro
-
Violaine
Będę szturmować kina, chodzić na koncerty i wernisaże, może nawet na kilka randek pójdę.
Bez jakich trzech przedmiotów nie możesz się obejść?
Bez jakich trzech przedmiotów nie możesz się obejść?
- ErnestPompka
- Pobudzony intro
- MBTI: Intp
Takich przedmiotów mam znacznie więcej: szczoteczka do zębów, maszynka do golenia, telefon, ekspres do kawy, rower....
Co daje ci wewnętrzny spokój?
Co daje ci wewnętrzny spokój?
i tak się nie dogadamy
Około 5.30, głównie po to by zrobić dłuższy spacer z psem.
Co jest zaletą miejscowości/regionu w którym mieszkasz?
Co jest zaletą miejscowości/regionu w którym mieszkasz?
-
Violaine
Zaletą mojej mieściny jest bezpośrednie sąsiedztwo z miejscowościami, które są ciekawsze do oglądania
Zalety regionu wszelakie: duże zagęszczenie sklepów (dla materialistów), zabytki techniki, historii, masa placówek kulturalnych, żywy postindustrial oraz ogromne zaplecze gór, górek, wzniesień i innych naturalnych upierdliwości, które są przepiękne. 
Z kim najbardziej lubisz rozmawiać przez telefon?
Z kim najbardziej lubisz rozmawiać przez telefon?
Właściwie są tylko dwie osoby z którymi potrafię długo rozmawiać przez telefon. Z resztą osób, w tym z rodziną, to tylko szybka wymiana istotnych informacji. Z tych dwóch wybrałbym wieloletniego przyjaciela, odkąd się wyprowadził trudniej spotkać się na żywo, więc jeśli to się nie udaje to przynajmniej raz w miesiącu z nim rozmawiam telefonicznie, czasem bardzo długo jak na mnie
Jaki byłby Twój wymarzony dom?
Jaki byłby Twój wymarzony dom?
- aporia
- Pobudzony intro
ciekawość, nie wpływa.
Boisz się przyznać do winy?
Boisz się przyznać do winy?
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Nie. Osobiście bardzo doceniam ludzi, którzy się tego nie boją.
Jakiego znanego zmarłego artystę chciałbyś wskrzesić, aby z nim porozmawiać, albo aby dalej tworzył?
Jakiego znanego zmarłego artystę chciałbyś wskrzesić, aby z nim porozmawiać, albo aby dalej tworzył?
-
Rene
Emil Amos, niszowy amerykański muzyk o bezkompromisowym podejściu do autentyczności przekazu i absolutnym wale wyłożonym na zarabianie pieniędzy i tworzenie zjadliwych produktów. Wielu muzyków chce za takich uchodzić, ale mało który ma jaja, by faktycznie tak żyć (czyt: w przyczepie). Świetny instrumentalista zaangażowany w kilka z moich ulubionych zespołów - Grails, Om i solowy projekt Holy Sons. Autor podcastu Drifter's Sympathy, który jest skrzyżowaniem autobiograficznego audiobooka, klasycznego podcastu i rekonstrukcji klimatu kameralnej audycji radiowej z lat 90tych. Przy tym bardzo mądry człowiek który całym sobą udowadnia, że da się żyć inaczej niż pokazują w telewizji i że czasami warto przegrać.
Czy chciał(a)byś ponownie przeżyć trzynasty rok życia? Dlaczego?
Czy chciał(a)byś ponownie przeżyć trzynasty rok życia? Dlaczego?
Hmm, na tym etapie życia nie. Chociaż wspominam go dobrze. Był to czas dziewczęcej przyjaźni, wielkich marzeń, delikatności, niewinności, spacerów, pikników z wiankami na głowie i tego typu romantycznych spraw.
Jednak życie trochę weryfikuje takie podejście do życia. Zabija naiwność i wiarę w dobro.
Wiedząc to, co wiem dziś, nie popełniam już takiej ilości błędów.
Nie znoszę zła i okrucieństwa .Nadal ciągnie mnie to, co pozytywne, delikatność ,uczuciowość i tego szukam w życiu.
Jest coś, czego bardzo się boisz w swoim życiu i przez to nic nie zmieniasz, nie robisz nic poza schemat?
Jednak życie trochę weryfikuje takie podejście do życia. Zabija naiwność i wiarę w dobro.
Wiedząc to, co wiem dziś, nie popełniam już takiej ilości błędów.
Nie znoszę zła i okrucieństwa .Nadal ciągnie mnie to, co pozytywne, delikatność ,uczuciowość i tego szukam w życiu.
Jest coś, czego bardzo się boisz w swoim życiu i przez to nic nie zmieniasz, nie robisz nic poza schemat?
Chciałabym wyjechać za granicę, na studia, albo do pracy. Trochę się tego boję, przez lęk nie wyjechałam na program Erasmus, do teraz żałuję.
Złamałeś/aś kiedyś komuś serce?
Złamałeś/aś kiedyś komuś serce?
Zdarzało mi się być dupkiem, ale tego akurat na sumieniu nie mam. Kilka razy byłem po tej drugiej stronie...
Czy wierzysz w jakieś teorie spiskowe (lub chociaż uznajesz za warte zastanowienia się)?
Czy wierzysz w jakieś teorie spiskowe (lub chociaż uznajesz za warte zastanowienia się)?
- ErnestPompka
- Pobudzony intro
- MBTI: Intp
Zwykło się mówić, że w każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy.
Myślę, że to raczej stek bzdur i nie podchodzę do tematu.
Zdążyło Ci się kiedyś zaspać do pracy?
Myślę, że to raczej stek bzdur i nie podchodzę do tematu.
Zdążyło Ci się kiedyś zaspać do pracy?
i tak się nie dogadamy