Gry komputerowe
- rael
- Stały bywalec
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
Re: Gry komputerowe
Oj, nie o takiego Baldura III nic nie robiłem... A tak poważnie, po cichu trzymałem kciuki za to że Larian postanowi odseparować DIvinity i Baldur's Gate od siebie w taki sposób, aby obie zachowały swoją własną unikalną tożsamość. Wygląda jednak na to, że BG3 będzie rozwinięciem pomysłów Original Sin II i jego wszystkich mechanik co ma zarówno dobre, jak i złe strony. Osobiście preferowałbym gdyby seria pozostała przy walce z aktywną pauzą. Choć sama walka w turach ma spory potencjał i na pewno ma znacznie większe możliwości taktyczne od poprzednich części, to wielu fanów może zrazić się do tego, że starcia będą ciągnąć się w nieskończoność. A sam fakt, że podczas prezentacji Vincke został pokonany w randomowej i nieco przydługiej walce z kilkoma niskolevelowymi przeciwnikami zdaje się to potwierdzać.
- Drimlajner
- Global Moderator
Dzięki za info @rael! Zgubiłem z horyzontu BG3 na jakiś czas.
Podoba mi się, może będzie taktycznie a nie chaotycznie. Trochę mi przypomina ToEE (przeklinałem szybko gameplay) moim zdaniem na plus. Obawiam się, że głównym problemem tego typu gier nie tylko D&D jest to iż na początku masz słabą postać i wszystko ciągnie się w nieskończoność a potem już nawet mniej więcej w środku gry idziesz przez wszystko jak nóż w masło.
Podoba mi się, może będzie taktycznie a nie chaotycznie. Trochę mi przypomina ToEE (przeklinałem szybko gameplay) moim zdaniem na plus. Obawiam się, że głównym problemem tego typu gier nie tylko D&D jest to iż na początku masz słabą postać i wszystko ciągnie się w nieskończoność a potem już nawet mniej więcej w środku gry idziesz przez wszystko jak nóż w masło.
-
tomektomek
- Pobudzony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
- Polan
- Intromajster
Half-Life: Alyx grałem. Grafika nawet na minimalnych bo mój kartofel nie spełnia wymagań robi ogromne wrażenie, z większością otoczenia można coś porobić. Bardzo wciągające, co w połączeniu z tym że przeładowanie jest ręczne - wyrzuć stary magazynek, wyciągnij z plecaka nowy, włóż, załaduj pocisk do komory skończyło się u mnie upuszczeniem magazynku i zasuwaniem do tyłu przy pierwszym spotkaniu z zombie. Do headcraba podchodziłem uzbrojony w kask, przykrywkę od śmietnika jako tarczą i kucając. Jak dotąd chyba najlepsze doświadczenie z VR jakie miałem.
Próbowałeś grać bez VR da się przejść grę?
Jest klimat z poprzednich części Half-life 2?
Jest klimat z poprzednich części Half-life 2?
"Life is so unnecessary"
- Polan
- Intromajster
Bez VR nie próbowałem, z tego co wiem oficjalnie wsparcia nie ma.
Klimat HL? Oj tak, jest, wszystko wygląda jak hl2 w wersji odświeżonej do 2020 standardów, z drobnymi zmianami, by jednak pokazać ze to "prequel". Amunicji jest mniej, przeciwnicy tak łatwo nie padają bo też jest ich jednak mniej więc nie jest to tak intensywna strzelanka póki co. Ale są zagadki, są klimatyczne lokacje, muzyka uzależniona mocno od sytuacji. Nawet gra się co chwila ładuje i dostajemy fajny ekran na czekanie! Dla mnie jest to half-life pełną gębą.
Klimat HL? Oj tak, jest, wszystko wygląda jak hl2 w wersji odświeżonej do 2020 standardów, z drobnymi zmianami, by jednak pokazać ze to "prequel". Amunicji jest mniej, przeciwnicy tak łatwo nie padają bo też jest ich jednak mniej więc nie jest to tak intensywna strzelanka póki co. Ale są zagadki, są klimatyczne lokacje, muzyka uzależniona mocno od sytuacji. Nawet gra się co chwila ładuje i dostajemy fajny ekran na czekanie! Dla mnie jest to half-life pełną gębą.
- Ananas
- Pobudzony intro
- Enneagram: 6w5
- MBTI: INTP
To ja może przypomnę o wejściu do wczesnego dostępu tego diamencika *-* : https://store.steampowered.com/app/2615 ... /?l=polish
„We wszechświecie więcej jest gwiazd niż ziaren piasku na dowolnej plaży;
więcej jest gwiazd niż sekund, które upłynęły, odkąd powstała ziemia;
więcej jest gwiazd niż dźwięków i słów wypowiedzianych przez wszystkich ludzi od początku świata."
-Neil De Grasse Tyson
więcej jest gwiazd niż sekund, które upłynęły, odkąd powstała ziemia;
więcej jest gwiazd niż dźwięków i słów wypowiedzianych przez wszystkich ludzi od początku świata."
-Neil De Grasse Tyson
- Coldman
- Administrator
- Enneagram: 4w5
- MBTI: Szajs
Ja teraz pykam w Plague Inc, tak niby nie chciałem na początku, ale stwierdziłem, dobra gramy xD
- James Sunderland
- Intronek
- MBTI: INFJ-T
No no ale jak wrażenia. Bo ograłes remake rozumiem?
Ja RE7 skończyłem i odinstalowałem na walce z bossem Marguerite. Za mało broni i za mały fps i sie wkurzyłem. Choć gra w miarę.
Ja RE7 skończyłem i odinstalowałem na walce z bossem Marguerite. Za mało broni i za mały fps i sie wkurzyłem. Choć gra w miarę.
"Life is so unnecessary"
- James Sunderland
- Intronek
- MBTI: INFJ-T
Ogólnie rzecz biorąc, mogę powiedzieć, że "wszystko się zgadza". Klimat miasta podczas epidemii oddany świetnie, choć osobiście wolę stare residenty. Największym rozczarowaniem było to, że skończyłem to w 5 godzin.jubei pisze: 11 kwie 2020, 17:45 No no ale jak wrażenia. Bo ograłes remake rozumiem?
Marzy mi się po cichu remake Silent Hill
- Nathas
- Rozkręcony intro
- MBTI: ISTJ
Sprawdź serię Virtual Skipper :>PermanHerzz pisze: 15 kwie 2020, 16:51 A kto doradzi w grach wyścigowych, w których można dryfować?
https://polski-sloty.com/betchan
..:: Nie zmusisz nikogo żeby cię pokochał, ale zawsze możesz zamknąć go w piwnicy, żeby rozwinął się u niego syndrom sztokholmski ::..
Half Life Alyx non VR mod
https://github.com/r57zone/Half-Life-Al ... its/master
Zrobił oczywiście rusek. Mozna poczekac na kolejne fixy, ale jak juz ktos potrzebuje koniecznie usilnie zagrac to mozna przejśc z modem całą gre i bez hełmu VR.
https://github.com/r57zone/Half-Life-Al ... its/master
Zrobił oczywiście rusek. Mozna poczekac na kolejne fixy, ale jak juz ktos potrzebuje koniecznie usilnie zagrac to mozna przejśc z modem całą gre i bez hełmu VR.
"Life is so unnecessary"