Muzyka introwertyka, czyli czego słuchacie? :)

Muzyczne rekomendacje, preferencje i zainteresowania. Dział tylko na temat muzyki.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Re: Czego słuchacie? :)

Post autor: qb »

Z perspektywy czasu stwierdzam, że Dezerter jest chyba najlepszym polskim zespołem punkowym, a nie, jak wcześniej myślałem, Włochaty. Zbyt chaotyczny jest nawet na punk, teksty nie są złe, ale bardzo często pisane na siłę, mogliby się pokusić o jakieś rymy chociaż... Dezerter pod względem muzyki wypada znacznie lepiej, teksty tez ma bardzo dobrze ułożone. Prawdopodobnie była to moja młodzieńcza fascynacja Włochatym ;pp
No i do tego dochodzi Post Regiment, ale to już hardcore.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Moim zdaniem, Włochaty górował nad Dezerterem głównie pod względem wokalnym - Pauluss i Anka świetnie dawali sobie radę. Bez nich jest o wiele gorzej.
szukam
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

No tu się zgodzę. Za ich czasów było ok z wokalem, ale też nie powala mnie na kolana (teraz), jest kilka kawałków które dalej lubię ale to dosłownie kilka. Poza tym, z biegiem czasu jest coraz gorzej, ich ostatnie płyty są takie sobie.
Na szczęście to się nie tyczy Dezertera czy Post Regimentu, których do dziś słucham z przyjemnością.
Awatar użytkownika
iksigrekzet
Intromajster

Post autor: iksigrekzet »

Ale powiedzmy sobie szczerze: czy ktoś kto nie jest licealnym kinderanarchista może lubić Włochatego? Dla mnie, muzycznie i tekstowo to jest straszny syf :)
Sułtan.
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

ja ogólnie słucham metalu, ostatnio o oryginalnej nazwie: Melodic Death Metal :lol: , m.in. takie zespoły jak Insomnium(polecam np. to http://www.youtube.com/watch?v=zjMCS-B8V3o i to http://www.youtube.com/watch?v=i9_02hsKfag), Mors Principum Est, Arch Enemy, Mordium, Climhazzard, In Flames. Poza tym Metallica, Sabaton, Machine Head, Acid Drinkers, Frontside, do tego troche klasyki, głównie utwory fortepianowe Chopina i Bethoveena.
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Kori
Pobudzony intro

Post autor: Kori »

Sigur Rós - Takk.
kacz0r
Introrodek

Re: Muzyka introwertyka

Post autor: kacz0r »

Lubię słuchać Polskiego inteligentnego rapu, który rozumiem i który ma sens - Eldo, Grammatik, PIH itp...
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

kacz0r pisze:Lubię słuchać Polskiego inteligentnego rapu, który rozumiem i który ma sens - Eldo, Grammatik, PIH itp...
Łona.
Awatar użytkownika
Alya
Wtajemniczony

Post autor: Alya »

A ja słucham głównie muzykę ambient i new age (era, enya, gregorian itd.), chociaż najbardziej uwielbiam zespół grający lirykę śpiewaną - Czerwony Tulipan. Lubię również techno, disco-polo, electro, pop, hardcore, rock itd.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Ostatnio słuchałem Eminema, a konkretnie płyt Encore i Relapse :P Niezłe, ale wydaje mi się, że gdyby po polsku śpiewał to nie słuchałbym, bo mimo, że rozumiem to w dużym stopniu, to lepiej się słucha takich tekstów po angielsku :P
Awatar użytkownika
jerzok
Introrodek

Post autor: jerzok »

Ja słucham praktycznie tylko metalu, a zwłaszcza industrial i death metalu. Potrafię nawet spać w słuchawkach słuchając tej muzyki. :D Ulubione kapele to Cannibal Corpse, Rob Zombie, Suffocation, Death, Marlin Manson, Rammstein, Slayer i wiele, wiele innych. Czasami jak czytam książkę to puszczam sobie coś z muzyki klasycznej lub coś z płyt Dana Gibsona (taka muzyka relaksacyjna z odgłosami przyrody).
Awatar użytkownika
air
Pobudzony intro

Post autor: air »

Nie ograniczam się do jednego gatunku. Słucham takich utworów, które mnie poruszaja wewnętrznie... Gdybym miała podać jeden zepół, którego muza do mnie trafia, to byłby to SABATON.
Np. http://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

air pisze:Gdybym miała podać jeden zepół, którego muza do mnie trafia, to byłby to SABATON.
Np. http://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk
Nie dziwię się, w końcu jeśli interesujesz się historią, to trudno nie lubić tego zespołu. Swego czasu, kiedy pogłębiałem wiedzę na temat II WŚ, też strasznie podobała mi się ich muzyka.
Od jakichś trzech lat słucham głównie metalu, obecnie drążę "melodyjny death metal" :mrgreen: , moje ulubione zespoły to: Insomnium, Frontside, Mors Principium Est, In Flames, Kalmah, Mordium. Poza tym lubię posłuchać jakiejś klasyki gatunku w stylu wczesnej Metaliki, Megadeth, itp. Nie pogardzę też dobrymi kawałkami rockowymi, czasem posłucham trochę klasyki, głównie Chopina i Beethovena.
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Awatar użytkownika
Kamil
Rozkręcony intro

Post autor: Kamil »

MetalMan pisze: Nie dziwię się, w końcu jeśli interesujesz się historią, to trudno nie lubić tego zespołu.
EE tam... ja kocham historię, ale Sabatonu raczej nie trawie, za głośne, itp...
Z muzyki o tematyce historycznej wolę Kaczmarskiego..
http://www.youtube.com/watch?v=Lb510jqvmEg
http://www.youtube.com/watch?v=GqJjiAXnWdQ
"Przestrzenią ducha, gdzie może on rozwinąć skrzydła, jest cisza "- Antoine de Saint-Exupéry

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Ekstrawertyka, to znaczy, że go nie słuchałeś.
Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Kamil pisze:EE tam... ja kocham historię, ale Sabatonu raczej nie trawie, za głośne, itp...
Z muzyki o tematyce historycznej wolę Kaczmarskiego..
http://www.youtube.com/watch?v=Lb510jqvmEg
http://www.youtube.com/watch?v=GqJjiAXnWdQ
Jak za głośne, to można ściszyć :lol: . Chyba jednak źle się wyraziłem, Sabaton skupia się na historii pod kątem bitew, bohaterskich czynów, męstwa itd niż na historii jako takiej.
A co do tych piosenek Kaczmarskiego, to pierwszej nie rozumiem, za to druga ma bardzo ciekawy tekst.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 17:37 przez MetalMan, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ