Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Awatar użytkownika
korsarz
Introwertyk
MBTI: ISTJ

Re: Witam!

Post autor: korsarz »

Dzieńdoberek :)
Właśnie dzisiaj się zarejestrowałem i witam wszystkich użytkowników.
Co do mnie, to jestem zdecydowanym introwertykiem i to już od małego, przez co miewałem problemy (etykietka "nieprzystosowany społecznie", bo dziecko bardziej interesują książki na półce, niż gadanie "o pogodzie")... Ale jakoś żyję :)
Obrazek
GREG

Post autor: GREG »

Witam wszystkich, właśnie się dowiedziałem przed chwilą że jestem jednym z Was, różnie się z tym czasami czuję, ale zawsze wiedziałem że jestem inny :)
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Cześć.
szukam
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Witajcie wszyscy jeszcze niewitani. ;)
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
wind

Post autor: wind »

Serwus! :)
pestka

Post autor: pestka »

To ja skorzystam z okazji i również się przedstawię. :)
Ewa, tegoroczna maturzystka, prawdopodobnie wkrótce studentka anglistyki. Otoczona samymi ekstrawertykami intowertyczka.
Jako że mam wakacje, czyli okres gdy niemal całkiem przestaję wychodzić z domu (bo nie mam po co), a jednak trochę kontaktów z ludźmi potrzebuję, by nie zdziczeć, postanowiłam się zarejestrować i pogadać z ludźmi takimi jak ja (chyba po raz pierwszy w życiu!),
Generalnie poznać ciekawe osoby bym chciała. :)
Co mogę napisać o sobie? muzyka:rock wszelkiej maści, choć bardziej ten starszej daty, film:tarantino/burton/wszystko co mi w padnie w oko, literatura: sapkowski! i takie tam różne, co się napatoczy... Poza tym kocham łyżwiarstwo figurowe, sama nie jeżdżę. Chyba, że na rowerze.
Wprawdzie zarejestrowałam się dość późno, ale widzę, że forum żyje i raczej będzie z kim pogadać. ;)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
underdog
Stały bywalec

Post autor: underdog »

Ano cześć wam.
Rozmawiać z introwertykami żeby nie zdziczeć? Hmm... Powinno ci się tu spodobać :>
Awatar użytkownika
Kamil
Rozkręcony intro

Post autor: Kamil »

Witaam..
Wypełniając jeden test ("jakim typem osobowości jesteś", czy jakoś tak) na facebooku wyszło mi introwertyk, była drobna charakterystyka - zgadza się... po kilku tyg. z nudów do tego powróciłem i poszukałem co to jest ta introwersja na wikipedii.. i odtąd wiem, że mogę się nazwać śmiało introwertykiem..

W sumie "lubię się", ale czasem czuję istny głód towarzyski/imprezowy, tzn "fajnie by było" jakoś się zmienić i tego zasmakować/zaszalej.. ale cóż.. to nie dla mnie, a zresztą jak się zmienić?..
Też tak macie?...
"Przestrzenią ducha, gdzie może on rozwinąć skrzydła, jest cisza "- Antoine de Saint-Exupéry

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Ekstrawertyka, to znaczy, że go nie słuchałeś.
Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Przeciętny

Post autor: Przeciętny »

Cześć. Niedawno dowiedziałem się o tym terminie jakim jest introwertyzm. Czytając opisy na różnych stronach jestem całkowitym introwertykiem, bez zadnych ale...
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Witajcie "lubiący się"! ;)
szukam
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Nazywam się Czesio i również jestem introwertykiem. :P
Witajcie, zbłąkane dusze.
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
fistful

Post autor: fistful »

Cześć wszystkim. Jakiś czas temu przypadkiem znalazłem na wikipedii czym jest introwertyzm, no i w końcu mogę siebie określić jednym słowem.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2009, 18:05 przez fistful, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek K.
Stały bywalec

Post autor: Piotrek K. »

Witaj, Wikipedia to nasz główny punkt werbunkowy. ;)

PS Czy Twoja ksywka ma coś wspólnego z westernami Sergia Leone? : )
Awatar użytkownika
Kamil
Rozkręcony intro

Post autor: Kamil »

Ja czuję się zwerbowany na facebooku.. tzn po jednym z testów na facebooku zajrzałem na wiki, a stamtąd na tą naszą introwersyjną ostoje spokoju i refleksyi
"Przestrzenią ducha, gdzie może on rozwinąć skrzydła, jest cisza "- Antoine de Saint-Exupéry

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Ekstrawertyka, to znaczy, że go nie słuchałeś.
Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Fiszer

Post autor: Fiszer »

Wikipedia jednak rządzi :D . Wczoraj z wieczora wpadłem na hasło introwersja na wiki i oto jestem :D . Zawsze wiedziałem że lubię samotność itp. ale dopiero teraz wiem że to ma własną nazwę.
ODPOWIEDZ