Co Wy na to żeby na przykład jeden użytkownik podpowiedział jakąś książkę oraz przybliżony czas na jej przeczytanie ( rozsądnie według ilości stron i tematyki) i wtedy po tym wyznaczonym czasie na przeczytanie podyskutować o niej około tygodnia i tak dalej etc.?
Propozycje na zasadzie niech będą listowane na zasadzie " kto pierwszy ten lepszy" z tym, że nikt nie może dawać propozycji częściej niż np. raz na 4 książki( do ustalenia - pozostawiam to moderatorowi o ile ktoś się tym zainteresuje )???
Wydaje mi się ciekawą i długotrwałą zabawą. Zobaczmy kto wytrwa
A przy okazji podzielimy się może ciekawymi pozycjami jak i tymi dziwnymi. Chętnie zobaczę rezultaty tego
Pozdrawiam !
Pomysł wydaje się całkiem dobry, tylko problem będzie z dostępnością książek , chyba, że będziemy opierać się na pdfach?
"Wolę być prawdziwym dla siebie, nawet jeśli grozi to narażeniem się na kpinę innych ludzi, niż być dla siebie fałszywym i narazić się na własną odrazę." - Frederick Douglass
Ja przykładowo czytam to, co jest w mojej bibliotece uczelnianej na stanie. Wiadomo, że nie każdy może mieć dostęp do każdej książki fizycznie. Zawsze są epub'y i pdf'y. Poradzicie sobie dla chcącego nic trudnego
Zawsze można zrobić coś w rodzaju dyskusyjnego kółka. Jako, że jesteś autorem pomysłu to wybierz książkę, Cichaj.
"ja cóż- włóczęga, niespokojny duch ze mną można tylko pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko..."
"Kobiety są aniołami, lecz gdy ktoś złamie im skrzydła, kontynuują lot na miotle... "
"Jesteśmy tym, co myślimy. Nasze emocje są niewolnikami naszych myśli, a my jesteśmy niewolnikami naszych emocji. "
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. "
No to może jako, że ludzie lubią być wygodnisiami to i ja tym razem będę. Więc zaproponuję coś co właśnie zacząłem czytać:
R.A. Monroe - Podróże poza ciałem.
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby ograniczyć się do beletrystyki. Chyba, że znajdzie się grono osób lubiących poczytać coś ambitniejszego(;
A, i najpierw sprawdź czy są inni chętni poza moją osobą(;
"ja cóż- włóczęga, niespokojny duch ze mną można tylko pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko..."
"Kobiety są aniołami, lecz gdy ktoś złamie im skrzydła, kontynuują lot na miotle... "
"Jesteśmy tym, co myślimy. Nasze emocje są niewolnikami naszych myśli, a my jesteśmy niewolnikami naszych emocji. "
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. "