https://www.youtube.com/watch?v=Qalad0DROs4
PS: Zachęcam wszystkich do tworzenia tematów z artykułami i filmami na temat introwertyzmu
Masz rację.metalowymateusz pisze: 26 lis 2017, 10:55 No super, tylko ja nie o tym.
Jak można oceniać jakieś stwierdzenie nie znając kontekstu w jakim ono jest zastosowane? Jak się bierze tytuły z książek i się mówi dlaczego te tytuły są szkodliwe bez znajomości treści, to jest się nieuczciwym, bo przecież tytuł nie zawiera w sobie całego przesłania, a nawet jeśli je w jakimś stopniu zawiera, to nie sposób dokładnie zrozumieć jakie to przesłanie może być.
Tak jak tutaj, "Siła introwersji", OK, niech będzie, że za byciem introwertykiem idzie jakaś siła. Tylko nie wiadomo jaka, a jak nie wiadomo to jak można twierdzić, że w tym wszystkim chodzi o np. nawoływanie do zamykania się we własnej głowie i unikania działania w życiu "zewnętrznym", bo jest się wyjątkowym tylko przez fakt bycia introwertykiem? Może autor chciał przekazać coś zupełnie odwrotnego? Dla mnie to wygląda tak, że ktoś wyjął wszystko z poprawnego kontekstu i wsadził w swój, który moim zdaniem, nie ma tutaj zastosowania.
Mam wrażenie, że patrzę na to w jakiś niecodzienny sposób, skoro "wszystkie komentarze tam jak i różne wątki na tym forum tylko to potwierdzają". Czy naprawdę tak ciężko jest się pochylić nad treścią i uczciwie podejść do tego co się chce przedstawić? Pomidorze drogi, czy chcesz mi powiedzieć, że na przykład tutaj na forum wskakujesz do jakiejś dyskusji ze stanowiskiem sformułowanym tylko na podstawie tematu jakiegoś wątku? Czy może starasz się przeczytać dokładnie co autor miał na myśli i dopiero potem starasz się odpowiedzieć?