Introwertyzm a praca

Dział forum, w którym poruszane są tematy dotyczące kontaktów międzyludzkich, a także problemów w relacjach, których przyczyną może być introwersja.
lucci
Intronek

Re: Introwertyzm a praca

Post autor: lucci »

Jestem samoukiem. Rysuję ze zdjęć pojazdy, samochody, ludzi, budynki itp. Na kursy nie opłaca się chodzić. Można wypracować własny warsztat. Muszę zaznaczyć że mam kompleks i nie lubię jak ktoś ogląda moje historyjki obrazkowe. Czuję wtedy że ktoś narusza autonomię mojego świata wyobraźni.
Chciałbym po prostu usiąść i rozmyślać sobie przez całe życie..
Obrazek
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Przerysowywanie jest dobre ale na dłuższa metę lepiej rysować z głowy. No i fakt, do tego nie trzeba instruktora jeśli ktoś ma talent.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Sorrow
Krypto-Extra
Enneagram: 1w9
MBTI: ENFP

Post autor: Sorrow »

No nie. Wielcy malarze rysowali z modeli. Tak samo profesjonaliści zwykle używają modeli, referencji, itd.
Moja galeria na DeviantArt

"Violence solves everything."
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Z tego co słyszałem od wielu osób, właśnie przerysowywanie ze zdjęć i obrazów jest świetnym sposobem doskonalenia umiejętności. Sam zresztą tak robię i widzę efekty.
szukam
lucci
Intronek

Post autor: lucci »

Jak mam rysować ferrari jeśli nie wiem jak wygląda ? Najpierw trzeba parę rzeczy przerysować, potem dopiero z głowy.
Chciałbym po prostu usiąść i rozmyślać sobie przez całe życie..
Obrazek
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

Nie mówię, że to jest złe bo tak się każdy uczy na początku bo inaczej się kreski nie da wyrobić, ale później lepiej jest nie przerysowywać bo przerysowany rysunek wychodzi znacznie lepiej niż taki z głowy, a chodzi właśnie o to, żebyś swoje myśli przelewał na kartkę i żeby one wyglądały dobrze :P
Awatar użytkownika
Kaziol
Introwertyk
Enneagram: 1w5
MBTI: ISTJ

Post autor: Kaziol »

Ja mam w robocie lipe ostatnio. Przez ten pieprzony kryzys z ilością zleceń lipa i co chwile wolne bezpłatne :? Zresztą wkurza mnie na robota bo ciągle to samo robie i mi się czas dłuży, poza tym mało ambitna jest praca przy produkcji części w branży moto a i wstyd znajomym się przyznać do tego co się robi.
A ja sie wyspecjalizowałem w dietetyce, a co znajde takie ogłoszenie to wyjdzie, że to wciskanie ludziom drogiego szitu z Herbalife i wysokość wypłaty zależy od ilości opchniętego towaru. No a jak tu intro ma się znaleźć w takiej roli ? Żenada, żyć sie odechciewa.
Nie zwracaj uwagi na moje posty, nabijam do 100
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

A co powiecie na pracę w latarni? To idealny zawód dla introwertyka! Szkoda tylko, że dziś prawie wszystkie latarnie są już automatyczne i wszystko robią tam komputery :|
szukam
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Kontakt:

zarat pisze:A co powiecie na pracę w latarni? To idealny zawód dla introwertyka! Szkoda tylko, że dziś prawie wszystkie latarnie są już automatyczne i wszystko robią tam komputery :|
Szczerze mówiąc źle bym się czuł w takiej pracy. Lubię samotność ale bez przesady :/ Najbardziej by mi odpowiadała samodzielna praca w odosobnieniu ale też taka, po której mógłbym wrócić do domu i spędzić resztę dnia z bliską mi osobą.
Awatar użytkownika
Kaziol
Introwertyk
Enneagram: 1w5
MBTI: ISTJ

Post autor: Kaziol »

Ale dróżników na przejazdy kolejowe wciąż potrzebują :mrgreen: Tylko żebyś się książką nie zaczytał pamiętaj :lol:
Nie zwracaj uwagi na moje posty, nabijam do 100
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Kiedyś chciałam być zegarmistrzem. Ale to stara baja. Już nieaktualna. :mrgreen:
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
fistful

Post autor: fistful »

.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2009, 18:03 przez fistful, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
iksigrekzet
Intromajster

Post autor: iksigrekzet »

Heh, ja nigdy nie pracowałem zarobkowo i traktuję to jako zło konieczne. Modne obecnie podejmowanie pracy przez młodych i usilnie lansowanie tego niebotycznie mnie wkurwia :D To smutne, że studenci zamiast leniuchować i czerpać z życia zapieprzają na jakichś zmywakach czy innych miejscach dla podludzi :) I na pewno nie jest prawdą, że bez tego nie da się obecnie żyć. Da się, uwierzcie mi. I niekoniecznie mam tu na myśli życie na garnuszku u rodziców :D
:twisted:
Sułtan.
Fiszer

Post autor: Fiszer »

Zgadzam się ze SkyMaja. Informatyk to świetny zawód dla introwertyków. Jestem tego najlepszym przykładem. Jedyny problem jest taki że nowoczesne wytwarzanie oprogramowania opiera się na kontaktach z klientem przez co jest się narażonym na mnóstwo kontaktów z obcymi ludźmi. Ale co poradzić ? ludzie są wszędzie :D
fistful

Post autor: fistful »

.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2009, 18:02 przez fistful, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ