Czujcie się tu jak... w swojej strefie komfortu
Witam!
-
Krata_Browara
- Introwertyk
- Enneagram: 5w4
Re: Witam!
Siema wszystkim świeżakom świeżynkom
Ten, kto wyzwala z siebie bestię, pozbywa się bólu bycia człowiekiem.
- żyrafa
- Introrodek
- Enneagram: 4w5
- MBTI: ISTJ-T
Cześć Wam 
Dziś przypadkowo odkryłam to forum, zaczęło się od poszukiwania w necie pracy dla introwertyka i tak link po linku trafiłam tutaj
Mam 26 lat, od kilku lat siedzę na forach o fobii społecznej. Tutaj zamierzam pozostać anonimowa.
Zawsze wiedziałam, że coś jest ze mną nie tak, nie jestem taka jak inni, męczy mnie zbyt długi kontakt z ludźmi, a czas wolę spędzać w samotności bądź z bardzo bliską osobą.
Wielokrotnie zmuszałam się do bycia duszą towarzystwa, oczywiście po alkoholu się udaje. Ale to nie jestem prawdziwa ja.
Nie lubię dużo mówić, jak już się odzywam, to konkretnie i na temat, męczą mnie rozmowy o wszystkim i niczym.
Źle się z tym czuję, że tak odstaję od większości społeczeństwa, ale chyba pozostaje mi to zaakceptować.
Zastanawia mnie tylko jedno; czy taka już jestem od urodzenia, czy jest to sprawa różnych czynników (stwierdzono mi kiedyś depresję, dystymię).
No nic, fajnie, że znalazłam taki forumek, zabieram się do czytania
Dziś przypadkowo odkryłam to forum, zaczęło się od poszukiwania w necie pracy dla introwertyka i tak link po linku trafiłam tutaj
Mam 26 lat, od kilku lat siedzę na forach o fobii społecznej. Tutaj zamierzam pozostać anonimowa.
Zawsze wiedziałam, że coś jest ze mną nie tak, nie jestem taka jak inni, męczy mnie zbyt długi kontakt z ludźmi, a czas wolę spędzać w samotności bądź z bardzo bliską osobą.
Wielokrotnie zmuszałam się do bycia duszą towarzystwa, oczywiście po alkoholu się udaje. Ale to nie jestem prawdziwa ja.
Nie lubię dużo mówić, jak już się odzywam, to konkretnie i na temat, męczą mnie rozmowy o wszystkim i niczym.
Źle się z tym czuję, że tak odstaję od większości społeczeństwa, ale chyba pozostaje mi to zaakceptować.
Zastanawia mnie tylko jedno; czy taka już jestem od urodzenia, czy jest to sprawa różnych czynników (stwierdzono mi kiedyś depresję, dystymię).
No nic, fajnie, że znalazłam taki forumek, zabieram się do czytania
Cześć 
Jakoś tak niedawno stwierdziłam, że pora wziąć się za moje ustawienia fabryczne i usprawnić działanie pewnych cech mojego charakteru. Błądząc tak w poszukiwaniu informacji i czytając co nieco dowiedziałam się, że jestem introwertyczką. Dało mi to do myślenia i pozwoliło uświadomić sobie wiele spraw. Co dalej nakierowało mnie na rozwiązanie mojego problemu. Teraz mogę powoli realizować mój cel. (Huraaa!)
Trafiłam na to forum chcąc wiedzieć więcej o introwertykach i ogólniej o ludziach; z ciekawości i dla samej siebie. Lektury mam tutaj co niemiara
. Przeczytałam niektóre posty i widzę wiele rzeczy, których mogę się od Was nauczyć. Zawsze jest bardzo ciekawe poznawać ludzi i ich poglądy. W jakimś stopniu to na nas oddziałuje.
Także tego, miło mi Was poznać
Jakoś tak niedawno stwierdziłam, że pora wziąć się za moje ustawienia fabryczne i usprawnić działanie pewnych cech mojego charakteru. Błądząc tak w poszukiwaniu informacji i czytając co nieco dowiedziałam się, że jestem introwertyczką. Dało mi to do myślenia i pozwoliło uświadomić sobie wiele spraw. Co dalej nakierowało mnie na rozwiązanie mojego problemu. Teraz mogę powoli realizować mój cel. (Huraaa!)
Trafiłam na to forum chcąc wiedzieć więcej o introwertykach i ogólniej o ludziach; z ciekawości i dla samej siebie. Lektury mam tutaj co niemiara
Także tego, miło mi Was poznać
"The comfort — the inexpressible comfort of feeling safe with a person — having neither to weigh thoughts nor measure words, but pouring them all right out, just as they are, chaff and grain together; certain that a faithful hand will take and sift them, keep what is worth keeping, and then with the breath of kindness blow the rest away."
Hej
Jakoś tak mnie naszło, żeby się tu w końcu zapisać
Ciężko tak na start napisać coś o sobie, mam pustkę w głowię. Przeważnie tak się dzieje, gdy czymś się stresuję. Może znajdzie się tu osoba chętna do popisania i porozkminiania różnych rzeczy 
Lubię koty, mam ich kilka. Działałam trochę jako wolontariuszka w Animals i tak mi się przygarnęło kilka zwierzaków.
Obecnie ma problem ze motywowaniem się do wychodzenia na zewnątrz. Kiedyś jak byłam młodsza miałam wielu znajomych i dużo podróżowałam, a potem porobiło mi się tak, że co raz mniej zaczęłam spędzać czasu z ludźmi, a coraz więcej sama ze sobą. Nie do końca dobrze się z tym czuje, ale ciężko znowu mi wyjść do świata.
Mam naturę Włóczykija
Lubię rysować. W przyszłości chciałabym zostać grafikiem i ilustratorem książek dla dzieci. Mimo swojego wieku lubię oglądać kreskówki
Lubię też fantastykę, zwłaszcza rosyjską.
Mam nadzieję, że znajdę tu bratnie duszę z którymi będę mogła się zaprzyjaźnić
Lubię koty, mam ich kilka. Działałam trochę jako wolontariuszka w Animals i tak mi się przygarnęło kilka zwierzaków.
Obecnie ma problem ze motywowaniem się do wychodzenia na zewnątrz. Kiedyś jak byłam młodsza miałam wielu znajomych i dużo podróżowałam, a potem porobiło mi się tak, że co raz mniej zaczęłam spędzać czasu z ludźmi, a coraz więcej sama ze sobą. Nie do końca dobrze się z tym czuje, ale ciężko znowu mi wyjść do świata.
Mam naturę Włóczykija
Mam nadzieję, że znajdę tu bratnie duszę z którymi będę mogła się zaprzyjaźnić
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Siemanko, nie wychodzisz do ludzi przez koty. Też je kocham, ale nie wiem co w nich takiego jest, że kobieta + kilka kotów to równanie dające społecznie wątpliwy wynik
Co do ruskiej fantastyki i ciekawych rozkmin - Wiktor Pielewin "Napój ananasowy dla pięknej damy" polecam. Mam nadzieję, że się zaaklimatyzujesz i poprzebywasz sobie z nami. Do usłyszenia :>
Hej
W październiku skończę 20 lat. To, że jestem introwertykiem odkryłem rok temu, może dwa. Nie był to jednak jeden moment, uświadomiłem to sobie z upływem czasu
Trafiłem tutaj z grupy na Facebooku, której członkiem zostałem niedawno, bo bodajże w poniedziałek
Nie jestem zbyt uzdolniony w tworzeniu rozbudowanych wypowiedzi (chyba, że czuję inspirację) + nie chcę wyjawiać wszystkiego na samym początku, więc na tym zakończę swojego pierwszego posta :wink:
W październiku skończę 20 lat. To, że jestem introwertykiem odkryłem rok temu, może dwa. Nie był to jednak jeden moment, uświadomiłem to sobie z upływem czasu
Nie jestem zbyt uzdolniony w tworzeniu rozbudowanych wypowiedzi (chyba, że czuję inspirację) + nie chcę wyjawiać wszystkiego na samym początku, więc na tym zakończę swojego pierwszego posta :wink:
-
suicide_sheepp
- Zagubiona dusza
- MBTI: INFP-T
Elo xD Jestem wysoce wrażliwym introwertykiem, wiem o tym od dawna. Mój poziom zamknięcia wewnętrznego i niedojebania osiąga wyżyny, bo zamiast powtarzać przed maturą szukam sobie podobnych ludzi w internecie
Ty przychodzisz jak noc majowa, biała noc skąpana w jaśminie...
-
smutny
- Introrodek
- MBTI: INTJT
Cześć Wszystkim, forum znalazłem zupełnie przypadkowo. Po przeglądnięciu go, postanowiłem się zarejestrować. Coś o mnie? Mam 29 lat, jestem z Podkarpacia. Chętnie nawiążę znajomość lub porozmawiam z kimś, komu brakuje rozmowy bądź przyjaciół. Mile widziane Podkarpacie i regiony ościenne, jednak nie wykluczam też rozmowy z osobą z drugiego końca Polski. Posiadam GG - niektórzy uważają to za przeżytek, jednak dla mnie to całkiem dobry komunikator, z którego nadal korzystam. Wszystkich chętnych zapraszam do kontaktu, najlepiej przez wiadomość prywatną. Pozdrawiam!
- Intronek
- MBTI: INFP
Hejo, tu 17letni Gdańszczanin zainteresowany czymkolwiek o czym chcesz porozmawiać! I no lubię się przytulać