Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Awatar użytkownika
Coldman
Administrator
Enneagram: 4w5
MBTI: Szajs

Re: Witam!

Post autor: Coldman »

Ogarnięcie introwertyzmu to zawsze dobry krok na przód :D
Witamy
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Siema.
Życie to nie gra. I nie chodzi w nim o nic. Po prostu ci się przytrafiło. And now enjoy :P
AsiaPe
Wtajemniczony

Post autor: AsiaPe »

Cześć, mam na imię Asia. Cieszę się, że znalazłam takie miejsce jak to :wink:
Introwertyczką jestem odkąd pamiętam i dobrze mi z tym tylko ostatnio w moim życiu dużo sie dzieje, poznaję wiele nowych twarzy z racji zawodu i nie chce mi się wszystkim tłumaczyć niektórych moich "aspołecznych"zachowań :)
Pozdrawiam Wszystkich ciepło :wink:
~~Kocham Zumbe, Grecję, Tatry, szybowce, lotnictwo~~
Awatar użytkownika
gieniuś
Zagubiona dusza
MBTI: IST(F)J

Post autor: gieniuś »

Hej, jestem nieśmiałym introwertykiem, który ma problem z poznawaniem nowych ludzi, bo nie gadam za dużo, za to wolę słuchać co ktoś ma do powiedzenia (chociaż to chyba tutaj popularne :P ).
Lubię tańczyć, musicale, piłkę nożną i chodzić po górach i spędzać czas na łonie przyrody choć ostatnio nie mam z kim tego robić.
Krata_Browara
Introwertyk
Enneagram: 5w4

Post autor: Krata_Browara »

Witaj wśród swoich :P
Ten, kto wyzwala z siebie bestię, pozbywa się bólu bycia człowiekiem.
donut
Zagubiona dusza
MBTI: ISTP

Post autor: donut »

Cześć wszystkim.

Przez większość mojego życia nie zastanawiałem się tak naprawdę nad moim introwertyzmem, ponieważ miałem zawsze jakieś małe grono znajomych, które mi w zupełności wystarczało do funkcjonowania w społeczeństwie. Ostatnimi czasy jednak z racji nieudanego związku, a potem tego, że z mojego życia "wykruszyła" się większość ludzi, powoli zaczynam odczuwać pustkę. Zaczyna brakować mi kontaktu z drugim człowiekiem. Czytałem to forum już od jakiegoś czasu ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Szczerze mówiąc liczę na to, że może znajdę tutaj jakieś zrozumienie i może poznam kilku fajnych ludzi :)
Awatar użytkownika
Saladin
Ekstrawertyk
Enneagram: 7w8
MBTI: ENFP

Post autor: Saladin »

Czołem donut! Witamy na forum! :D

Lepiej trafić nie mogłeś ;) Ciekawych ludzi masz tu od groma, a w niektórych miastach często odbywają się spotkania.

Miłego pobytu na forum! :D
"The worst lies, are the lies you tell to yourself."

"Don't be sorry. Be better."

Mój kanał na youtubie: https://www.youtube.com/channel/UCBstmW ... LTis8vE-hA
Ledr
Introrodek
MBTI: INFP

Post autor: Ledr »

Cześć wszystkim,
przez pewien czas przeglądałem to forum, aż w końcu postanowiłem się zarejestrować :) . Zrobiłem to, ponieważ chciałbym poznać albo czasem popisać z ludźmi, którzy będą potrafili mnie zrozumieć. Ogółem jestem typem człowieka który dużo rozmyśla, ale trochę mniej działa więc stwierdziłem, że czas zacząć być trochę bardziej aktywnym w różnych kwestiach, i to jest kolejny powód mojej rejestracji tutaj- koniec biernego przeglądania forum, trzeba samemu coś napisać :)
Awatar użytkownika
Syogliss
Intronek

Post autor: Syogliss »

Ledr, witamy! Bardzo dobra decyzja, wiosna przyszła to i czas na zmiany! :D Mam nadzieję, że zaaklimatyzujesz się na forum i będziesz do nas wracał :)
And everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon.
Awatar użytkownika
deenty
Introrodek
MBTI: ISTJ

Post autor: deenty »

Dzień dobry.
Jak chyba wszyscy tutaj, jestem introwertykiem. Co poza tym? Samotnik z depresją. A i mam 25 lat.
Nigdy nie poznałem pojęcia "przyjaźni", nie miałem bliższego znajomego/znajomej. Jedyne co, to przewinęło się w moim życiu kilka związków, po których zawsze ciężko było mi się pozbierać.
Zdarza mi się mieć załamanie nerwowe gdy na coś strasznie liczyłem, ale tak naprawdę mocno. Wtedy na jakieś 2-4 tygodnie wpadam w stan nienawiści do wszystkich bez wyjątku, chęć wybicia całego świata, by być już tró samotnym. Na szczęście perfekcyjnie nad sobą panuję ;)
Uważam, że większość społeczeństwa to śmieci. Pewnie dlatego, że jestem samotny i nie ufam ludziom.
Mieszkam sam, lubię swoją samotnię, ale jednak brakuje mi drugiej osoby. Większość czasu spędzam przy kompie - programuję w pracy, programuję i przeglądam YT w domu. Dla wielu osób wydaję się być nudnym gdy się tego dowiadują ;)
Bardzo chętnie popróbuję odzywać się tu na forum, poznać was. Wydaje mi się, że jest to miejsce, w którym mogę czuć się dobrze.

Ciężko było, ale zrobiłem to - kliknąłem "Wyślij" i teraz możecie zobaczyć tego posta :D
Dzień dobry.
Sympatycznyzolzy
Zagubiona dusza

Post autor: Sympatycznyzolzy »

Hej! Pozdrawiam poprzedniczki i poprzedników, którzy postanowili się tutaj przywitać!
Jestem pięknym i młodym (jeszcze 20 minut) człowiekiem z pogranicza polsko-czeskiego. Tak jak prawdopodobnie większość albo wszyscy z Was, jestem introwertykiem, tyle, że ze skłonnościami "masochistycznymi" (pracuję jako przedstawiciel handlowy). Pracuję (o czym wspomniałem wcześniej), uczę się, czytam, podróżuję. Jestem miłośnikiem dobrej literatury i fascynatem muzyki.
Mam też nieleczoną (ale nie nieuleczalną - oby!) depresję. Zraził mnie do siebie psychiatra.

Dzisiaj podczas górskiej wycieczki wpadłem na pomysł, aby poszukać forum dla intro, więc jestem! Do zobaczenia wśród postów.
Morten
Introrodek
MBTI: PB95

Post autor: Morten »

Cześć :)

Po kilku miesiącach obserwowania tego forum wreszcie postanowiłem coś napisać :) Skusił mnie sentyment do for internetowych. W dobie facebooka to taka fajna, oldschoolowa forma komunikacji. Bardzo chętnie wróciłbym do nich na stałe, do gg, IRCa i do Heroes III ;)

Niedawno skończyłem 28lat, z przypadku pracuję jako konstruktor maszyn budowlanych (z wykształcenia, o zgrozo, geolog). Oprócz tego całe moje życie kręci się wokół silnika spalinowego, zamontowanego na 2 lub 4 kołach :) Uzupełniam to muzyką, głównie elektronicznym chilloutem oraz fotografią, o którą otarłem się również na poziomie zawodowym, co nieco mi ją obrzydziło ;)

Lubię zapach świeżego oleju 15W40, twórczość Hieronima Boscha oraz zdania wielokrotnie złożone.
Awatar użytkownika
Coldman
Administrator
MBTI: Szajs

Post autor: Coldman »

Witam świeżaczków :D
Awatar użytkownika
Myshkin
Zagubiona dusza
Enneagram: 5w4
MBTI: INFJ/INFP

Post autor: Myshkin »

Cześć tu obecnym oraz tym co dopiero nadejdą. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy czują jak ja. Tych którzy czują inaczej, również pozdrawiam, chociaż przybywam z zainteresowania pierwszą grupą. Choć tak naprawdę to, każdy może być wart poznania o ile nie jest osobą próżną (Ah, w sumie to nawet i wtedy czasem można coś wynieść z kontaktu z taką osobą).
Nie mniej, chciałem zauważyć że nasze ulubione pojęcie wcale nie jest chorobą, sam nie czuję się z nim źle.
Nie uważam też, iż introwertyzm == nieśmiałość.
Życzę sobie i wam byśmy się wzajemnie we wspólnych kontaktach dobrze dogadywali, i aby służyło to dobrze naszemu wewnętrznemu rozwojowi. :-)
Raz jeszcze, pozdrawiam.
Ave!
Anuś
Zagubiona dusza

Post autor: Anuś »

Witam Was! Odkąd pamiętam nienawidziłam spotkań, uroczystości rodzinnych, szkoły, tłumów, ogólnie spotkań z ludźmi. Nie jestem pewna czy to introwertyzm czy może coś innego. Uwielbiam spędzać czas sama ze sobą. Stronię od ludzi jak tylko mogę - od sąsiadów, znajomych, koleżanek a nawet rodziny. W zasadzie jestem calkiem sama (oprócz męża) i jest mi z tym bardzo dobrze. Mam nadzieję że będę mogła tu zostać na dłużej. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ