Tak czy nie?
- Faramuszka
- Stały bywalec
- przybysz
- Pobudzony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
Re: Tak czy nie?
Hmm, to zależy od nastroju i tego jak brzmi 
Ogólnie to mam do niego neutralny stosunek, nie wadzi mi.
Czy lubisz herbatę z miodem i malinami(w sensie sokiem z nich, to nie Jogobella by pełne kawałki owoców wsadzać)?
Ogólnie to mam do niego neutralny stosunek, nie wadzi mi.
Czy lubisz herbatę z miodem i malinami(w sensie sokiem z nich, to nie Jogobella by pełne kawałki owoców wsadzać)?
- vatnajökull
- Intronek
- Enneagram: 6w6
- Kontakt:
Ja generalnie lubię pić, a to akurat połączenie - miód, malina (ech --), herbata jest całkiem ok. 8/10
Czy z chęcią zamieszkałbyś z dala od cywilizacji? (tak, tam gdzie nie ma komputerów, telefonów, gdzie dom ogrzewa się drewnem przyniesionym z lasu, a wodę trzeba zaczerpnąć z najbliższego źródła)
Czy z chęcią zamieszkałbyś z dala od cywilizacji? (tak, tam gdzie nie ma komputerów, telefonów, gdzie dom ogrzewa się drewnem przyniesionym z lasu, a wodę trzeba zaczerpnąć z najbliższego źródła)

- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
Z pelna swiadomoscia TAK.
Popierasz eutanazje na zyczenie?
Popierasz eutanazje na zyczenie?
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
- ponuraczek
- Stały bywalec
- MBTI: INFJ
Nie.
Lubisz śnić?
Lubisz śnić?
"Jeżeli o mnie chodzi, nigdy nie miałem przekonań. Zawsze miałem wrażenia. "
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa
- Dant3s
- Rozkręcony intro
- MBTI: ISTP
- ponuraczek
- Stały bywalec
Raczej tak, tylko czasem ten talent może być nie łatwy do odkrycia albo może wydawać się niepotrzebnym.
Czy chciałbyś znać datę swojej śmierci?
Czy chciałbyś znać datę swojej śmierci?
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa
-
Racter
Ponoć taka wiedza dawałaby sporo motywacji do tego, by pracować nad swoim szczęściem; ale nie chciałbym znać. Praca nad sobą powinna być umotywowana czymś innym, niż świadomością nadchodzącej konfrontacji ze śmiercią. Poza tym sam chętnie wybrałbym chwilę swojego odejścia, w miarę możliwości.
Czy uważasz, że gra komputerowa może być dziełem sztuki?
Czy uważasz, że gra komputerowa może być dziełem sztuki?
- Faramuszka
- Stały bywalec
Nie gram w gry, więc nie widziałam ich zbyt wielu. Bynajmniej wydaje mi się, że zapewne w swojej kategorii pewnie tak.
Jesteś nocnym markiem?
Jesteś nocnym markiem?
- aporia
- Pobudzony intro
Zdecydowanie tak,
jesteś twórczy/cza w jakiejś dziedzinie ?
jesteś twórczy/cza w jakiejś dziedzinie ?
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
Raczej tak.
Wierzysz w jakakolwiek Sile Wyzsza?
Wierzysz w jakakolwiek Sile Wyzsza?
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
- aporia
- Pobudzony intro
Jeśli Boga można nazwać również "Siłą Wyższa" to jak najbardziej tak, myślę że tu najlepiej będzie mi posłużyć się cytatem:
"Mt 7,7-12
7 Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; pukajcie, a zostanie wam otworzone. 8 Bo każdy, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a pukającemu zostanie otworzone. 9 Czyż jest wśród was taki człowiek, który, gdy syn o chleb go poprosi, poda mu kamień? 10 Albo gdy o rybę poprosi, czy poda mu węża? 11 Jeśli zatem wy potraficie, choć zepsuci jesteście, dawać swym dzieciom dobre dary, to o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, proszącym Go."
Czy jesteś szczery/a względem siebie?
"Mt 7,7-12
7 Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; pukajcie, a zostanie wam otworzone. 8 Bo każdy, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a pukającemu zostanie otworzone. 9 Czyż jest wśród was taki człowiek, który, gdy syn o chleb go poprosi, poda mu kamień? 10 Albo gdy o rybę poprosi, czy poda mu węża? 11 Jeśli zatem wy potraficie, choć zepsuci jesteście, dawać swym dzieciom dobre dary, to o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, proszącym Go."
Czy jesteś szczery/a względem siebie?
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
- ponuraczek
- Stały bywalec
Chyba nie. Staram się być, lecz często nie wychodzi. Ze złudzeniami świat jest trochę piękniejszy.
(tak na marginesie, to odpowiadając, że jest się szczerym wobec siebie, to tak naprawdę można nim nie być, bo nie chce się przyznać do nieszczerości przed sobą. A mówiąc, że jest się nieszczerym jest podobnie, bo jednak człowiek przyznaje się do jakiejś swojej przywary przed sobą. Taki paradoks trochę, jak dla mnie
)
Czy chciałbyś słyszeć myśli innych ludzi?
(tak na marginesie, to odpowiadając, że jest się szczerym wobec siebie, to tak naprawdę można nim nie być, bo nie chce się przyznać do nieszczerości przed sobą. A mówiąc, że jest się nieszczerym jest podobnie, bo jednak człowiek przyznaje się do jakiejś swojej przywary przed sobą. Taki paradoks trochę, jak dla mnie
Czy chciałbyś słyszeć myśli innych ludzi?
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa