Witam!
-
żuk_je_kotleta
- Wtajemniczony
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
Re: Witam!
Hej
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
- sliferek2
- Introrodek
- Enneagram: 4w5
- MBTI: ISFP
Dzień dobry wszystkim,
Trafiłem na te forum dość nie dawno gdy wszystkie moje doświadczenia,przeczucia i zachowania które już byłem w stanie rozpoznać od lat przedszkolnych doprowadziły mnie do punktu w którym dowiedziałem się że jestem introwertykiem ,co dało mi wielką ulgę bo myślałem że coś jest ze mną nie tak.Akceptuję to i cieszę się,bo wiele sytuacji które inni uważali u mnie za dziwne były po prostu naturalne(tj. zaproszenia na duże imprezy w pracy,szkole). Nigdy nie lubiłem ich ,ale skoro już wiem kim jestem to czas zaakceptować swoją naturę i doskonalić to co daje mi siłę i spokój. Tak na marginesie jestem z Białegostoku lat 23, relacje z grupą ludzi niestety są problemem, ale nie jeden-na-jednego.Aktualnie uczę się jazdy konnej co sprawia mi dużą przyjemność przebywanie z tymi zwierzętami.Może są tu introwertyczki z Białegostoku lub okolic która także lubi konie?
Miłego Dnia
Trafiłem na te forum dość nie dawno gdy wszystkie moje doświadczenia,przeczucia i zachowania które już byłem w stanie rozpoznać od lat przedszkolnych doprowadziły mnie do punktu w którym dowiedziałem się że jestem introwertykiem ,co dało mi wielką ulgę bo myślałem że coś jest ze mną nie tak.Akceptuję to i cieszę się,bo wiele sytuacji które inni uważali u mnie za dziwne były po prostu naturalne(tj. zaproszenia na duże imprezy w pracy,szkole). Nigdy nie lubiłem ich ,ale skoro już wiem kim jestem to czas zaakceptować swoją naturę i doskonalić to co daje mi siłę i spokój. Tak na marginesie jestem z Białegostoku lat 23, relacje z grupą ludzi niestety są problemem, ale nie jeden-na-jednego.Aktualnie uczę się jazdy konnej co sprawia mi dużą przyjemność przebywanie z tymi zwierzętami.Może są tu introwertyczki z Białegostoku lub okolic która także lubi konie?
Miłego Dnia
Cześć,
Trudno jest mi napisać cokolwiek o sobie, ale...postaram się. Jestem Kasia, lat 23. Studiuję w Poznaniu. Na forum trafiłam zupełnie przypadkiem, po prostu szukałam czegoś na temat introwertyzmu. Sama jestem introwertyczką i nie za bardzo mam z kim o tym porozmawiać. Powiedzmy, że samotna dusza ze mnie. Z natury jestem dość nieśmiała...
Co jeszcze? Ludzie postrzegają mnie jako nieszkodliwą dziwaczkę: jestem tą, która nie wychodzi na imprezy, stoi na uboczu, właściwie nieczęsto się odzywa... A prawda jest taka, że dla osób, które zechcą mnie lepiej poznać jestem tą miłą, rozmowną, ciepłą Kasią
Maniaczka muzyki, koncertów, lubiąca poznawać nowe rzeczy. Chodzę własnymi ścieżkami, wymagam dużo od siebie i od innych.
Tyle o mnie. Pozdrawiam!
Trudno jest mi napisać cokolwiek o sobie, ale...postaram się. Jestem Kasia, lat 23. Studiuję w Poznaniu. Na forum trafiłam zupełnie przypadkiem, po prostu szukałam czegoś na temat introwertyzmu. Sama jestem introwertyczką i nie za bardzo mam z kim o tym porozmawiać. Powiedzmy, że samotna dusza ze mnie. Z natury jestem dość nieśmiała...
Co jeszcze? Ludzie postrzegają mnie jako nieszkodliwą dziwaczkę: jestem tą, która nie wychodzi na imprezy, stoi na uboczu, właściwie nieczęsto się odzywa... A prawda jest taka, że dla osób, które zechcą mnie lepiej poznać jestem tą miłą, rozmowną, ciepłą Kasią
Tyle o mnie. Pozdrawiam!
- Demon Hunter
- Pobudzony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ (?)
-
Rlip
Hej.
Jestem 100% introwertykiem (bo wszystkie cechy introwertyka z Wikipedii do mnie pasują), 20-paro latkiem z woj. opolskiego. Pracuje w IT. W życiu kieruje się rachunkiem zysków i strat, oraz prawdopodobieństwem. Bliższych znajomości z ekstrawertykami nie utrzymuję, bo irytują mnie rozmowy na poziomie pogody
PS. Fajnie, że na tym forum znajdę ludzi podobnie myślących
Jestem 100% introwertykiem (bo wszystkie cechy introwertyka z Wikipedii do mnie pasują), 20-paro latkiem z woj. opolskiego. Pracuje w IT. W życiu kieruje się rachunkiem zysków i strat, oraz prawdopodobieństwem. Bliższych znajomości z ekstrawertykami nie utrzymuję, bo irytują mnie rozmowy na poziomie pogody
PS. Fajnie, że na tym forum znajdę ludzi podobnie myślących
- highwind
- Legenda Intro
- MBTI: istj
Cześć.Bliższych znajomości z ekstrawertykami nie utrzymuję, bo irytują mnie rozmowy na poziomie pogody![]()
A wiesz, że jakość rozmowy zależy też w dużym stopniu od ciebie? I że z ekstrykami można prowadzić udane i sycące konwersacje?

-
Rlip
Wiem. Ale myślę, że muszą być spełnione 2 warunki:highwind pisze:Cześć.Bliższych znajomości z ekstrawertykami nie utrzymuję, bo irytują mnie rozmowy na poziomie pogody![]()
A wiesz, że jakość rozmowy zależy też w dużym stopniu od ciebie? I że z ekstrykami można prowadzić udane i sycące konwersacje?
1. Rozmowa w 4 oczy, bo podczas spotkania firmowego/rodzinnego/przy piwie w większym gronie praktycznie o niczym innym jak o niczym się nie rozmawia.
2. Trzeba trochę poznać swojego rozmówce i mieć do niego trochę zaufania.
- highwind
- Legenda Intro
- MBTI: istj
To dobrze, bo już myślałem, że nie podałbyś ekstrawertykowi ręki 
Ad.1. Zgadzam się, jeśli gremium próbuje być poważne i rozmawiać o "sensie istnienia". Za to jeśli gadka jest typowo satyryczna, a ludzie prześcigają się częstowaniu kolejnymi sucharami, ja w to wchodzę!
No, ok. Już się nie czepiam. Rozgość się.
Ad.1. Zgadzam się, jeśli gremium próbuje być poważne i rozmawiać o "sensie istnienia". Za to jeśli gadka jest typowo satyryczna, a ludzie prześcigają się częstowaniu kolejnymi sucharami, ja w to wchodzę!
No, ok. Już się nie czepiam. Rozgość się.
To i tak wszystko zależy nie od tego czy ktoś jest intro czy ekstra, a od tego czy rozmowa dotyczy interesującego nas tematu.
-
Rlip
Racja. Z tym, że gdy spotyka się kliku ekstrawertyków (lub osób pośrodku) i introwertyk, to szansa na to, że tak się stanie jest stosunkowo niewielka. Pewnie dlatego, że wiele tematów mnie w ogóle nie interesuje - ale to też cecha introwertyków.Agon pisze:To i tak wszystko zależy nie od tego czy ktoś jest intro czy ekstra, a od tego czy rozmowa dotyczy interesującego nas tematu.
To zależy od zainteresowań ekstrawertyków. Ekstrawertyk to nie jest automatycznie jakiś rurkowiec o wąskich horyzontach myślowych. Problem polega bardziej na tym, że gdy kilku ekstra się rozkręci, to żadnemu intro nie dadzą dojść do słowa. Wtedy nie uczestniczy się w dyskusji tylko jej słucha, ale to też może być dobre.rlip pisze:Racja. Z tym, że gdy spotyka się kliku ekstrawertyków (lub osób pośrodku) i introwertyk, to szansa na to, że tak się stanie jest stosunkowo niewielka. Pewnie dlatego, że wiele tematów mnie w ogóle nie interesuje - ale to też cecha introwertyków.