Zastanawia mnie czy jako introwertycy macie jakieś "zdolności", których inni nie mają? Nie chodzi mi jakieś nadprzyrodzone moce itp. tylko o takie czasem zdawało by się mało znaczące, które w jakiś sposób pomagają wam w życiu.
Na moim przykładzie wiem, że dobrze przewiduję jak losy danych osób się potoczą (jeżeli poznałem daną osobę w różnych sytuacjach).
Przykład:
Znałem dwie dziewczyny, współlokatorzy (czasy studenckie) byli na nie strasznie napaleni jednak ich starania zawsze spełzały na niczym, mnie natomiast mało interesowały bo nie były w moim typie. Wiec kierując się wcześniejszymi obserwacjami i doświadczeniami z życia, w wolnych chwilach tłumaczyłem im (było to na 1 roku), że najwcześniej dziewczyny zaczną prowadzić bardziej "rozwiązły" tryb życia najwcześniej na 4 lub 5 roku studiów i tak właśnie się stało jedna na 4 roku zmieniała partnerów, co parę miesięcy po czym wyszła za mąż. Druga bardziej introwersyjna podobnie lecz znalazła chłopaka na czwartym roku, potem zrywali etc. i ciągle szuka.
To może nie pomogło mi w życiu ale uważam to za swój sukces predykcji