Tutaj jest link do last fm
Muzyka introwertyka, czyli czego słuchacie? :)
- Akolita
- Krypto-Extra
Hmmm... w każdym gatunku mogę znaleźć coś, co polubię. Mogę słuchać Łony obok Behemotha, Yanna Tiersena obok :wumpscut: i Gorillaz na przemian z Gorgoroth.
Najbliższe są mi chyba Ambient, dark electro i industrial, ale od czasu do czasu klasyką, rockiem, czy popem też nie pogardzę...
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- iksigrekzet
- Intromajster
- Akolita
- Krypto-Extra
Mnie też Labirynt Fauna bardzo się podobał. 
Tymczasem w chwili obecnej, i w ogóle od ostatniego tygodnia podsumowując - króluje :wumpscut: z albumem Evoke. Szczególnie utwory Tomb, Breathe i Rush. Jeśli ktoś przepada za klimatami dark electro to poniżej lina do jednego z ww.
:wumpscut: - Rush
Tymczasem w chwili obecnej, i w ogóle od ostatniego tygodnia podsumowując - króluje :wumpscut: z albumem Evoke. Szczególnie utwory Tomb, Breathe i Rush. Jeśli ktoś przepada za klimatami dark electro to poniżej lina do jednego z ww.
:wumpscut: - Rush
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- iksigrekzet
- Intromajster
- Akolita
- Krypto-Extra
Otóż to... otóż to. Mad World jest smutna, ale przy niej jeszcze nie płakałam.kropka pisze:Mad World to najsmutniejsza piosnka na świecie - śmiem się nie zgodzić, znam przynajmniej kilka gorszych ;P
Mi się chce płakać przy tej:Akolita pisze:Otóż to... otóż to. Mad World jest smutna, ale przy niej jeszcze nie płakałam.kropka pisze:Mad World to najsmutniejsza piosnka na świecie - śmiem się nie zgodzić, znam przynajmniej kilka gorszych ;P
"Turning To Peace" Paul Schwartz
A dziewczyny ładnie tańczą.
INFp, gr. B
- iksigrekzet
- Intromajster
- Akolita
- Krypto-Extra
Z takich osobistych obserwacji - zauważyłam kiedyś, bazując na znajomościach z różnymi ludźmi, że osoby introwertyczne przepadają za muzyką przesyconą takimi emocjami jak smutek, żal, agresja, miłość, lubią długie, rozbudowane i niebanalne teksty, poza tym raczej wolą muzykę złożoną i czasami trudną w odbiorze dla ogółu.
Moi znajomi ekstrawertycy lubią brzmienia taneczne, muzykę rozrywkową i popularną, teksty o seksie, kobiecej urodzie i zabawie.
Możliwe, że to, jaki typ osobowości prezentujemy nie wpływa mocno na to, jakiej muzyki słuchamy. A jednak coś w tych moich obserwacjach jest... Z jednej strony głęboka refleksyjność, z drugiej zabawa, czerpanie radości z życia...
Moi znajomi ekstrawertycy lubią brzmienia taneczne, muzykę rozrywkową i popularną, teksty o seksie, kobiecej urodzie i zabawie.
Możliwe, że to, jaki typ osobowości prezentujemy nie wpływa mocno na to, jakiej muzyki słuchamy. A jednak coś w tych moich obserwacjach jest... Z jednej strony głęboka refleksyjność, z drugiej zabawa, czerpanie radości z życia...
- iksigrekzet
- Intromajster
- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
Opeth - Closure
Opeth - Hope Leaves
Opeth - Hours Of Wealth
Massive Attack - Tear drop (moja ulubiona)
Pain Of Salvation - Ashes
Pain Of Salvation - Spitfall
A tutaj fajna polska kapela grająca nieco inną muzykę niż powyższe:
http://www.myspace.com/hatifnats
Opeth - Hope Leaves
Opeth - Hours Of Wealth
Massive Attack - Tear drop (moja ulubiona)
Pain Of Salvation - Ashes
Pain Of Salvation - Spitfall
A tutaj fajna polska kapela grająca nieco inną muzykę niż powyższe:
http://www.myspace.com/hatifnats
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.