Pisz prawdę
Re: Pisz prawdę
Chwile które już nie wrócą, miejsca które już nigdy nie będą takie same. Opuszczone wsie i miasteczka, zarośnięte cmentarze i ruiny świątyń. Ludzie gotowi oddać wszystko w imię idei i czarnobiałe fotografie. Świat nieskażony obecnością człowieka i taniec ogniska. Gwiazdy i księżyc, ale głównie gwiazdy. Wierność i poświęcenie, samotność ludzi występująca przeciwko systemowi. Odwaga cywilna ludzi słabych, kruchość i ulotność piękna. Poezja, poezja, wszystko co zasługuje na to miano. I wiele innych rzeczy które pominąłem przez lenistwo, ich intymność lub obfitość.
Co Cię smuci?
Co Cię smuci?
- Alexona20
- Introrodek
Niesprawiedliwość, głupota ludzka, rodzina, samotność...
Czego zazdrościsz swoim bliskim znajomym/przyjaciołom?
Czego zazdrościsz swoim bliskim znajomym/przyjaciołom?
- Bzdzichu
- Wtajemniczony
Zazdroszczę im wyczucia realizmu, dojrzałości, pracowitości - braku nadmiernego skupiania się na swoim tzw."bólu d...y" i biernym czekaniu na jakiś cud, jeśli wiecie o co mi chodzi... :wink:
Kisiel czy budyń, a może galaretka?
Kisiel czy budyń, a może galaretka?
"Być dobrym jest szlachetnie. Lecz uczyć innych jak oni mają być dobrzy, jest jeszcze szlachetniejsze i nie wymaga tyle wysiłku." (M.Twain)
- Sunako
- Wtajemniczony
Budyń.
Czego się najbardziej boisz ?
Czego się najbardziej boisz ?
"Natura człowieka to coś, na co nie mamy wpływu. Dostajemy ją razem z płucami, trzustką i całą resztą bebechów. Więc po co z nią walczyć?"
http://anettecoffin.deviantart.com/
http://anettecoffin.deviantart.com/
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Końca istnienia świadomości.
Z potraw, które przyrządzasz samodzielnie, co wychodzi ci najlepiej?
Z potraw, które przyrządzasz samodzielnie, co wychodzi ci najlepiej?
- Faramuszka
- Stały bywalec
Jajecznica :lol:
A tak w sumie to nie wiem, musiałabym kjójików doświadczalnych podpytać, ale wpadła mi teraz do głowy jedna z moich wariacyji na temat ryby, albo ryba co udaje greka np.
Jakiego filmu zdecydowanie nie polecasz? (i dlaczego)
A tak w sumie to nie wiem, musiałabym kjójików doświadczalnych podpytać, ale wpadła mi teraz do głowy jedna z moich wariacyji na temat ryby, albo ryba co udaje greka np.
Jakiego filmu zdecydowanie nie polecasz? (i dlaczego)
- vragutinovic
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
"Twierdza" (1996). Kolejny arcyszlachetny weteran wojny wietnamskiej walczący o zapomnianą słuszną sprawę. Kolejni porwani zakładnicy. Znów nieporozumienia pomiędzy przywódcami spisku. Znów wewnętrzna, iście szekspirowska, wewnętrzna moralna walka ich szefa z samym sobą. Znów miałka fabuła okraszona cytatami z klasyków. Oczywiście ponownie w roli głównej dwaj supermacgyverowie ratujący świat (czyt. San Francisco) od zagłady, a konkretnie przed rakietami z gazem umieszczonym w... (uwaga, trzymać się poręczy krzeseł) zielonych kulkach.
Tak, obejrzałem do końca.
Czy oglądasz film do końca po pierwszym "facepalmie"?
Tak, obejrzałem do końca.
Czy oglądasz film do końca po pierwszym "facepalmie"?
- Drimlajner
- Global Moderator
Czasem.
Ostatnio nie miałem jak wyjść, Smarzowski zapełnił salę, a facepalmów było mnóstwo.
Mmmmmmmm,
Czy masz jakąś ulubioną audycję radiową ? Jaką ?
Ostatnio nie miałem jak wyjść, Smarzowski zapełnił salę, a facepalmów było mnóstwo.
Mmmmmmmm,
Czy masz jakąś ulubioną audycję radiową ? Jaką ?
-
annihilady
- Zagubiona dusza
Nie mam. Nigdy mi nikt nie pokazał tej lepszej strony radia, znam tylko eskę i tego typu rzeczy.
Zdarza Ci się opisywać siebie w myślach jak bohatera literackiego?
Zdarza Ci się opisywać siebie w myślach jak bohatera literackiego?
Niemal codziennie, lubię o sobie mówić tragiczny romantyk a ludzie traktują to z politowaniem
Zdarza Ci się mieć naprawdę dziwne fantazje erotyczne? Takie o których bałbyś się powiedzieć sobie samemu?
Zdarza Ci się mieć naprawdę dziwne fantazje erotyczne? Takie o których bałbyś się powiedzieć sobie samemu?
INFP, 4w5
Nie, właściwie nie mam fantazji erotycznych. Życia erotycznego zresztą też nie.
Co robisz jak nie możesz spać w nocy?
Co robisz jak nie możesz spać w nocy?
- Faramuszka
- Stały bywalec
Nature, totalnie, brak śladów człowieczeństwa, po prostu polana z jakimś jeziorkiem, wodospad na tyle blisko aby słyszeć jego głos. jakaś brzoza lub wierzba płacząca przy jeziorku, a w oddali piękny zarys gór, aby widzieć ich śnieżne szczyty no i słońce o zachodzie chowające się za ów góry. Drugi obraz to po prostu ocean.
Realizujesz swoje cele życiowe? Masz jakieś?
Realizujesz swoje cele życiowe? Masz jakieś?