Witam wszystkich forumowiczów
Ja słucham techno i muszę trochę sprostować czym tak naprawdę jest ten gatunek.
Wielu z was nie lubi tego gatunku muzyki elektronicznej - rozumiem to, ale nie nazywajcie to co leci w polskich rozgłośniach, supermarketach, telewizji mianem Techno.
W Polsce w rozgłośniach nikt nie puszcza tego gatunku a to co "wy" nazywacie Techno to jest po prostu błędne przyczepienie łątki do utworów DANCE :/
Ten gatunek jest niszowy i undergrundowy nie KOMERCYJNA !
To jest tak samo jakbym powiedział że Doda to Rock albo Metal a Mezo to Hip Hop :/
Jest wiele podgatunków Techno i uwierzcie mi ale wiele z was tak naprawdę nigdy nie słyszała tego gatunku - tak wiec stwierdzenie że Techno to SHIT podpierając się jedynie to co podają wam media na "patelni" jest IRYTUJĄCE
Jestem producentem muzyki elektronicznej i wiem ile czasu trzeba spędzić żeby zrobić coś naprawdę godnego uwagi - w dzisiejszych czasach wydać materiał na Vinylu
Ale wiem też jak prosto robić taką muzykę komercyjną którą podają nam media
Tak wiec uszanujcie to i nie obrażajcie gatunku którego tak naprawdę nie znacie
http://en.wikipedia.org/wiki/Techno
Jeżeli chodzi o to co słucham po godzinach - patrze na muzykę pod innym kątem - od razu nie mówię że to jest be..
staram się patrzeć pod względem aranżacji, melodii, brzmienia, barwy głosu i tekstu.
tak też:
Radiohead - uwielbiam za niesamowity talent Thoma i jego niepowtarzalny styl gry na giatarze
Arctic Monkeys - melodyjność i rytm
Tenacious D - wirtuozi gitary akustycznej i ich teksty

(np: Fu.. her gently)

The Beatles, Freddie Mercury, Gnarls Barkley, Stevie Wonder,Ray Charles
Kult, Maria Peszek, Dżem, Piersi - za tekst i przekaz
Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem a dałem trochę do myślenia
Pozdrawiam