Jakie książki lubicie czytać?
- Ekwiwalencja
- Pobudzony intro
-
radek
- Sorrow
- Krypto-Extra
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ENFP
Ostatnio przeczytałem sobie dwie powieści Sven'a Hassel'a - Koła Terroru i Batalion Marszowy - są one częścią świetnej serii książek o jego przygodach w kompani karnej Wermachtu na froncie wschodnim. Bardzo mi się tam podobają opisy walk i charakterystyka bohaterów pośród, których jest Porta - komunista, który ma zwyczaj wygłaszania długich opowieści na temat seksu, jedzenia, więzień w, których był i innych swoich przygód, Legionista - były żołnierz Legii Cudzoziemskiej i wyznawca Allacha, Julius Heide - fanatyczny hitlerowiec, Mały - niezbyt mądry siłacz, który preferuje rozwiązania siłowe i inne osobliwości.
Książki te świetnie pokazują absurdy i okrucieństwo wojny pomiędzy dwoma systemami totalitarnymi.
Obecnie skończyły mi się książki i będę musiał się udać do biblioteki ściągnąć coś nowego.
Książki te świetnie pokazują absurdy i okrucieństwo wojny pomiędzy dwoma systemami totalitarnymi.
Obecnie skończyły mi się książki i będę musiał się udać do biblioteki ściągnąć coś nowego.
-
Pomyk
- Samotny Navigator
- Intronek
'Po prostu razem' Anny Gavaldy
bardzo fajna książka napisana lekkim językiem, ciężko było mi się od niej oderwać, żałowałem tylko że już mi się skończyła
bynajmniej w moim przypadku 
Zgadzam się jego książki podobały mi się przeczytałem 'Demon i panna Prym' 'Piąta Góra' 'Jedenaście minut'. Według mnie te książki są świetne jest w nich tyle 'mądrości życiowych' pięknych cytatów i złotych myśli .... jednak wydaje mi się że nie da się ich wykorzystać w życiuPaulo Coelho 'Alchemik' jest świetna, wogóle jego książki są fajne
Wygrywa jeden by reszta mogła go palcem wykląć.
Łał! Skąd macie takie książki? Szukam ich po księgarniach i znaleźć nie mogę. Biblioteka?underdog pisze:o, a ja zaczynam czytać "Wstęp do psychoanalizy" Freuda, Jung jest następny w kolejce ;]
A mną ostatnio wstrząsnęła "Dżuma" Alberta Camus. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie, które pozostało do dziś Dawno nie spotkałam książki, która da mi tyle emocji, która wprowadza w prawdziwy stan katharsis. Ją trzeba przeżyć, wejść w nią dogłębnie i przeanalizować niemalże każde słowo.
INFp, gr. B
- underdog
- Stały bywalec
pożyczyłem od znajomych, ale takie pozycje czasem można znaleźć w tych dzikich stoiskach z książkami na dworcach kolejowych w dużych miastach
a jeśli bardzo chcesz to na pewno da się to wysyłkowo kupić, przez allegro lub jakieś naukowe-humanistyczne wydawnictwo
"Dżuma" jest świetna, a sam Camus to ciekawa postać
a jeśli bardzo chcesz to na pewno da się to wysyłkowo kupić, przez allegro lub jakieś naukowe-humanistyczne wydawnictwo
"Dżuma" jest świetna, a sam Camus to ciekawa postać