Chociażby ja, bo piwa nie lubięvragutinovic pisze:Zaraz, zaraz, p.o. Starbuck, "W lodówce jest piwo" - kto mógłby uciec po czymś takim?Starbuck pisze:highwind & vragutinovic:
Po takim powitaniu uciekłabym w popłochu, co zresztą pewnie kolega Croppek uczynił...
Witam!
Re: Witam!
“ Wystarczy zwrócić uwagę na człowieka, by stał się pociągający i na swój sposób piękny. ” — Zofia Nałkowska
- karasek38
- Introrodek
Witam, ma na imię Robert i mam 21 lat. O tym, że moje cechy charakteru to introwertyzm, a nie jakaś choroba psychiczna dowiedziałem się przypadkiem 3 lata temu, po przeczytaniu jakiegoś artykułu w Focusie.
Miło wiedzieć, że w końcu trafiłem gdzieś, gdzie ludzie okażą mi zrozumienie
A więc, WITAAAAAAAJCIE
Miło wiedzieć, że w końcu trafiłem gdzieś, gdzie ludzie okażą mi zrozumienie
A więc, WITAAAAAAAJCIE
"Idę swoją własną drogą, możliwe jednak,
że wasza droga przez jakiś czas będzie równoległa do mojej. "
........................................................................Antoni Gołubiew
4w5, INFJ
........................................................................Antoni Gołubiew
4w5, INFJ
- Akolita
- Krypto-Extra
Cześć, baw się dobrze. 
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- Myślałem
- Introrodek
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTP
Myślałem
Witam, dział mi się wydawał odpowiedni, do przedstawienia siebie, tak więc czas zacząć 
Nazywam się Marcin, mam 21 lat, pochodzę z Łodzi, zainteresowania to anime, książki, muzyka rockowa/japońska, oobe, odkryłem ze istnieje coś takiego jak introwertyzm rok temu.
Przez całe swoje życie myślałem ze coś jest ze mną nie tak, ciągle ze sobą walczyłem aby być taki jak wszyscy. Często miałem przez to bardzo podły nastrój. Widziałem świat w innych barwach, niż zostałem do niego stworzony. Chcąc być taki jak inni, starałem się kontaktować z ludźmi jak najwięcej, mimo tego ze nie rozumiałem ze meczy mnie to bardzo.
Teraz stoję (a raczej siedzę
) tutaj dokładnie wiedząc kim naprawdę jestem, i czemu pewne sprawy wyglądają tak a nie inaczej. Te 20 lat nauczyły mnie zachowywać się jak ekstrawertyk na zewnątrz, a być introwertykiem gdy tylko gasną światła i zostaje sam. Zaadaptowałem się do społeczeństwa jako aktor, którego nauczyłem się grac i nie zawsze jest mi z tym dobrze. Znalazłem to forum zaraz po tym jak dowiedziałem się o istnieniu introwertyzmu, lecz bardzo długo walczyłem ze sobą, aby cokolwiek napisać, bo w mojej głowie zawsze widniały myśli typu "to nieistotne" lub "to nic niezmieni" jednak udało się, wkońcu mogę dołączyć do ludzi którzy bardziej mnie rozumieją niż własna rodzina pragnę, aby to forum stało się moim drugim domem, którego tak długo szukałem. Chce poznać naprawdę wspaniałych ludzi jak i rozmawiać o naszym świecie, mam nadzieje ze jakoś się wpasuje
tak wiec jeszcze raz Witam wszystkich.
Jeśli ktokolwiek Chciałby porozmawiać przez chat lub inaczej mój skype to shagito92
Nazywam się Marcin, mam 21 lat, pochodzę z Łodzi, zainteresowania to anime, książki, muzyka rockowa/japońska, oobe, odkryłem ze istnieje coś takiego jak introwertyzm rok temu.
Przez całe swoje życie myślałem ze coś jest ze mną nie tak, ciągle ze sobą walczyłem aby być taki jak wszyscy. Często miałem przez to bardzo podły nastrój. Widziałem świat w innych barwach, niż zostałem do niego stworzony. Chcąc być taki jak inni, starałem się kontaktować z ludźmi jak najwięcej, mimo tego ze nie rozumiałem ze meczy mnie to bardzo.
Teraz stoję (a raczej siedzę
Jeśli ktokolwiek Chciałby porozmawiać przez chat lub inaczej mój skype to shagito92
- Akolita
- Krypto-Extra
Re: Myślałem
Gdzieś indziej jest miejsce, gdzie witają się nowi przybysze, ale moderator zapewne przeniesie Twój post.
Witam serdecznie, baw się dobrze.
Witam serdecznie, baw się dobrze.
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- karasek38
- Introrodek
Re: Myślałem
Witaj Myślałem, też jestem tu nowy. Tak się składa, że też jestem z rocznika '92 (najlepszy
). Książki i muzyka rockowa to kolejny wspólny mianownik. 
Też mam nadzieję, że poznam tu nowych wartościowych ludzi, bo w życiu prywatnym ciężko spotkać kogoś, kto zrozumie i zaakceptuje naszą osobowość. Mam jednak obawę, że na tym forum zareaguję jak w życiu realnym. Mam na myśli to, że to forum to nadal spora grupa ludzi (chociaż introwertyków). Wielu z nas odruchowo omija spore skupiska ludzi, więc wytwarza się pewien paradoks.
Ale spróbować warto, pozdrawiam.
Też mam nadzieję, że poznam tu nowych wartościowych ludzi, bo w życiu prywatnym ciężko spotkać kogoś, kto zrozumie i zaakceptuje naszą osobowość. Mam jednak obawę, że na tym forum zareaguję jak w życiu realnym. Mam na myśli to, że to forum to nadal spora grupa ludzi (chociaż introwertyków). Wielu z nas odruchowo omija spore skupiska ludzi, więc wytwarza się pewien paradoks.
"Idę swoją własną drogą, możliwe jednak,
4w5, INFJ
4w5, INFJ
-
GRB
- Zagubiona dusza
Ktoś tu wyżej napisał, że jest inne miejsce na powitania. Pogrzebałem, niestety nie znalazłem, także liczę na wyrozumiałość i kilka słów zamieszczę tu.
Dzień dobry forumowiczom wszelakim, nazywam się Damian, mam 20 lat i kręciłem się wokół forum gdzieś od 1-2 miesięcy. Przyczyną jest nasilenie się u mnie zachowania o cechach introwertycznych po wyjeździe z rodzinnego miasta na studia. Brzmi to dziwnie, jak choroba, którą (chyba!) nie jest. Co by nie spamować nie będę się tu rozpisywał, jedynie zasygnalizuję swoją egzystencję
Dzień dobry forumowiczom wszelakim, nazywam się Damian, mam 20 lat i kręciłem się wokół forum gdzieś od 1-2 miesięcy. Przyczyną jest nasilenie się u mnie zachowania o cechach introwertycznych po wyjeździe z rodzinnego miasta na studia. Brzmi to dziwnie, jak choroba, którą (chyba!) nie jest. Co by nie spamować nie będę się tu rozpisywał, jedynie zasygnalizuję swoją egzystencję
I am the master of my fate, I am the captain of my soul.
- Akolita
- Krypto-Extra
To jest dobre miejsce. Moderator właśnie tu przeniósł post z miejsca, które było złe. Ino narobił zamieszania, bo powinien zmoderować wówczas mój post, lub w ogóle go wywalić.GRB pisze:Ktoś tu wyżej napisał, że jest inne miejsce na powitania. Pogrzebałem, niestety nie znalazłem, także liczę na wyrozumiałość i kilka słów zamieszczę tu.
Witam
Andrzej lat 22,typowy introwertyk,nie cierpi gadać na durne tematy z durnymi ludźmi,samotność to jego egzystencja,
znikoma ilości znajomych ( najlepszy zmarł niedawno a to jeszcze bardziej pogłębiło jego introwersje),próbuje zmienić coś w swoim życiu jednak z mizernym skutkiem.
Znalazł forum przypadkiem mając nadzieje że w grupie podobnych osób znajdzie zrozumienie.
Ave.
Andrzej lat 22,typowy introwertyk,nie cierpi gadać na durne tematy z durnymi ludźmi,samotność to jego egzystencja,
znikoma ilości znajomych ( najlepszy zmarł niedawno a to jeszcze bardziej pogłębiło jego introwersje),próbuje zmienić coś w swoim życiu jednak z mizernym skutkiem.
Znalazł forum przypadkiem mając nadzieje że w grupie podobnych osób znajdzie zrozumienie.
Ave.
Cześć Wszystkim! Jestem 25-letnim łodzianinem i... od jakiegoś czasu błądzę w odmętach internetów w poszukiwaniu swojego miejsca (jak i w życiu). Czy to forum będzie dla mnie przystanią? :wink:
- Akolita
- Krypto-Extra
Znakomicie, następny towar z Łodzi.
Rozgość się.
Rozgość się.
Witam wszystkich introwertyków! Jestem Monika z Wrocławia. Od dawna wiem i czuję, że jestem introwertyczką. Na to forum trafiłam przypadkiem przez google, poczytałam trochę, spodobało mi się i postanowiłam się zarejestrować. Mam nadzieje, że nikogo do siebie nie zarażę :lol:
Milczenie to tekst, który niezwykle łatwo jest błędnie zinterpretować.