Muzyka introwertyka, czyli czego słuchacie? :)

Muzyczne rekomendacje, preferencje i zainteresowania. Dział tylko na temat muzyki.
Awatar użytkownika
grabaż
Introwertyk

Post autor: grabaż »

Peter Gabriel with King Crimson - Soft Dog
:arrow:
coraz bardziej King Crimson mnie wciąga...
nonconformist!

Post autor: slawek77 »

Nikt nie slucha klasyki? Ja uwielbiam Beethovena i Chopina :D
Awatar użytkownika
Erato
Introwertyk

Post autor: Erato »

Kiedyś lubiłam posłuchac klasyki... z reszta do dziś lubię, np:carmina burana Orffa (chociaż nie wiem czy można nazwać to klasyką... w końcu zostało skomponowane współcześnie, to raczej brzmi klasycznie)
Na pewno nie lubię tkwić w jednym stylu i właściwie słucham wszystkiego, zależnie od nastroju. Ostatnio to poezja śpiewana w większości 'Stare Dobre Małżeństwo', trochę zrockowanego rapu (czy na odwrót?) w wydaniu Gorillaz ,Happysadu ... w tej chwili to Offspring(The Noose). Jak mnie najdzie na techno to sobie radio max wanczam, jak na pop to rmf fm... często prosze znajomych o nagranie mi czegos i sobie wybieram co mi bardziej podejdzie....
Do melancholijnego nastroju pasuje ballada Tea For One Led Zeppelin - trwa około 10 min.,
czy ja moge prosic wiecej takich? Podoba mi sie takie mruczenie

ps. za ewentualne blendy przepraszam alt. mi zacza nawalac i y musze pisac za pomoca z i na odwrot
Teraz to nieskończenie cienka granica między tym co było, a tym co będzie.
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

Dla mnie najlepszy zespół to Linkin Park. Dobry też jest Gorillaz. Jako odskoczni słucham muzyki Vangelisa :).
Awatar użytkownika
Shy
Pobudzony intro

Post autor: Shy »

Jest dla mnie trochę niepoprawnym dzielić muzykę dla introwertyków i ekstrawertyków. Nie jesteśmy znowu tacy inni, bez przesady.

Co słucham:

Klasykę - uwielbiam do relaksu, nauki, medytacji. Jest po prostu uniwersalna. Zwłaszcza z płyty Requiem Mozarta, wszystkie operowe kawałki. 'Dies Irae' pozostanie moim ulubionym chyba na zawsze.
Awatar użytkownika
jubei
IntroManiak

Post autor: jubei »

hmmm zastanawiam sie co się stało z moim postem u góry? Może ktos podpowie? :?
Awatar użytkownika
Shy
Pobudzony intro

Tylko proszę, nie wiń mnie. Nie mam uprawnień do kasowania postów.
Awatar użytkownika
jubei
IntroManiak

No masz szcęście, że sie wykręciłeś, bo byłeś pierwszy na czarnej liście 8)

A tak na poważnie. Właśnie powracam muzycznie do mojej "klasyki" czyli ścieżki dźwiękowej z serii gier Medal Of Honor. Po prostu rozpływam się w powietrzu jak tego słucham. Już MOH na psx dawał świetny klimat i grywalność, ale ta muza to geniusz. :D
Awatar użytkownika
Shy
Pobudzony intro

jubei pisze:No masz szcęście, że sie wykręciłeś, bo byłeś pierwszy na czarnej liście 8)
Jestem Ona, nie On ;^)
Awatar użytkownika
jubei
IntroManiak

Przepraszam Cię, ale tak się chowasz za tym monitorem że nie zauważyłem kto zaś :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Shy
Pobudzony intro

;^) W porządku, nie ma za co.
arc

Post autor: arc »

Ostatnio najczęściej w głośnikach:

A Perfect Circle na równi z Tool
Map

Post autor: Map »

Moja muzyka - obecnie klasyka rocka + trochę Jazzu + muzyka z filmów :] :) . Czyt. - typowy nudziarz :lol:

Ma ktoś z Was konto na last.fm? Moje: http://www.lastfm.pl/user/Maplax/. Gdyby ktoś chciał, to pozwalam przeczytać wpis w dzienniku nawet! Tak głupie, że rano jak to przeczytałem to sam z siebie się śmiałem. :D
cynamonowa

Post autor: cynamonowa »

No to ja ostatnio męczę PJ Harvey i jak ktoś wspomniał wyżej Tool'a. A muzyki słucham doprawdy różnorakiej od klasycznej, przez celtycką, mantry, poezję śpiewaną, rock, punk, po power metal. Chociaż co do metalu to się raczej ograniczam ; )

Miałam kiedyś konto na laście, ale irytował mnie fakt, że ktoś sprawdzał czy siedzę w domu, patrząc czy akurat coś scrobbluje mi się na konto i po prostu je skasowałam :roll:
Awatar użytkownika
Samotny Navigator
Intronek

Post autor: Samotny Navigator »

Muzyka to połowa mojego życia albo i więcej. :roll: Słucham jej kiedy tylko mogę i zabieram ze sobą wszędzie mp3. Kocham polski rap - ten z górnej półki (O.S.T.R. , Eldo , Grammatik , WWO , Fisz , Łona) i oczywiście klasykę polskiego rapu (Kaliber44 , Paktofonika , Pokahontaz , Pijani Powietrzem).
Co nie przeszkadza mi kochać jazzu, muzyki filmowej, niektórych kawałków rockowych. :twisted:

Polecić Wam mogę obydwie płyty duetu 'Gnarls Barkley'
St. Elsewhere i The Odd Couple
Dla mnie obydwa te albumy to mistrzostwo świata. Muzyka jest raczej taka neutralna, mieszająca style. Obydwie płyty tekstowo są bardzo refleksyjne.
Wygrywa jeden by reszta mogła go palcem wykląć.
ODPOWIEDZ