Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Awatar użytkownika
ISTP
Wtajemniczony

Re: Witam!

Post autor: ISTP »

Witam Wszystkich

Dziś trafiłem na to forum i zdecydowałem się zarejestrować.

Od lat wiem, że jestem introwertykiem. Uświadomiła mi to moja nauczycielka matematyki w technikum.
Może dzięki temu wcześnie poznałem zalety i ograniczenia bycia takim, a nie innym. Pozwoliło mi to właściwie wybrać studia i zawód. Może też dzięki wczesnemu poznaniu tego zagadnienia nigdy nie usiłowałem się zmieniać w ekstrawertyka i robić coś wbrew sobie, tylko maksymalnie wykorzystać to co jest typowe dla mojego typu osobowości.

Pozdrawiam wszystkich.
Wszystkich ludzi nie da się zrozumieć; lepiej jest udowodnić swoją niezbędność czynem, niż reklamować siebie
Awatar użytkownika
Kris_
Introrodek

Post autor: Kris_ »

Już się wprawdzie powitałem w innym wątku, ale widzę, że ten jest jakby bardziej oficjalny.

Witam więc jeszcze raz wszystkich. Urodzony w 84, introwertyk na pewno, a może coś więcej...

Mam nadzieję na ciekawe i owocne dyskusje. :)
jimmy dimmick

Post autor: jimmy dimmick »

witam, mam na imię... i od 23 lat jestem introwertykiem! ;p
Zodiac
Intronek
Enneagram: 5w4
MBTI: INFP

Post autor: Zodiac »

Cześć, introwertyczę się już prawie 22 rok. Na co dzień oprócz introwertyczenia się (czytania książek, spania, słuchania muzyki, oglądania filmów) głównie studiuję, aby w przyszłości rozjaśniać mroki, ogrzewać, albo chłodzić mieszkania i takie tam.
Jeśli ktoś twierdzi, że ma wszystko gdzieś, to tak naprawdę nie ma wszystkiego gdzieś, bo gdyby miał to wszystko gdzieś, to by nie mówił jak bardzo to ma gdzieś.
Awatar użytkownika
Ti-ti-uu
Zagubiona dusza

Post autor: Ti-ti-uu »

Witam, jestem ti-ti-uu. To forum znalazłam już parę miesięcy temu. Regularnie je czytam, ale dopiero dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. Jeszcze nigdy nie spotkałam tylu osób w jednym miejscu,którzy rozumieją mój punkt widzenia. Mam nadzieję, że mogę przyłączyć do Waszego grona ^_^. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Faramuszka
Stały bywalec

Post autor: Faramuszka »

Witam wszystkich nowo przybyłych :)
sylver1991
Zagubiona dusza

Post autor: sylver1991 »

Witam wszystkich introwertyków tu zgromadzonych ! :)

Trafiłam na to forum jakiś czas temu a to mój pierwszy post. Sylwia 22
Sometimes you will never know true value of the moment until it becomes a memory.

ISFJ
Croppek

Post autor: Croppek »

Witam,
Znalazłem się tu dzięki mojej dziewczynie - ekstrawertyczce z krwi i kości. Mam nadzieję, że artykuły, które tu dla niej znalazłem pomogą jej zrozumieć dlaczego nie chcę chodzić na wszystkie imprezy i nie chcę koniecznie poznać jej wszystkich znajomych oraz dlaczego siedzę cicho gdy wszyscy rozmawiają.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Post autor: Drimlajner »

Witam,
Znalazłem się tu dzięki mojej dziewczynie - ekstrawertyczce z krwi i kości. Mam nadzieję, że artykuły, które tu dla niej znalazłem pomogą jej zrozumieć dlaczego nie chcę chodzić na wszystkie imprezy i nie chcę koniecznie poznać jej wszystkich znajomych oraz dlaczego siedzę cicho gdy wszyscy rozmawiają.
Pozdrawiam.
Może być.

Kiedy, o tysięczny, zrobisz tort i nas poczęstujesz ?
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Croppek pisze:Witam,
Pozdrawiam.
Ooo człowieku. Musiałeś być zdesperowany. Już na starcie ci powiem, że jeżeli liczysz na to, że ona zrozumie dlaczego nie chcesz wchodzić do jej świata, to może i tak będzie. Ale zrozumienie wcale nie przeszkodzi jej, aby uważać, że introwertyzm nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Bo miłość wymaga poświęceń. I w sumie to będzie mieć rację :P Uwolniłeś Krakena! Obawiam się, że z tego nie może wyjść nic dobrego (via tematy http://introwertyzm.pl/viewtopic.php?f=3&t=807 - http://introwertyzm.pl/viewtopic.php?f=3&t=680).
BAM! Prawdziwie ciepłe przywitanie :]

EDIT: 1000 zarejestrowany, a mój 500 post. Przypadek? NIE SĄDZĘ. 8)
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro
MBTI: INTP

Post autor: vragutinovic »

Croppek pisze:Witam,
Pozdrawiam.
Ech, znowu mnie Highu ubiegłeś...

Cześć Croppek. A ja jeszcze powiem tak: stary, nie w tym kraju. To nie Skandynawia. Teraz na co możesz liczyć:
a) że dziewczyna bardzo kocha* i otworzy się na wiedzę o czymś takim jak introwertyzm;
b) że w ogóle się otworzy na wiedzę o intro, bez względu na to czy kocha, bo np. lubi się otwierać na wiedzę;
c) że jeśli jest xtrawertyczką, to jest to ENFP (poczytaj więcej, zwłaszcza na forach o MBTI u kolegów Amerykanów, o tej magicznej relacji ENFP - introwertycy.

To powyżej bardzo nieprecyzyjnie opisałem, no ale nie ciągnij mnie za słówka i nie oczekuj skrajnej precyzji wypowiedzi. Wiesz, psycha to nie matma 8).

A na koniec nieśmiertelne "rozgoście się (z dziewczyną), w lodówce jest piwo" :).

PS. Kolega Drimlajner zauważył dziarsko, ale nie podał szczegółów, a mamy dla Ciebie/Was szczególną niespodziankę: http://introwertyzm.pl/viewtopic.php?f=26&t=838

*) Halo, Pani Dziewczyna, kocha Pani? Prosimy również Panią o kilka słów.
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Post autor: Starbuck »

highwind & vragutinovic:

Po takim powitaniu uciekłabym w popłochu, co zresztą pewnie kolega Croppek uczynił...
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 0:08 przez Starbuck, łącznie zmieniany 1 raz.
“ Wystarczy zwrócić uwagę na człowieka, by stał się pociągający i na swój sposób piękny. ” — Zofia Nałkowska
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

Starbuck pisze:highwind & vragutinovic:

Po takim powitaniu uciekłabym w popłochu, co z resztą pewnie kolega Croppek uczynił...
No mam nadzieję, że się nie spłoszy zwykłą, kumpelską szczerością ;)
KapiX
Introwertyk

Post autor: KapiX »

Po takim powitaniu uciekłabym w popłochu, co zresztą pewnie kolega Croppek uczynił...
Jeśli wierzyć temu, co mówi jego profil, to jeszcze tych postów nie widział, więc jest nadzieja, że wróci... :D
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro
MBTI: INTP

Post autor: vragutinovic »

Zaraz, zaraz, p.o. Starbuck, "W lodówce jest piwo" - kto mógłby uciec po czymś takim?
ODPOWIEDZ