Najbardziej mnie wkurzył mój stary jak sobie ubzdurał, że nie dbam o siebie.apohawk pisze:Ja mam takiego w pracy. Co kto lubi, mi nie chciałoby się utrzymywać takiej fryzury.
styl, atrakcyjność fizyczna
- Sorrow
- Krypto-Extra
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ENFP
Re: styl, atrakcyjność fizyczna
A myślałam, że to tylko w legendach długowłosych zwie się "brudasami"...
Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima deszczyk jest albo go ni ma.
Żeby to tylko długowłosych... Ileż to razy słyszałam, że jestem brudasem, bo mam glany. Co tam, że się pięknie świeciłyCzerwona pisze:A myślałam, że to tylko w legendach długowłosych zwie się "brudasami"...
Ja osobiście nic nie mam do mężczyzn z długimi włosami. Swego czasu za takimi szalałam. Uważam, że niektórym naprawdę bardzo pasują. No ale nic się niestety z ludźmi nie zrobi...
Ważne, żeby się dobrze czuć.

- lea
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 0w0
- MBTI: CATS
e, mnie też to wkurza. Albo tekst mojej znajomej z wpisu na fb, że "metale [ subkultura] są odrażający" itp. A miałam zamiar znowu odświeżyć tą znajomość... teraz ostatecznie przekreślona na mojej 'liście' 
Wygnaj ludzi z twych myśli, niech nic zewnętrznego nie kala twej samotności, błaznom pozostaw troskę o szukanie podobnych im.
Inny cię umniejsza, bo zmusza cię do odgrywania jakiejś roli; ze swego życia usuń gest, ogranicz się do tego, co istotne.
Inny cię umniejsza, bo zmusza cię do odgrywania jakiejś roli; ze swego życia usuń gest, ogranicz się do tego, co istotne.
- Sorrow
- Krypto-Extra
Zwykle te nazwy stosują osobnicy którzy nie wyobrażają sobie że ktoś może myć włosy częściej niż raz na tydzień.Czerwona pisze:A myślałam, że to tylko w legendach długowłosych zwie się "brudasami"...
Ja się po prostu nigdy z takim zachowaniem nie spotkałam... No może raz, gdy pewna kobieta opowiadała o swoim długowłosym znajomym. Wyraziła wtedy zdziwienie, że on do swoich włosów używa więcej kosmetyków niż ona :) No ale nie było to złośliwe, tylko po prostu opowiedziała coś, na co zwróciła uwagę.
Dodatkowo znajomi długowłosi i w glanach raczej nie spotykali się z takimi słowami rzucanymi w ich stronę. Dlatego mnie to dziwi.
Dodatkowo znajomi długowłosi i w glanach raczej nie spotykali się z takimi słowami rzucanymi w ich stronę. Dlatego mnie to dziwi.
Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima deszczyk jest albo go ni ma.
- Sorrow
- Krypto-Extra
No bo tak się zachowują zwykle kompletne buraki - przy okazji zafascynowane gangsterstwem i tym podobnymi rzeczami.Czerwona pisze:Ja się po prostu nigdy z takim zachowaniem nie spotkałam... No może raz, gdy pewna kobieta opowiadała o swoim długowłosym znajomym. Wyraziła wtedy zdziwienie, że on do swoich włosów używa więcej kosmetyków niż onaNo ale nie było to złośliwe, tylko po prostu opowiedziała coś, na co zwróciła uwagę.
- Difane
- Rozkręcony intro
Ja wraz z upływem czasu zaczynam jednak doceniać długie włosy, ze względu dwie zasadnicze zalety. Otóż długie kłaki po pierwsze - w pewnym stopniu umożliwiają ukrycie procesu łysienia. Po drugie - dobrze kamuflują postępującą siwiznę
. Natomiast z drugiej strony - myślę że za jakieś 10 lat będę się raczej skłaniał ku krótkim włosom, a być może nawet ogolę się na łyso, bo nie wyobrażam sobie, abym w którymkolwiek momencie mojego życia miał wyglądać jak Michał Pol (http://demotywatory.pl/3757343/Michal-Pol :lol: ).
dlugie wlosy sa wg mnie dla bab, zgodnie z natura my nosimy krotkie, jest to po 1 estetyczne 2 komfortowe 3 schludne i ladnie sie prezentuje na kazdej glowie, do tego jakjies czarne leciutkie adidasy i jest elegancko
- Sorrow
- Krypto-Extra
Długość włosów nie jest cechą płciową. Zgodnie z naturą broda i wąsy są męską cechą płciową a nie długość włosów. Estetyczność krótkich włosów jest wątpliwa.
- Akolita
- Krypto-Extra
Gdyby krótkie włosy były zgodne z naturą, to by nie rosły.leonidas pisze:dlugie wlosy sa wg mnie dla bab, zgodnie z natura my nosimy krotkie, jest to po 1 estetyczne 2 komfortowe 3 schludne i ladnie sie prezentuje na kazdej glowie, do tego jakjies czarne leciutkie adidasy i jest elegancko
To kwestia mody. Na północy w czasach Średniowiecza krótkie włosy nosiły tylko prostytutki obu płci i niewolnicy. Długie włosy u obu płci są tak samo schludne, komfortowe i estetyczne, jak włosy krótkie. To kwestia preferencji.
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- lea
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 0w0
- MBTI: CATS
Mądrości godne pochwały. Nic, tylko wyryć w granicie.leonidas pisze:dlugie wlosy sa wg mnie dla bab, zgodnie z natura my nosimy krotkie, jest to po 1 estetyczne 2 komfortowe 3 schludne i ladnie sie prezentuje na kazdej glowie
To może też wszystkie kobiety powinny obciąć się na krótko, bo to wygodniejsze?
Tak, tak... adidasy to elegancja w najlepszym wydaniu Prawie jak Bond.do tego jakjies czarne leciutkie adidasy i jest elegancko
Wygnaj ludzi z twych myśli, niech nic zewnętrznego nie kala twej samotności, błaznom pozostaw troskę o szukanie podobnych im.
to znaczy ja osobiscie uwazam ze jest to pewien przejaw buntu w stosunku do reszty ludzi tudziez praw danej subkulturki, bo jeszcze nigdy chyba nie widzialem na ulicy doroslego powaznego faceta 30-40lat w dlugich wlosach takich powyzej 10cm,a jesli juz to jest to przypadek jeden na milion, zawsze jest to glowne mlodzierz do 20 paru lat, w szołbiznesie tez zadnej szanujący sie facet niema takiej fryzury oczywisice z wyjątkiem muzyków gitarowych nie neguje tego tylko sądze ze jest to pewna acz nieszkodliwa anomalia
- higsa
- Rozkręcony intro
Dyskusja na temat długości włosów może toczyć się chyba tylko wśród nasto- dwudziestolatków.
Choć bardzo dobrze Cię lea rozumiem, z czasem długość włosów u płci męskiej przestaje być tak istotna, bo jak to powiedziała mi kiedyś pewna starsza pani:
"Nie ma co przebierać, długie włosy czy krótkie, ciemne czy jasne, bo i tak ci na starość wyłysieje. O wiele mniejsze prawdopodobieństwo, że 'wyłysieją' jego poglądy. A gdy fizyczność zejdzie już na drugi plan, warto mieć kogoś z kim można ciekawie porozmawiać" :wink:
Chyba zepsułam wątek, ale ...
Jednak faktem niezaprzeczalnym jest, że krótkie włosy są wygodniejsze i tu nie ma podziału na płeć. Zna ktoś dobrego fryzjera w Poznaniu?
Choć bardzo dobrze Cię lea rozumiem, z czasem długość włosów u płci męskiej przestaje być tak istotna, bo jak to powiedziała mi kiedyś pewna starsza pani:
"Nie ma co przebierać, długie włosy czy krótkie, ciemne czy jasne, bo i tak ci na starość wyłysieje. O wiele mniejsze prawdopodobieństwo, że 'wyłysieją' jego poglądy. A gdy fizyczność zejdzie już na drugi plan, warto mieć kogoś z kim można ciekawie porozmawiać" :wink:
Chyba zepsułam wątek, ale ...
Jednak faktem niezaprzeczalnym jest, że krótkie włosy są wygodniejsze i tu nie ma podziału na płeć. Zna ktoś dobrego fryzjera w Poznaniu?
Mi tam dłuższe czy krótsze włosy nie przeszkadzają, (zazwyczaj,kobieta ścięta "na jeża" - ten fryz mi niezbyt podchodzi)
Osobiście noszę krótkie włosy ze względów wizualnych (w długich bym wyglądał jak ultra debil,bez nich - wyglądam tylko jak debil
), i praktycznych, nie chce mi się nimi zajmować, ale u innych osób,zarówno jedne jak i drugie mi nie przeszkadzają,niezależnie od płci, prócz jednego wypadku powyżej
Osobiście noszę krótkie włosy ze względów wizualnych (w długich bym wyglądał jak ultra debil,bez nich - wyglądam tylko jak debil