Chociaż całość traktuję bardziej jako pouczającą rozrywkę, niż prawdę objawioną.
Enneagram;)
- apohawk
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 4w5
Re: Enneagram;)
O enneagramie dowiedziałem się niedawno. Wyszło mi 4w5. Trochę mnie zdziwiło, szczególnie te opisy o artyzmie, ale potem do mnie dotarło, że to chyba jednak się zgadza. Jak inaczej nazwać spędzenie 13 godzin bez przerwy ucząc się grać na gitarze i śpiewać "It's a Heartache" Bonnie Tyler po odtrąceniu przez osobę, do której poczułem coś lepszego? A jak pomogło! 
Chociaż całość traktuję bardziej jako pouczającą rozrywkę, niż prawdę objawioną.
No good deed goes unpunished.
- vragutinovic
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
5w4, raczej zawsze w testach. Czasami robi mi się depresyjniej i gdy słucham "Something in the way" niejakiego Kurta C., wtedy wychodzi mi 4w5. Subiektywnie odczuwam tą różnicę jako (tylko) jeden krok w kierunku swojej bardziej/mniej intensywnej emocjonalności.
- degieb
- Pobudzony intro
- Kontakt:
Drugi raz to rozwiązuje i wychodzi mi 2w3 to nie ogarniam jak prawie każdemu wychodzi 4w5 albo 5w4
Mhm.
- Faramuszka
- Stały bywalec
5w6 - z całym swoim sceptyzmem wobec enneagramu, opis ze skrzydłem, zrobił na mnie wrażenie.
4w5 Zawsze wychodzi mi czwórka, czasem z innymi skrzydłami np. 4w9
Proud to be quiet in a noisy world
4w5 INFP INFj
4w5 INFP INFj
Obecnie wychodzi mi niezmiennie 5w4, co mnie cieszy i nie zamieniłabym się na inny typ. Sam opis jest nadzwyczaj trafny.
Ale jakieś 2 czy 3 lata temu, gdy pierwszy raz zrobiłam sobie test, wyszło 4w5.
Ale jakieś 2 czy 3 lata temu, gdy pierwszy raz zrobiłam sobie test, wyszło 4w5.
Well, isn't it comforting to know that being miserable is still better than being an idiot?
Robiłam przed chwilą i wyszło mi 5w4. Powiem szczerze, że bardzo dużo się zgadza (może nawet i wszystko).

Kiedy byłam młodsza zawsze wychodziło mi 4w5 "włóczęga". Obecnie się odwróciło (czemu za pierwszym razem się trochę zdziwiłam) i kiedy bym ten test nie robiła wychodzi 5w4.
Nie wiem czy jest on miarodajny, w każdym razie wg mnie trzeba unikać zakreślania środkowego pola, a pytania odnosić do całego życia, nie ostatniego roku czy miesięcy, chyba, że jest coś, co wcześniej określało się błędnie, bądź nastąpiła jakaś znacząca zmiana w postrzeganiu.
Kiedyś znalazłam w internecie bardzo długi test nt. osobowości. Nie wiem czy ktoś go gdzieś wkleił, ale jak nigdzie go nie znajdę to postaram się podzielić linkiem.
Nie wiem czy jest on miarodajny, w każdym razie wg mnie trzeba unikać zakreślania środkowego pola, a pytania odnosić do całego życia, nie ostatniego roku czy miesięcy, chyba, że jest coś, co wcześniej określało się błędnie, bądź nastąpiła jakaś znacząca zmiana w postrzeganiu.
Kiedyś znalazłam w internecie bardzo długi test nt. osobowości. Nie wiem czy ktoś go gdzieś wkleił, ale jak nigdzie go nie znajdę to postaram się podzielić linkiem.
Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima deszczyk jest albo go ni ma.
Wyszło jak pare lat temu 4w5,i nie powiem,wiele rzeczy się tam zgadza,choć część pytań jest zbyt ogólna...
Jakoś nie jestem przekonana do tego typu testów, ale wyszło mi 4w5. Pewnie coś w tym jest.
Wyszło 4w5, znowu.
Robilam ten test już kilka razy.
Zdarza się też, ze wychodzi 5w4. W sumie nie wiem czy nie to bardziej pasuje.
Robilam ten test już kilka razy.
Zdarza się też, ze wychodzi 5w4. W sumie nie wiem czy nie to bardziej pasuje.
- ultramaryna
- Intronek
- Enneagram: 4w5
Ja też 4w5... Robiłam ten test kilkakrotnie na przestrzeni paru lat i nigdy nie chciało wyjść inaczej. Przed chwilą zrobiłam na szybko znowu i zaskoczenia, jak zwykle, nie było 
"Pragnę jedynie miękkiej, mglistej przestrzeni, w której mogę żyć, i jeszcze żeby zostawiono mnie w spokoju."
- degieb
- Pobudzony intro
- Kontakt:
Dobra ja głupi jestem,jutro pewnie bedę się wstydził tego co teraz napisałem,ale dobra:
Rozwiązałem to z 10 razy. Za pierwszym razem - 2w3.
Drugi. 6w5
Trzeci - 6w7 (ekstrawertyk)
No i siedem razy 6w5. Więc... trzeba rozwiązać jeszcze raz.
Rozwiązałem to z 10 razy. Za pierwszym razem - 2w3.
Drugi. 6w5
Trzeci - 6w7 (ekstrawertyk)
No i siedem razy 6w5. Więc... trzeba rozwiązać jeszcze raz.
Mhm.