Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Ziomazioma

Re: Witam!

Post autor: Ziomazioma »

I ja chciałem się przywitać, jako prawdziwy intro robię to dopiero po dniu zbierania odwagi :) Trafiłem na to forum czując się samotnie w ostatnim okresie, szukając akceptacji wśród innych ^^ Zainteresowania: muzyka, głownie Frank Zappa, Pat Metheny, Joe Satriani, mniej głównie od pastiszu, przez awangardę, do muzyki klasycznej, troche psychologi. Studia muzyczne, gra na gitarze. Także witam Was, drodzy intro, i oby nam się! :)
Awatar użytkownika
Shiroi
Introrodek
Enneagram: 5w4
MBTI: INFJ
Kontakt:

Post autor: Shiroi »

To ja też się z Wami przywitam i przybiję "introwertyczną piątkę" ^^ Z bycia intro w pełni zdałam sobie sprawę chyba w tamtym roku. Do tamtego czasu ludzie uświadamiali mnie, że jestem dziwna i zaczynałam wierzyć, że coś ze mną nie tak -.-' Cieszę się, że jest nas więcej i możemy wymienić się naszymi doświadczeniami. Niech moc będzie z Wami :)
dave
Zagubiona dusza

Post autor: dave »

Hej, też chciałem się przywitać, bo właśnie się zarejestrowałem. Jestem z zachodniopomorskiego, lubię szeroko pojętą muzykę, ale szale przeważa rock i metal, lubię grać na gitarze, spędzać dużo czasu w sieci. Wracając do intro - całe życie ludzie mówili mi, że jestem zbyt spokojny, a ostatnio ktoś powiedział mi, że jestem introwertykiem, wygooglowałem i jestem :). Jestem bardzo skrajnym introwertykiem, nie lubię zaczynać rozmów i wolę spędzić czas z kimś sam na sam, lub jeżeli jestem w grupie to tylko ze znajomymi, z nieznajomymi jest taki problem, że jedyne co potrafię wykrztusić to własne imię. Cieszę się, że jest mała grupa ludzi podobnych do mnie. Mam też pytanie, czy jest ktoś podobny do mnie, w sensie, że przez miesiąc nie włączę komórki i nie chcę się z nikim kontaktować i czuję się bardzo dobrze, a czasami piszę do kogokolwiek na fb, żeby tylko mieć z kim pogadać?
Awatar użytkownika
Difane
Rozkręcony intro

Post autor: Difane »

dave pisze:Mam też pytanie, czy jest ktoś podobny do mnie, w sensie, że przez miesiąc nie włączę komórki i nie chcę się z nikim kontaktować i czuję się bardzo dobrze
No ba, ja w ogóle nie mam telefonu komórkowego :) . A tak BTW to ahoj Pomorzaninie co mieszka w Koszalinie. Bo zastać na tym forum przedstawicieli ludów północy to rzadki widok. Tych z południa jest tu zdecydowanie więcej, więc przybywajcie przybywajcie nim zdepczą nas i zjedzą nas :( .
sebasuchan
Zagubiona dusza

Post autor: sebasuchan »

No witam :)
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro
MBTI: INTP

Post autor: vragutinovic »

Siema, rozgość się, w lodówce jest piwo.
Awatar użytkownika
Czerwona
Stały bywalec

Post autor: Czerwona »

Witam się - cześć :)
Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima deszczyk jest albo go ni ma.
Awatar użytkownika
dreamer08
Introwertyk

Post autor: dreamer08 »

Nie widziałam tego tematu, toteż natłukłam już sporo postów, a oficjalnie w ogóle się nie przywitałam. Tak więc robię to teraz i witam wszystkich BARDZO serdecznie! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
degieb
Pobudzony intro
Kontakt:

Post autor: degieb »

ja pełno postów też nabiłem,jestem intro i jestem z tego dumny :D
Ogólnie nie zamieniłbym się z jakimś ekstra ale już dobra,bez offtopa.

To witam wszystkich serdecznie,i przepraszam za 1 czy 2 posty dla trolololowania.
Mhm.
Awatar użytkownika
yunana
Intronek

Post autor: yunana »

Już myślałam że w ogóle nie ma tu takiego wątku xd

Również witam was wszystkich. Jak to miło w końcu wymienić się opiniami z kimś, kto podobnie odbiera rzeczywistość :mrgreen:
Proud to be quiet in a noisy world
4w5 INFP INFj
Niet
Introrodek

Post autor: Niet »

Domniemam że to jeden z tych tematów gdzie można się przywitać. Sądzę tak iż nie znalazłem żadnego innego tematu gdzie mógłbym się spełnić w tej materii.
Nie przedłużając już... Pragnę was wszystkich powitać i mam nadzieję że trafiłem w odpowiednie miejsce w sieci. Na pewno trafiłem bowiem pytanie weryfikujące moje ludzkie pochodzenie przy rejestracji potwierdziło moje oczekiwania. Dla zainteresowanych, pytanie brzmiało "co zabiło Hankę Mostowiak?" Jedynie co mogę dodać od siebie ekstra do tego pytania to fakt iż widziałem nawet filmik i słychać tam strzały w 13 sekundzie ;)
_stefan
Introrodek

Post autor: _stefan »

Cóż, z racji iż głupio trochę wejść gdzieś bez słowa i stać w miejscu obserwując wszystko dookoła wypadałoby się przywitać.

Mam 25 lat i nie jestem samotny - zwyczajnie nie lubię ludzi.
To, że jestem kim jestem i nie nawiązuję relacji z innymi to mój własny wybór,
dokonany po kilku latach przemyśleń i próbie zaklasyfikowania samego siebie do jakiejś grupy.

Nie wiem tak na prawdę co tutaj robię i po co się zarejestrowałem, nie wiem też, czy zostanę na dłużej.
W każdym razie porozglądam się trochę i poznam chętnie światopogląd ludzi pozornie do mnie podobnych.

Bywajcie.
bossygirl
Intronek

Post autor: bossygirl »

dobry wieczór!
Myślałam, że jestem jakaś nienormalna, a okazuje się, że inni też tak mają. To budujące.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lea
Rozkręcony intro
Enneagram: 0w0
MBTI: CATS

Post autor: lea »

Właściwie to ja nigdy nie potrafiłam odgadnąć "co jest ze mną nie tak", nawet przypisywałam sobie fobię społeczną i inne tego typu cuda, przez dłuższy czas.
Nie lubię poznawać nowym ludzi. W realu, bo w internecie nawiązałam dużo wspaniałych znajomości. Zawsze mówili, że jestem za cicha. A ja zwyczajnie lubię słuchać ludzi, i oceniać czy warto nawiązywać z nimi jakąś bliższą znajomość. Próbowałam 'bawić się' w osobę społeczną [dobrze to nazwałam?], ale zawsze potem żałowałam. Zwyczajnie nie umiem być inna.
Lubię samotność, i ciężko się ze mną raczej zaprzyjaźnić.
Omijam na ulicy ludzi, których znam nawet od lat. Dużo by wymieniać, krótko mówiąc: 100% introwertyka pod każdym kątem.

Mówiąc coś innego o sobie. Rysuję - i wychodzi mi to przyzwoicie, fotografuję, bawię się w design, czytam dużo książek [ obecnie zakochana w twórczości G. R. R. Martin'a "Saga Pieśni Lodu i Ognia" ], słucham muzyki [ zespołów zbyt dużo by wymieniać - głównie zespoły w stylu Dżem, Kult, Hunter, Pearl Jam, jak i sam Frank Sinatra czy Nat 'King' Cole ]. Tyle.
Mam 25 lat i nie jestem samotny - zwyczajnie nie lubię ludzi.
Też zawsze powtarzam, że ludzi nie lubię. Irytują mnie. Irytuje mnie ludzka głupota, która mnie otacza oraz darcie się bez powodu. No i wszyscy karzą mi się uśmiechać, a właściwie nie wiadomo do czego i po co zazwyczaj :F ale zdaję sobie sprawę, że cała moje egzystencja w internecie opiera się właściwie na ciągłym kontakcie z ludźmi, piszę na różnych forach, gadam z nieznajomymi na gg.
Gdybyś całkowicie ich nie lubił nie pisałbyś tutaj.
Wygnaj ludzi z twych myśli, niech nic zewnętrznego nie kala twej samotności, błaznom pozostaw troskę o szukanie podobnych im.
Inny cię umniejsza, bo zmusza cię do odgrywania jakiejś roli; ze swego życia usuń gest, ogranicz się do tego, co istotne.
Awatar użytkownika
emotiva
Introrodek

Post autor: emotiva »

Póki co rozglądam się po forum i chciałabym się z Wami przywitać :)
Chcąc być kimś innym, trwonisz to, kim jesteś.
ODPOWIEDZ