Gry komputerowe
- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
Re: Gry komputerowe
Nie miałem czasu grać ostatnio niestety. Ale generalnie zaskakuje mnie to, że w gildiach ścieżki fabularne są dość krótkie. W Morrowindzie i Oblivionie było bardzo dużo misji i można było poczuć jak się akcja rozwija. W Skyrim jest tak, że robi się quest jeden, drugi, szybkie zawiązanie akcji, trzeci, czwarty, piąty, zwrot akcji, szósty, siódmy, i koniec. W ogóle nie czuję tego, ze awansuje w danej organizacji i dopiero jak już jestem tam w jakiś sposób szanowany dostaję ważniejsze zadania, powiązane z kolejnymi. Za szybko po prostu.
Poza tym gra jest bardzo dobra, nie ma fabuły takiej jak Wiedźmin, ale nie są to tez gry z tej samej ligi dokładnie. Skyrim to sandbox pełna gębą, Wiedźmin nie i całe szczęście.
Poza tym gra jest bardzo dobra, nie ma fabuły takiej jak Wiedźmin, ale nie są to tez gry z tej samej ligi dokładnie. Skyrim to sandbox pełna gębą, Wiedźmin nie i całe szczęście.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Z niecierpliwoscia czekam na diablo 3. Nie moge sie doczekac :d. Znowu przeniesli date z Q1 na Q2... ten blizzard to leci sobie w kulki... przeciez jak mozna tak nie szanowac graczy/fanow, ciagle ich oklamujac i przekladajac date. Ma ktos moze z forum bete? Ja nie mam zaszczytu przetestowac tej zacnej gry.
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Boję się, że D3 to będzie dla mnie społeczny armagedon. Wszystkie znajomości, na których utrzymanie tak bardzo pracuję po studiach pójdą w odstawkę
Ale od dłuższego czasu już nie śledzę tematu i nie wiem co się dzieje z grą. Hype był za duży i nie wytrzymałem napięcia
Więc obecnie czekam na Mass Effect 3, choć po wczorajszym demku jestem lekko zawiedziony...
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Ostatnio zaszalałem na GOGu ;-) i pykam w stare, dobre Total Annihilation, a pare innych starych a miodnych już czeka w kolejce. Ktoś ma na zbyciu tydzień lub dwa? Dobrze zapłacę :lol:
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
- Fist
- Introwertyk
Entuzjastom oznajmiam, że wypróbowałem demo Mass Effect 3. Jeśli całość będzie tak dobra, jak to, to z pewnością nikt się nie zawiedzie. Ja na pewno nie, Highwind 
No i wreszcie: CO-OP!
INFJ (a.k.a. Opiekun)
4w5 (a.k.a. Włóczęga)
Bezecna autoreklama. Druga już niedługo
Zainteresowani - pisać na PW!
4w5 (a.k.a. Włóczęga)
- highwind
- Legenda Intro
Do ME3 właśnie przekonałem się dzięki multi. W demku jest mocno okrojone, a i tak gra się świetnie. Kiedy pisałem powyższy post, było jeszcze niedostępneFist pisze:Entuzjastom oznajmiam, że wypróbowałem demo Mass Effect 3. Jeśli całość będzie tak dobra, jak to, to z pewnością nikt się nie zawiedzie. Ja na pewno nie, Highwind
http://katawa-shoujo.com/
Polecam, świetna "gra". Najbardziej poruszająca rzecz jaka ostatnio (a może nawet kiedykolwiek?) wpadła mi w ręce...
To ten typ "gry", o której myśli się jeszcze wiele dni po zagraniu.
Pewnie wielu odrzuci, bo to niezbyt popularny u nas gatunek visual novel (czyli interakcja ogranicza się do przewijania tekstu, a od czasu do czasu dokonania wyboru), a część stwierdzi, że tematyka jest "oburzająca". Sam podszedłem do tej gry/opowieści (?) z pewną dozą dystansu, ale nie żałuję.
Jak ktoś nadal nieprzekonany, w internecie jest trochę recenzji.
EDIT: Potrafi wciągnąć, żeby nie było, że nie ostrzegałem
Polecam, świetna "gra". Najbardziej poruszająca rzecz jaka ostatnio (a może nawet kiedykolwiek?) wpadła mi w ręce...
To ten typ "gry", o której myśli się jeszcze wiele dni po zagraniu.
Pewnie wielu odrzuci, bo to niezbyt popularny u nas gatunek visual novel (czyli interakcja ogranicza się do przewijania tekstu, a od czasu do czasu dokonania wyboru), a część stwierdzi, że tematyka jest "oburzająca". Sam podszedłem do tej gry/opowieści (?) z pewną dozą dystansu, ale nie żałuję.
Jak ktoś nadal nieprzekonany, w internecie jest trochę recenzji.
EDIT: Potrafi wciągnąć, żeby nie było, że nie ostrzegałem
Jak już jesteśmy przy visual novel, to polecam "G-Senjou no Maou" 
A wczoraj zacząłem pogrywać sobie w Fallouta 1, a jak w końcu naprawię komputer to przejdę BioShocka, bo na aktualnym kompie nie da się zbytnio grać
A wczoraj zacząłem pogrywać sobie w Fallouta 1, a jak w końcu naprawię komputer to przejdę BioShocka, bo na aktualnym kompie nie da się zbytnio grać
- highwind
- Legenda Intro
Pykam w to Katawa Shoujo, mam nabite ok 3 godziny, ale straaaaasznie to nudne puki co. Włączam na 10 minut, czytam parę dialogów, wyłączam. Wyborów do tej pory było może ze 4... Jestem lekko zawiedziony.
Pierwszy akt faktycznie jest trochę nudny. Z tym w sumie jest jak z książką: albo Cię wciągnie albo będziesz siedział i się męczył. Ja jak włączyłem o 15 to siedziałem przy tym do 6 nad ranemhighwind pisze:Pykam w to Katawa Shoujo, mam nabite ok 3 godziny, ale straaaaasznie to nudne puki co. Włączam na 10 minut, czytam parę dialogów, wyłączam. Wyborów do tej pory było może ze 4... Jestem lekko zawiedziony.
Ktoś grywa może w starcrafta 2 ? Albo w league of legends ? ;> Mysle nad powrotem do starcrafta 2, ale nie wiem czy starczy mi tyle nerwow na to. Jak patrzylem streamy to typek nawala 12303982409 klikniec/s i nie wiem czy poradzilbym sobie :p. A razniej byloby z kims
. W lola grywam czesto. Pozdrawiam
.
- highwind
- Legenda Intro
Nigdy nie zebrałem w sobie tyle odwagi, żeby spróbować zagrać w te pozycje. Puki co, chcę mieć jeszcze jakieś życie prywatneKosa13 pisze:Ktoś grywa może w starcrafta 2 ? Albo w league of legends ? ;> Mysle nad powrotem do starcrafta 2, ale nie wiem czy starczy mi tyle nerwow na to. Jak patrzylem streamy to typek nawala 12303982409 klikniec/s i nie wiem czy poradzilbym sobie :p. A razniej byloby z kims. W lola grywam czesto. Pozdrawiam
.
- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
Starcraft 2 to gra straszna. Na sieci rzecz jasna. Potrzeba ogromnych umiejętności na starcie z tego co wiem, bo inaczej dostaje się po dupie sromotnie. W LoLa grałem, ale trochę mnie znudził ostatnio. Teraz gram w World of Tanks.
Myślę ostatnio o wykupieniu The Old Republic z kumplem. Gra ktoś może?
Myślę ostatnio o wykupieniu The Old Republic z kumplem. Gra ktoś może?
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
- Sorrow
- Krypto-Extra
- MBTI: ENFP
Ostatnio sporo grywam w Wasteland. Całkiem fajny RPG, szkoda, że już takich nie robią.
- Fist
- Introwertyk
Obecnie: kolejny maraton całej serii Mass Effect, żeby tym razem skończyć trójkę dla odmiany jako Renegat
. W ogóle to co sądzicie o całym tym bajzlu, który się rozpętał wokół zakończeń trzeciego ME? Dla mnie to jest trochę przesadzone...
INFJ (a.k.a. Opiekun)
4w5 (a.k.a. Włóczęga)
Zainteresowani - pisać na PW!
4w5 (a.k.a. Włóczęga)