Dwa dni temu przyczepiła się do mnie myśl o Międzynarodowej Wyższej Szkole Introwertyków. Najpierw przeszukałem forum i na trafiłem na temat: http://forum.introwertyzm.pl/viewtopic.php?f=5&t=597, myślałem że ktoś już wcześniej wpadł na to co i ja i w pewnym sensie tak jest, jednak nie do końca.
Międzynarodowa Wyższa Szkoła Introwertyków :idea:
Introwertycy idący na studia do dużego miasta mają często duży problem by znaleźć swoje miejsce na świecie. Międzynarodowa Wyższa Szkoła Introwertyków ma być dla nich takim miejscem na Ziemi.
Szkoła Wyższa czyli introwertyk musi przejść przez podstawówkę, gimnazjum, liceum/technikum i samemu zdecydować czy chce iść do tak specyficznego miejsca.
Międzynarodowa czyli z całego świat studenci.
Umiejscowienie: Polska, gdzieś w całkowicie nowym miejsc, zbudować całe miasteczko, od katedr przedmiotów technicznych, przyrodniczych, humanistycznych itd, aż po "introwertyczne akademiki".
Skąd wziąć kasę na to? Najpierw ogłosić się z pomysłem w necie (portale społecznościowe) myślę że z całego świata zgłosi się wielu chętnych, świat w końcu zobaczy ilu nas jest i zacznie nas zauważać. Następnie napisać projekt do Unii, z dofinansowaniem do budowy uczelni oraz dofinansowaniem na każdego studenta który będzie tam studiował( tak żeby mógł uczyć się za darmo a kasa była na pensje profesorów itp), każdy z chcących studiować dorzuci się na budowę miasteczka MWSI(będzie nas wielu(
Kto będzie mógł studiować?: Najpierw test psychologiczny następnie wyniki z matury międzynarodowej oraz testy jakie są wymagane by dostać się na określony kierunek.
Kierunki: Każde, nawet indywidualny tok nauczania, możliwość zmiany kierunku po semestrze, tak żeby każdy mógł odnaleźć to co chce robić w życiu.
Zajęcia dodatkowe: Od tańca, nauki gry na instrumentach przez jazdę konną aż po pływanie :wink: czyli wszystko to co chciałby introwertyk spróbować a może bał się w normalnym świecie.
Obowiązkowe zajęcia terenowe: czyli introwertyk w dużym mieście, tak żeby osoba po tej szkole nie była wyalienowana. (tak zwana Obowiązkowa Impreza w Mieście :p)
Stała i darmowa pomoc psychologiczna z obowiązkowymi co miesięcznymi testami psychologicznymi ( w skrócie: sidpppzocmtp) :p
Na pewno miałem napisać coś jeszcze ale przed chwilą obudziłem się po 30min drzemce nad klawiaturą i zgubiłem myśl
Dzięki
Pozdrawiam DOBRO