Gry komputerowe

Tutaj porozmawiać możemy o naszych zainteresowaniach, bardziej lub mniej popularnych pasjach czy nawet... dziwactwach :)
Awatar użytkownika
jcDenton
Intronek

Re: Gry komputerowe

Post autor: jcDenton »

A ja ostatnio pomykam sobie w Fallout: New Vegas i muszę powiedzieć, że jest 100x lepsze od FO3. Dialogi dobrze skonstruowane i konkretnie podłożone, dzięki czemu w końcu nie brzmią jak napisane przez 8-letnie dziecko. Ciekawe frakcje, wyposażenie, ładniejsze kolorki świata no i - co najważniejsze - doskonale odtworzony klimat dwóch pierwszych części.
Schmalzler
Introwertyk

Post autor: Schmalzler »

Dzięki! Od jakiegoś czasu biję się z myślami czy kupić tą grę czy nie. Fallout 3 zanudził mnie na śmierć, i trzymała mnie przy nim tylko i wyłącznie głupia miłość do serii :)

Dopisuję do listy zakupów.
Keep talking, I'm diagnosing you.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

New Vegas jest świetny :D Ale jeśli nie pali Ci się to poczekaj na edycję Game of The Year ze wszystkimi dodatkami (Ale to chyba jeszcze zejdzie zanim wyjdzie :P ).
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Schmalzler
Introwertyk

Post autor: Schmalzler »

Zdarzyło mi się zajechać pada od konsoli i w oczekiwaniu na naprawę odpaliłem staruśkiego Planescape: Torment. I to było to! Jak już zassał późnym wieczorem, to puścił sporo po świcie :) Żadna gra na xboxa nie ma tyle magii, cholera.
Keep talking, I'm diagnosing you.
Awatar użytkownika
jcDenton
Intronek

Post autor: jcDenton »

Gdyż jak wiadomo najlepsze gry na PC > najlepsze gry na konsole.
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

Post autor: Padre »

jcDenton pisze:Gdyż jak wiadomo najlepsze gry na PC > najlepsze gry na konsole.
O, flejmik? Podpalajcie, idę po kiełbaski ;-)
qb pisze:New Vegas jest świetny :D Ale jeśli nie pali Ci się to poczekaj na edycję Game of The Year ze wszystkimi dodatkami (Ale to chyba jeszcze zejdzie zanim wyjdzie :P ).
Ostatnio ku zdziwieniu stwierdziłem, że moje stare konto na Steamie wciąż działa. Na razie pykamy leniwie z kumplem wieczorami w Borderlands, przyjemna rzeźnia z przymrużeniem oka. Ale, kruca, te wszystkie gry dostępne teraz bez wysiłku... ktoś ma z tydzień odstąpić? ;-)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Awatar użytkownika
black_rainbow
Intronek
Kontakt:

Post autor: black_rainbow »

Heroes of might and magic III jest moją ulubioną.
I tylko trójka, kolejne części według mnie, pomimo lepszej grafiki tracą swój klimat.
Awatar użytkownika
Marcin
Intronek

Post autor: Marcin »

Gram, a właściwie grałem głównie w starsze gry - słaba grafika, proste ale z klimatem. Przede wszystkim strategie i strzelanki:
- Turok 2: Seeds of Evil
- Quake 2
- Red Faction
- Evil Islands: Curse of the Lost Soul (rewelacja - polecam każdemu!)
- Earth 2150 (+następca: The Moon Project)
- Knights & Merchants (+następca: K&M: The Peasants Rebellion - chociaż to mniej mi się podobało)
- Lords of the Realm (pierwsze 3 części, chociaż chyba pierwsza byłą najlepsza a trzecia najgorsza)
- Hegemonia: Żelazne Legiony
- Blair Witch vol. 1: Rustin Parr - tylko dla odważnych :D
- Głupki z Kosmosu :D
- Sims: Światowe Życie :P
- Mount & Blade, Mount & Blade: Warband - świetna gra, ale pożera całe dnie czasu - z tego względu przestrzegam przed graniem w to

- co do Evil Islands, to grałem też w drugą część, stworzoną przez fanów tej gry. Trudno ją znaleźć w necie, ale jakby ktoś chciał, to udostępnię. Jest co prawda po rusku (inna wersja nie istnieje), ale teksty ktoś "przeleciał" translatorem i da się zrozumieć o co chodzi :) Muszę przyznać, że całkiem fajna gra z tego wyszła (chociaż wolałem pierwowzór). Są też bitwy zbiorowe :D
"rain makes everything better"
hastelnow
Introrodek

Post autor: hastelnow »

Jeżeli znudziły was typowe gry, a nie graliście jeszcze w Portala to polecam, drugiej takiej chyba nie ma. Tak samo seria Half-Life, trochę starsza ale i tak lepsza niż te wszystkie nowości.
5w4
Awatar użytkownika
siostra
Wtajemniczony

Post autor: siostra »

Jako gry z dzieciństwa mało wymagające od sprzętu, który miałam to wymienić mogę Doom 2.
Kiedy trochę dorosłam i dostałam komputer o niebo lepszy to przeszłam Diablo 2. Jednak bardziej wciągająca była dla mnie oczywiście klasyka Heroes 3.
W zeszłym roku odkryłam Tomb Raidera i przechodze go "od końca", czyli od tych najnowszych. Niestety czasu nie mam i stanęłam po Legendzie.
4w5, ISFj
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

black_rainbow pisze:Heroes of might and magic III jest moją ulubioną.
I tylko trójka, kolejne części według mnie, pomimo lepszej grafiki tracą swój klimat.
++
Grałem od dzieciństwa, gram i będę grał. Zwykle gram przez tydzień, dwa, później odstawiam na pół roku i znowu to samo. Ale na multiplayera zawsze mam ochotę. :P
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Awatar użytkownika
Fist
Introwertyk

Post autor: Fist »

Gram odkąd tylko pamiętam, dość często. Głównie w RPG, strategie, ewentualnie jakieś inteligentniejsze strzelanki itp., bo szczerze mówiąc bardziej od samego procesu grania interesuje mnie fabuła :D . Dragon Age, Mass Effect, Warhammer 40k: Dawn of War, Assassin's Creed, Mount&Blade, Fallout 3 i New Vegas (podpiszę się pod zdaniem poprzedników: NV jest tym, czym Fallout 3 *powinien był być*), "Hirołsy" wszelakie... Ostatnio dorwałem się do Deus Ex: Human Revolution. Spodobała mi się, całkiem niezła kontynuacja serii (pierwszy Deus Ex był niesamowity, Invisible War odrobinę gorsze, ale Human Revolution trzyma poziom). Oprócz tego dość często wracam do Nehrim - całkiem dobry total conversion do TES4: Oblivion, polecam każdemu (niemieckojęzyczny niestety, ale angielskie napisy są).
Awatar użytkownika
Padre
IntroManiak
Kontakt:

Post autor: Padre »

Fist pisze:(...)Warhammer 40k: Dawn of War(...)
Mniam, świetny RTS. Grafika nieco uboga, ale rozgrywka sam mjut. Co wolisz? "Space Marines, attaaaaack!" czy może "green is best"? ;-)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Awatar użytkownika
Fist
Introwertyk

Post autor: Fist »

Padre pisze:
Fist pisze:(...)Warhammer 40k: Dawn of War(...)
Mniam, świetny RTS. Grafika nieco uboga, ale rozgrywka sam mjut. Co wolisz? "Space Marines, attaaaaack!" czy może "green is best"? ;-)
Szczerze? Najbardziej lubię "OM NOM NOM NOM NOM", które można uznać za "okrzyk bojowy" Tyranidów, biorąc pod uwagę ich cele :mrgreen: . Ale to już z dwójki.
Awatar użytkownika
Piorun23
Intro-wyjadacz

Post autor: Piorun23 »

Ostatnio na tapecie mam Fallout: New Vegas, Borderlands i World of Tanks
:D
http://greenshadow23.deviantart.com/
Zapraszam :wink:

Tak jestem smętny jak kurhan na stepie, a tak samotny, jak wicher na morzu
a tak zbłąkany, jak liść na rozdrożu, a tak zwinięty, jak żmija w czerepie...

...może lepiej nie wiedzieć, że masz tylko siebie? ...lepiej karmić się "prawdą" że Bóg jest gdzieś... tylko zasnął...

Cynik jest draniem który złośliwie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jakim według wiary ludzi być powinien
ODPOWIEDZ