Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Pola
Intronek

Hejka :)

Post autor: Pola »

Witajcie,
Jestem w szoku od wczoraj. Wczoraj znalazłam to forum i wreszcie, po raz pierwszy w życiu, poczułam że jestem normalna :) To niesamowite uczucie. Najlepszy Sylwester w moim życiu. Oczywiście nie byłam na żadnej imprezie-fujfujfuj. Nieźle musiałam się ZNOWU natłumaczyć ludziom- mamie-"co tak będziesz sama w domu siedzieć", ludziom z pracy- no chodź, fajnie będzie, nie zamulaj, blablabla. Jednej osobie tylko powiedziałam prawdę- że wolę posiedzieć sama i popatrzeć przez okno na fajerwerki. A innym- jestem chora, źle się czuję i inne moje znane już wszystkim odpowiedzi :) Całe życie byłam dla innych dziwadłem i całe życie myślałam, że coś jest ze mną nie tak. Że powinnam lubić przebywać z ludźmi, chodzić na imprezy, gadać o pierdołach. Wielokrotnie się do tego zmuszałam, żeby być jak inni. Ile to mnie kosztowało energii!!!!!!!!
Zawsze siebie winiłam jak nie było o czym gadać z jakąś osobą. I próbowałam kleić rozmowę i nawet dobrze mi to wychodzi, jestem wygadana jeśli trzeba, na pewno nie jestem nieśmiała, tylko po prostu nie lubię rozmów o pogodzie, ani o "Klanie" czy "Plebani". Nie mam telewizora od kilku lat i nawet nie wiem co się dzieje na świecie, bo mnie to nie interesuje. Mam swój mały świat i jest mi w nim dobrze. Ale tylko kiedy jestem w tym świecie. Bo niestety muszę funkcjonować w społeczeństwie i wtedy już nie jest mi dobrze, bo widzę swoje nieprzystosowanie i swoją inność. A od wczoraj czuję się wolna po prostu. Już wiem, że nie jestem gorsza. Jestem po prostu inna. Przez całe życie wpierano mi, że jestem gorsza przez moją inność- bo "jak można nie chodzić na imprezy", "jak można chodzić o 7 rano na spacery po plaży, albo o 5 rano na wschód słońca-przecież wtedy nie ma ludzi" NO WŁAŚNIE- nienawidzę chodzić na plażę kiedy są na niej ludzie. Dlatego uwielbiam plażę zimą- jest cudownie. Latem jest też fajnie właśnie o 7 rano kiedy "normalni" jeszcze śpią, a ja wstaję o 5 żeby pobyć sama i w ciszy.
I wreszcie wiem, że jestem normalna!!!!!!!! To jest super. Ostatnimi czasy podejrzewałam u siebie fobię społeczną, albo nawet osobowość unikająca, ale trochę mi to nie pasowało, bo ja ogólnie lubię ludzi i nie boję się ich, tylko męczą mnie strasznie. Wolę być sama albo z jedną wyjątkową osobą-ostatnio sama :)
Zaczęłam czytać to forum wczoraj ok. 21, skończyłam o 3 w nocy i o 6 znowu się obudziłam i znowu czytam. To najlepsze zakończenie Starego i najlepsze rozpoczęcie Nowego Roku w moim życiu. Nie wiem jak mogłam sobie dać wmówić, że przez moją inność jestem gorsza. Ale jeśli powtarza mi się to przez tyle lat, to w końcu zaczęłam w to wierzyć.
Normalnie ulga, cud i niewyobrażalne szczęście mnie ogarnęło. Cieszę się, że jesteście i istnieje to forum i że wreszcie wiem, że tak jak jest-jest okej :)
Pozdrawiam wszystkich intro i ekstra i w ogóle wszystkich.
I Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :) ja już czuję, że ten rok będzie super super super :)
Intro 95 % grupa A
INFP
Awatar użytkownika
air
Pobudzony intro

Re: Witam!

Post autor: air »

Witam świeżasków. Miejcie się dobrze.
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

Pola, po to właśnie prowadzę forum i stronę, żeby czytać takie posty jak ten Twój i podobne innych użytkowników. To najfantastyczniejsza nagroda za poświęcony czas i i wysiłek. Każde zdanie utwierdzało mnie w przekonaniu, że było warto. :D

Czytajcie, piszcie i korzystajcie, nowoprzybyli. Witamy. :D

Dyskusję na temat (nie)posiadanie odbiornika TV i (nie)interesowania się wiadomościami z kraju i ze świata przeniosłam tutaj: http://forum.introwertyzm.pl/viewtopic.php?f=26&t=486.
Obrazek
Awatar użytkownika
qrs
Intronek

...

Post autor: qrs »

Cześć, podobnie jak Pola znalazłem to forum w sylwestra. Wiem, że to dziwny moment, ale tak właśnie było. Dużo czytałem i doszedłem do wniosku, że podoba mi się tutaj.

Co prawda miałem w liceum testy ale wtedy nikt mi nie powiedział co oznacza fakt, że mam 100% odpowiedzi introwertywnych... Po prostu byłem dziwny. Ludzie nie lubią tego co dziwne i inne to też, jak pewnie wiekszość z Was nie miałem łatwego życia... Bo nie jest najgorsze, kiedy jest się samotnym. Najgorsze, kiedy jest się odrzuconym i wyśmianym.

Od zawsze uważałem, że w moim przypadku samotność jest jedynym wyjściem. Teraz już wiem, że nie jestem sam.

Przepraszam, jeśli moje posty będą zimne lub zupełnie bez emocji. Opieram sie na faktach i logice a czasami wydaje mi się, że jedyne co czuje to apatia przeplatana ze smutkiem.

Mam ochote napisać dużo wiecej, ale to chyba nie jest odpowiedni wątek...
INTJ A Analityk
Pola
Intronek

Re: ...

Post autor: Pola »

qrs pisze:Cześć, podobnie jak Pola znalazłem to forum w sylwestra. Wiem, że to dziwny moment
Jaki tam dziwny, dla mnie najlepszy, bo symboliczny- zakończenie Starego i rozpoczęcie Nowego...roku, życia, poglądów :)

Fajnie, że takie testy są teraz w szkołach, szkoda że za moich czasów nie było. (ale to zabrzmiało ;) )

Witaj qrs :)
Intro 95 % grupa A
INFP
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Re: ...

Cześć. :)
qrs pisze:Przepraszam, jeśli moje posty będą zimne lub zupełnie bez emocji. Opieram sie na faktach i logice a czasami wydaje mi się, że jedyne co czuje to apatia przeplatana ze smutkiem.
Pisz, jak tylko Ci się podoba. Może się okaże, że oprócz tego smutku i apatii, masz w sobie coś jeszcze. ;)
Obrazek
xjermer
Zagubiona dusza

Post autor: xjermer »

Jestem tutaj nowy wiec chcialbym najpierw przywitac wszystkich

Siema :D

Mam 24 lata i niedawno zorientowalem sie ze jestem introwertykiem. Pol roku temu skonczylem studia i zostalem postawiony przed ciezkim zadaniem znalezienia pracy w zawodzie, no i wtedy zastanaiajac sie co jest ze mna nie tak dostalem olsnienia. Odkrycie to pomoglo mi zrozumiec siebie i wykorzystac To na swoja korzysc i stwierdzic, ze wcale nie jestem nienormalny.

Ciesze sie, ze znalazlem to forum, oaze zrozumienia.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Witaj,
Czuj się jak u siebie ;)
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Nat
Introrodek

Post autor: Nat »

Cześć!

Jestem introwertyczką, mam męża jeszcze bardziej introwertycznego niż ja, introwertyczne dziecko oraz (dla równowagi) ekstrawertycznego kota. Wszyscy jesteśmy z siebie zadowoleni i żyje nam się całkiem dobrze. Bardzo spodobał mi się ten dział portalu: humor
Gdy jestem w dobrym nastroju, chętnie założyłabym tę szarą koszulkę. W gorsze dni pasowałaby ta biała... :wink:

Pozdrawiam
Nat
Awatar użytkownika
Ausencia
Intromajster

Post autor: Ausencia »

Hej:)

[zazdroszczę wszystkiego oprocz kota]
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Nat pisze:Jestem introwertyczką, mam męża jeszcze bardziej introwertycznego niż ja, introwertyczne dziecko oraz (dla równowagi) ekstrawertycznego kota.
Cześć. :)
To kot musi być mocno ekstrawertyczny, skoro równoważy troje introwertyków. Oby nie przejawiało mu się to tym, że organizuje pod Waszym oknem głośne, nocne koncerty z innymi kotami. ;)

Miło, że się podoba. Korzystaj z forum. :D
Obrazek
Nat
Introrodek

Post autor: Nat »

Kot jest fajny i kochany, tylko ciągle ględzi. Gada najwięcej z nas wszystkich. Najgorzej, jak zacznie nawijać o czwartej nad ranem. Koncertu jeszcze nie zorganizował, ale to chyba wyłącznie dlatego, że jest egocentryczny i woli występy solowe. :)
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Gdyż, ponieważ, z racji że i because dawno mnie tu nie było i nagle wróciłam ( spokojnie, bez spinania pośladków, wiem, że wszyscy, co mnie pamiętają, zaj**e się cieszą), postanowiłam się ponownie przywitać. Witajcie! Jestem i nie umarłam. Cóż za niefart. :)
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Joł :D
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Esseti
Introrodek

Post autor: Esseti »

Witam wszystkich! Gdzie byliscie przez moje pierwsze 25 lat zycia ? : |
ODPOWIEDZ