Jakie książki lubicie czytać?
- Inno
- Legenda Intro
Re: Jakie książki lubicie czytać?
Oczywiście "Wiedźmina" Sapkowskiego, głównie dwa pierwsze tomy opowiadań. Poza tym za fantastyką nie przepadam.Pola pisze:Jaką byście mi polecili na początek, żeby zachęciła mnie fantastyka?

- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
"Ani Słowa Prawdy" - Piekary - Przezabawna historia pewnego maga.
No i oczywiście cała seria książek o inkwizytorze Mordimerze, też autorstwa Piekary.
No i oczywiście cała seria książek o inkwizytorze Mordimerze, też autorstwa Piekary.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Dzięki. W środę idę do biblioteki, to na pewno coś wybiorę 
Intro 95 % grupa A
INFP
INFP
Może kiedyś książka wpadłaby mi niespodziewanie w łapki, tak jak to było z 'Wołaniem', ale jeśli air - dobra wróżka dałaby radę coś w tej kwestii zrobić to...air pisze: Co do książki "Ludzie spod niebieskiego znaku" postaram się coś załatwić dla Ciebie w tym miesiącu. Jak będę gotowa, dam znać na PW.
Pamiętaj, że w środy większość bibliotek zamknięta! (Ja zazwyczaj zapominamPola pisze:Dzięki. W środę idę do biblioteki, to na pewno coś wybiorę
- Inno
- Legenda Intro
Uff, u moja na szczęście nie. Nawet w co drugą sobotę chyba otwierają.śnieżka pisze:Pamiętaj, że w środy większość bibliotek zamknięta! (Ja zazwyczaj zapominam)

Ostatnio czytałem i bardzo polecam:
Carlos Ruiz Zafón - Gra Anioła, Cień Wiatru
Stieg Larsson - Trylogia Millennium
Hugh Laurie - Sprzedawca broni
A wcześniej przeczytałem:
Paulo Coelho - Weronika postanawia umrzeć, Jedenascie minut, Alchemik
Peter Brett - Cykl Demonów (Malowany czlowiek) 3 tomy - wciąż nie mogę dostać czwartego tomu
Canavan Trudi - Trylogia Czarnego Maga + prequel
Andrzej Sapkowski - Saga o Wiedźminie, Wiedźmin, Ostatnie życzenie, Miecz przeznaczenia
Andrzej Ziemiański- Achaja
Tolkien J.R.R - Władca pierścieni, Hobbit
Hobb Robin - Skrytobojca (takie sobie)
Dan Brown - Cyfrowa twierdza, Zwodniczy punkt, Anioły i demony, Kod Leonardo da Vinci, Zaginiony symbol
Terry Goodkind - Miecz Prawdy tylko tom I i II...
Po prostu kiedyś bardzo lubiłem fantasy. Teraz biore się za kryminały...
Carlos Ruiz Zafón - Gra Anioła, Cień Wiatru
Stieg Larsson - Trylogia Millennium
Hugh Laurie - Sprzedawca broni
A wcześniej przeczytałem:
Paulo Coelho - Weronika postanawia umrzeć, Jedenascie minut, Alchemik
Peter Brett - Cykl Demonów (Malowany czlowiek) 3 tomy - wciąż nie mogę dostać czwartego tomu
Canavan Trudi - Trylogia Czarnego Maga + prequel
Andrzej Sapkowski - Saga o Wiedźminie, Wiedźmin, Ostatnie życzenie, Miecz przeznaczenia
Andrzej Ziemiański- Achaja
Tolkien J.R.R - Władca pierścieni, Hobbit
Hobb Robin - Skrytobojca (takie sobie)
Dan Brown - Cyfrowa twierdza, Zwodniczy punkt, Anioły i demony, Kod Leonardo da Vinci, Zaginiony symbol
Terry Goodkind - Miecz Prawdy tylko tom I i II...
Po prostu kiedyś bardzo lubiłem fantasy. Teraz biore się za kryminały...
INTJ A Analityk
Książka pt."Cień Wiatru" też mi się podobała, nawet bardzo, chociaż koniec zaskoczył mnie raczej negatywnie, nie pamiętam już dokładnie czemu, ani nawet co było na końcu, bo czytałam tą książkę już dawno temu, ale pamiętam to uczucie niezadowolenia po przeczytaniu końcówki. Gra Anioła stoi u mnie na półce od prawie roku, ale jeszcze nie przeczytałam, bo za dużo czasu poświęciłam na wyżej wspomniane poradniki psychologiczne 
Intro 95 % grupa A
INFP
INFP
Gra Anioła też Cię moze negatywnie zaskoczyć. Mnie bardzo zdenerwowały metafizyczno-kryminalne wątki na końcu ksiązki.
Poza tym obie ksiażki mają genialne dialogi o ile ktoś lubi retorykę w wypowiedzi.
Poza tym obie ksiażki mają genialne dialogi o ile ktoś lubi retorykę w wypowiedzi.
INTJ A Analityk
Tak! To było toqrs pisze:Mnie bardzo zdenerwowały metafizyczno-kryminalne wątki na końcu ksiązki.
Intro 95 % grupa A
INFP
INFP
Cały czas działam w tym zakresieśnieżka napisała:
Może kiedyś książka wpadłaby mi niespodziewanie w łapki, tak jak to było z 'Wołaniem', ale jeśli air - dobra wróżka dałaby radę coś w tej kwestii zrobić to...
Oficjalnie dziękuję tutaj air za dostarczenie lekturyair pisze:Cały czas działam w tym zakresieJutro wieczorem, jeżeli się nie podzieje nic złego, przeslę Ci na PW coś do poczytania. Pozdrawiam - air
Musi być z niej w realu pomocna i fajna dziołcha, z niezłym tempem skanowania książek, na dodatek
Cieszę się, że mogłam Ci ją podesłać. Ostatnie wydanie tego tomu, to chyba 1968? Więc jest praktycznie nie do złapania, no chyba że antykwariat, moze allegro
Miałam wielka frajdę w przesyłaniu książki via e-mail :lol:
To nowe doświadczenie, które zapamietam bardzo ciepło :wink: Ciekawa jestem Twego zdania po lekturze.
W tym momencie czytam książkę /żeczkę pt.: "Krótka relacje o wyniszczaniu Indian" Bartolome de Las Casas
Fragment z wprowadzenia mówiący o autorze relacji:

W tym momencie czytam książkę /żeczkę pt.: "Krótka relacje o wyniszczaniu Indian" Bartolome de Las Casas
Fragment z wprowadzenia mówiący o autorze relacji:
Szczerze? Ciężka lektura i zastanawiam się, czy człowiek ów widział te wszystkie okropieństwa, o których pisał.Jedyny, niezrozumiały obrońca Indian, wstawiający się za nimi w czasach, gdy konkwistadorzy hiszpańscy podbijajac Nowy Świat, niszczyli imperia Inków i Azteków
- Draupnir
- Introrodek
biografie, mitologie, czasami powieści ale generalnie wolę oparte na faktach niż fikcję (: itp..
I mnie było szalenie miło.air pisze:Cieszę się, że mogłam Ci ją podesłać....
Pierwsze dwa rozdziały zostały przeczytane na bieżąco, zaraz jak je ujrzałam.
Wrażeniami podzielę się po dobiciu do ostatniej 'kartki'. :wink:
Dziękuję serdeczne raz jeszcze.
Koniec tej prywaty, bo nas pogonią.