Akurat Ty napisałaś prosto, to ja zaliczyłem critical fumble przy rzucie na czytanie ze zrozumieniem ;-)Strangeve pisze:Padre-Spoko,nie ma sprawy. Czasami wyrażam się dość zawile,jak nie wiem jak napisać o co mi chodzi xd
Ponuractwo
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Re: Ponuractwo
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Ponurak to słowo używane przez wiecznie zadowolonych ludzi, którego używają w stosunku do tych nie przejawiających aż tak wielkiego entuzjazmu kazdym aspektem żywota. A konkretniej: kiedy ktoś opowiada dobry kawał - zamiast wybuchnąc zbyt głosnym smiechem ciągnącym się w nieskonczonosc, wydają z siebie stłumione: hehe albo ograniczają się do podniesienia kącika ust, co wcale nie musi oznaczac, że zart rozbawił ich mniej albo że nie mają poczucia humoru. Tak reagują i koniec.
Uwielbiam ponurych ludzi i żałuję, że jest ich tak niewielu.
Uwielbiam ponurych ludzi i żałuję, że jest ich tak niewielu.
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Pokaz mi wiecznie zadowolonego a powiem Ci na jakich psychotropach jedzie ;-)Ausencia pisze:Ponurak to słowo używane przez wiecznie zadowolonych ludzi (...)
Na wlasny uzytek zwe takich ultraentuzjastami. Przez jakis czas bylem zwiazany z taka kobieta; oczywiscie skonczylo sie z hukiem i blyskiem. Ja po jakims czasie nie moglem zniesc wiecznego zachwycania sie, w jej oczach bylem wiecznym ponurakiem. Wot zycie.
O, jest ich sporo tylko sa malo widoczni z tych samych powodow co introwertycy. Niedawno przyszlo mi krotko pracowac z dwoma osobnikami, jednym ultraentuzjasta a drugim ponurakiem. Zgadnij kogo bardziej polubilem, do tego stopnia ze utrzymalem kontakt? ;-)Ausencia pisze:Uwielbiam ponurych ludzi i żałuję, że jest ich tak niewielu.
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Padre pisze:Zgadnij kogo bardziej polubilem, do tego stopnia ze utrzymalem kontakt? ;-)
To zbyt trudne pytanie.
Dodam jeszcze, że ponurzy ludzie są dla mnie bardziej wiarygodni. Łatwiej mi zaufac komuś, kto nie szczerzy bez przerwy zębow.
A rozbawic kogoś takiego - ach, wyczyn wart największych starań.
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Dobrze, podpowiem. Jest Anglikiem ;-)Ausencia pisze: To zbyt trudne pytanie.![]()
Jak dla mnie ultrasi sa po prostu dziecinni w tym wiecznym zachwycie, ale to sie raczej nie przenosi dalej. Wspomniany wczesniej numer drugi ;-) jest doskonalym fachowcem, ale cos mnie trafialo jak sie nad maszynami zachwycal :-DAusencia pisze: Dodam jeszcze, że ponurzy ludzie są dla mnie bardziej wiarygodni. Łatwiej mi zaufac komuś, kto nie szczerzy bez przerwy zębow.
I ta satysfakcja!Ausencia pisze: A rozbawic kogoś takiego - ach, wyczyn wart największych starań.
Tak na temat: dzisiaj usłyszalam od moich ultraentuzjastycznych super kolezanek, że jestem malkontentką.
Z uśmiechem na ustach przyznalam im rację.
Nie będę tracic czasu na tlumaczenie im, że sprawiam tylko takie wrazenie. Szkoda zachodu.
Z uśmiechem na ustach przyznalam im rację.
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Nie przejmuj sie ekstrema ;-) Malkontenci beda rzadzic swiatem!Ausencia pisze:Tak na temat: dzisiaj usłyszalam od moich ultraentuzjastycznych super kolezanek, że jestem malkontentką.
- Piorun23
- Intro-wyjadacz
Malkontenci i mizantropi 
http://greenshadow23.deviantart.com/
Zapraszam :wink:
Tak jestem smętny jak kurhan na stepie, a tak samotny, jak wicher na morzu
a tak zbłąkany, jak liść na rozdrożu, a tak zwinięty, jak żmija w czerepie...
...może lepiej nie wiedzieć, że masz tylko siebie? ...lepiej karmić się "prawdą" że Bóg jest gdzieś... tylko zasnął...
Cynik jest draniem który złośliwie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jakim według wiary ludzi być powinien
...może lepiej nie wiedzieć, że masz tylko siebie? ...lepiej karmić się "prawdą" że Bóg jest gdzieś... tylko zasnął...
Cynik jest draniem który złośliwie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jakim według wiary ludzi być powinien
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Tylko świat nie bardzo wart rządzenia :-PInno pisze:Śmietanka ludzkości. XDPiorun23 pisze:Malkontenci i mizantropi
- Piorun23
- Intro-wyjadacz
Zawsze można nim porządzić z czystej złośliwości 
http://greenshadow23.deviantart.com/
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Od jakiegoś czasu dochodzę do wniosku, że już nim rządzisz :-PPiorun23 pisze:Zawsze można nim porządzić z czystej złośliwości
Nie jestem zadowolona cały czas,bo zdarzają mi się chwile smutku,ale w przeciwieństwie do niektórych staram się nie psuć innym dnia moim kiepskim humorem i jak ktoś próbuje mnie rozbawić to się śmieję,albo sama sobie poprawiam humor. Szkoda mi życia na zamulanie xd
A dziecinnym jest imho to, że najłatwiej sobie powiedzieć "o kurde ale beznadzieja" i nic z tym nie zrobić.
A w "Oskarze i Pani Róży" był taki mądry fragment, mówiący o tym, że z wiekiem człowiek musi wykazać się coraz to większym smakiem . Musi być wyrafinowany i być trochę artystą.
So....
A dziecinnym jest imho to, że najłatwiej sobie powiedzieć "o kurde ale beznadzieja" i nic z tym nie zrobić.
A w "Oskarze i Pani Róży" był taki mądry fragment, mówiący o tym, że z wiekiem człowiek musi wykazać się coraz to większym smakiem . Musi być wyrafinowany i być trochę artystą.
So....
Jeśli chodzi o mnie to bez przerwy narzekam i bez przerwy mam zaciesz. Im jest gorzej tym zabawniej, czasem zachowuję się jak świr. Na widok pędzącej ku mnie fali tsunami rzuciłabym "wszyscy zginiemy" i zaczęła się śmiać...
Wkurzam tym ludzi, wiem, ale oni też mnie denerwują więc jest sprawiedliwie.
Wkurzam tym ludzi, wiem, ale oni też mnie denerwują więc jest sprawiedliwie.