MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)

Tutaj rozmawiamy o ogólnych kwestiach osobowości, typologiach osobowości, temperamentu.

Który z wymienionych typów osobowości pasuje do Ciebie najlepiej?

INFJ
62
20%
INFP
46
15%
INTJ
77
25%
INTP
47
15%
ISFJ
18
6%
ISFP
10
3%
ISTJ
31
10%
ISTP
8
3%
Exxx
7
2%

Liczba głosów: 306

Awatar użytkownika
Coldman
Administrator
Enneagram: 4w5
MBTI: Szajs

Re: MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)

Post autor: Coldman »

Ja tu tylko to zostawię xDD Amen
https://youtu.be/RdWgY4IRSVE?si=VZCt_gg-pGYU4Ko1
Awatar użytkownika
ponuraczek
Stały bywalec
Enneagram: 5w4
MBTI: INFJ

Post autor: ponuraczek »

Bardzo długi czas myślałam, że jestem INTJ, dopóki nie zaczęłam intensywniej rozmawiać z mężem na różne światopoglądowe sprawy. Okazało się, że on patrzy na argumenty logicznie bezosobowo, a dla mnie liczy się to, co czuje jednostka.

Problemem w tych testach jest to, że często odpowiadamy na pytania jak chcielibyśmy się zachowywać albo być postrzegani zamiast tego jak jest naprawdę. Byłam raz na warsztatach że stylu komunikacji, gdzie wcześniej wykonywaliśmy test, żeby sprawdzić jaki jest nasz styl komunikowania się. To był pierwszy taki test gdzie podano mi 2 wyniki: jak chcę być postrzegana i jak (prawdopodobnie) jest.

Mi w uświadomieniu (i zaakceptowaniu!) tej uczuciowości pomogła z jednej strony terapia, a z drugiej inny test, test Gallupa, który miałam możliwość zrobić w pracy. Dość wysoko wyszła mi tam empatia, czego się w ogóle nie spodziewałam, ale po głębszym zastanowieniu zobaczyłam, że ona faktycznie zawsze gdzieś tam była.
"Jeżeli o mnie chodzi, nigdy nie miałem przekonań. Zawsze miałem wrażenia. "
Fernando Pessoa
FireSoul
Introwertyk

Post autor: FireSoul »

mi w teście MBTI różne wyniki wychodzą, za pierwszym razem logik, kiedyś poszukiwacz przygód, teraz logistyk (introwersja 77%, poznanie 58%, myślenie 83%, osądzanie 60%).
Awatar użytkownika
Anemone
Introrodek
Enneagram: 1
MBTI: INTJ

Post autor: Anemone »

Robiłam ten test wielokrotnie na przestrzeni kilkunastu lat i zawsze wychodzi mi INTJ. Ogólnie sporo tu ludzi o tym typie osobowości, przynajmniej wg. ankiety :)
If you're going through hell, keep going.
patha
Intromajster
MBTI: INTP/J-T

Post autor: patha »

ponuraczek pisze: 02 paź 2025, 5:13 Bardzo długi czas myślałam, że jestem INTJ, dopóki nie zaczęłam intensywniej rozmawiać z mężem na różne światopoglądowe sprawy. Okazało się, że on patrzy na argumenty logicznie bezosobowo, a dla mnie liczy się to, co czuje jednostka.
A mąż pewnie INTP ?

Ja w tym nie widzę sprzeczności odnośnie typu INTJ, tylko potwierdzenie. Ludzie o osobowości INTJ chcą być postrzegani jako niezależni, racjonalni, i chłodni. Ale ich "funkcją troski" (child function) jest Fi.
ODPOWIEDZ