Pisz prawdę

Gry, quizy, humor i co tylko chcecie. Enjoy.
Dao Ming Si 11
Wtajemniczony

Re: Pisz prawdę

Post autor: Dao Ming Si 11 »

Nic. A co by się dało zrobić przez godzinę. Poprostu spędziłaby ta godzinę z swoją rodziną.

Gdyby była możliwość podróży w czasie to przeniosłabyś się w przyszłość czy przeszłość?
Awatar użytkownika
Fire
Krypto-Extra

Post autor: Fire »

W przeszłość. Daleką.

Udzielałeś/udzielałaś kiedyś komuś pierwszej pomocy?
intbrun
Intromajster
Enneagram: 4w5
MBTI: INFP

Post autor: intbrun »

tak, kilka razy w różnych sytuacjach (na ulicy, w biurze i inne takie). Nie jestem "medyczny", ale jakieś podstawowe szkolenie miałem.

masz lub planujesz spisać testament?
Awatar użytkownika
Fire
Krypto-Extra

nie spisałam testatemtu i na razie nie planuję, jedynie wyznaczyłam % kasy, która po mnie zostanie z kilku żródeł

co jest dla ciebie najważniejsze w życiu? "mieć"czy "być"?
Awatar użytkownika
Miszka
Intro-wyjadacz

Post autor: Miszka »

Nie uznaję takiego podziału, samego Fromma nie znoszę. Ani nie widzę w tym sprzeczności (bo inaczej ludzi z klasy średniej/wyższej musielibyśmy uznać za płytkich), ani realnej możliwości by skupić się na jednym. Super myśleć o sobie jako kimś przeżywającym życie duchowo, ale pewnie niemal każdy ma takie wrażenie. A ostatecznie i tak trzeba na ogół wstać rano do pracy i lwia część życia kręci się wokół spraw materialnych. Staram się być minimalistą, potrafię cieszyć się samą obserwacją świata, zwłaszcza przyrody. Ale nie wydaje mi się, że ktoś kto ciężko pracuje by utrzymać rodzinę albo spełniać marzenia wymagające pieniędzy był z tego powodu nastawiony na "mieć", po prostu jest "być" jest inne.

Co Cię pobudza do działania?
Awatar użytkownika
Percy
Rozkręcony intro

Post autor: Percy »

Chciałbym żyć w świecie, w którym ludzie stawiają na wzajemny szacunek i wspólne osiąganie celów, zamiast wyznawania zwykłej chciwości i oportunizmu pod płaszczykiem rzekomo racjonalnej "transakcyjności" (bo człowiek człowiekowi wilkiem, a świat to jeden wielki dylemat więźnia, albo grasz kosztem innych albo przegrywasz).

Jak często rozmyślasz o swoich byłych partner/kach?
Iratia

Post autor: Iratia »

Częściej niż bym chciała.

Czy istnieje dla Ciebie różnica między nonkonformizmem a antykonformizmem?
Awatar użytkownika
Percy
Rozkręcony intro

Post autor: Percy »

Nie zastanawiałem się specjalnie nad tym. Myślę, że istnieje. Pierwsze brzmi jak bierny opór, drugi jak aktywny.

Jak wyglądają twoje relacje z rodzeństwem (jeśli takowe masz)?
Awatar użytkownika
Fire
Krypto-Extra

Żaden, jestem zbyt buntownicza i niezależna. W życiu ta zasada też obowiązuje. Głównie dlatego kilka razy zmieniałam pracę.

Potrafisz sam/sama zadbać o siebie w 100%? Tak bez żadnej pomocy innych?
Awatar użytkownika
jubei
IntroManiak

Post autor: jubei »

Kurde no, do tej pory się udawało.

Czy robisz coś w życiu coś czego w sumie to nie chcesz, ale robisz to po to aby nie zawieść innych i aby relacje pozostały takie, jakie są?
"Life is so unnecessary"
Ósme cudo
Intronek
Enneagram: 6
MBTI: ESTP

Post autor: Ósme cudo »

Polska

Czy potrafisz otwarcie rozmawiać o własnych błędach?
Awatar użytkownika
Fire
Krypto-Extra

Tak. Kiedyś było mi trudno. Teraz uważam, że każdy ma do nich prawo. Jestem dumna z tego, że potrafię na spokojnie wyciągać z nich wnioski, uczyć się co robić inaczej. Naturalne jest, że im człowiek starszy i dojrzalszy, tym mniej błędów popełnia bo robił to już wcześniej. I nie uważam, że to jakiś wielki powód do wstydu.

Co ciebie najbardziej relaksuje i wycisza po ciężkim dniu?
intbrun
Intromajster
Enneagram: 4w5
MBTI: INFP

Post autor: intbrun »

Samotny spacer po nadmorskich skałach, wiatr, szum fal. Ewentualnie cross country po tychże, szczególnie gdy ciężki dzień wiązał się z pracą umysłową i stresem, wtedy 'wybieganie' lub inna forma fizycznego zmęczenia pomaga. Alternatywnie, jazda przed siebie jakimś środkiem lokomocji.

Czy są tematy na które kategorycznie i z nikim nie chcesz rozmawiać? jeśli tak to przykład?
Awatar użytkownika
Fire
Krypto-Extra

W zasadzie nie ma. Jestem bardzo otwarta. Nienawidzę jedynie kiedy ktoś na siłę chce mnie przekonać do swojego zdania, mimo że mam inne. Jestem zdecydowaną osobą, nie zmieniam zdania pod wpływem innych osób. Sama muszę przeanalizować sprawę i wtedy ewentualnie coś zmieniam.

Uważasz siebie za ukształtowaną, dojrzałą emocjonalnie osobę? Jeśli tak, to co na to głównie wpłynęło?
Ósme cudo
Intronek
Enneagram: 6
MBTI: ESTP

Post autor: Ósme cudo »

Tak, uważam się za osobę dojrzałą emocjonalnie, dorosłą. Wynika to z jednej strony z silnej osobowości, wrodzonej potrzeby niezależności, co pozwoliło mi stawić czoła różnym życiowym doświadczeniom. Staram się rozwijać swoje umiejętności życia wśród ludzi i pogłębiać wiedzę psychologiczną, żeby lepiej rozumieć siebie i innych.

Co sądzisz o donacji własnych zwłok na rzecz uczelni medycznej?
ODPOWIEDZ