Tutaj chyba mój najbardziej udany (dodam, ze to moja ręka
KLIK
A tu coś narysowanego na kompie w programie photoshop. Nie myszką, a tabletem mojego brata
KLIK
No, a tu takie oczy
KLIK
Sam jeszcze nie wiem co chciałbym robić, chociaż biorę tez pod uwagę taką możliwość.Shy pisze:qb, jest naprawdę nieźle- nie rozważasz czasem pójścia w tym kierunku? Zawsze możesz rysować postaci do komiksów etc., bo zapowiadasz się ciekawie. Mnie na nieszczęście Bozia nie obdarzyła ani głosem ani zdolnościami rysunku, dlatego proszę wykorzystaj swój talent skoro go posiadasz.
Sorrow, najbardziej podoba mi się 'Self-Portrait' i 'Necrotic'
DziękiRilla pisze:A u Sorrowa też najbardziej podoba mi się "Necrotic". "Złośliwość" też jest fajna, choć bardziej mi na faceta wyglądaPrace masz bardzo ciekawe Sorrow.
Ok. Poszukam jakichś tutoriali na ten tematRilla pisze:Popracuj tylko nad cieniowaniem, by elementy obrazu tak się nie zlewały ze sobą. Wiem, że to bardzo ciężka umiejętność, ale ćwiczyć warto.
"Tutoriale"... W czasach, gdy bawiłam się w rysowanie, takie pomoce nazywały się książkami. Ech, jak to wszystko z biegiem lat się zmienia.Sorrow pisze:Ok. Poszukam jakichś tutoriali na ten temat.
Mon Dieu!Sorrow pisze:Anioł Śmierci
Z tego co zauważyłem, to spora część książek o rysunku składa się głównie z lania wody i nie daje tyle pożytku co dobry tutorial.Rilla pisze:"Tutoriale"... W czasach, gdy bawiłam się w rysowanie, takie pomoce nazywały się książkami. Ech, jak to wszystko z biegiem lat się zmienia.Sorrow pisze:Ok. Poszukam jakichś tutoriali na ten temat.
![]()
A tak na poważnie, to jeśli lubisz rysować, to poszukać warto, zainwestować w dobrą książkę też. Pożyteczne wskazówki od tego jak trzymać ołówek poprzez wymienienie różnego rodzajów ołówków, węgli, po dokładny opis światłocienia.
Racja. Dzięki za radę.Rilla pisze:Poza tym obserwuj otaczający Cię świat, jak układaj się cień różnych rzeczy przy odpowiednim oświetleniu. Nie bój się eksperymentować. Zdecyduj, gdzie światło ma padać i po tej stronie zostaw jak najjaśniejszy obszar, a tam, gdzie dotrzeć mu trudno, nie hamuj się. Dobrze też mieć do cieniowania odpowiednio miękki ołówek, by dobrze się nim wypełniało i nie zostawiało takich białych punktów. Zafunduj sobie garść porządnych ołówków od twardych do szkicu do miękkich do cieni.
DziękiRilla pisze:Mon Dieu!Sorrow pisze:Anioł ŚmierciTo drastyczność!
A zobaczyłem żółtą swastykę na zielonej tarczy na jakiejś stronie neopogańskiej jako symbol Swaroga.Rilla pisze:Zauważyłam, że niezwykle często na Twoich rysunkach widnieje swastyka. Skąd taka fascynacja krzyżem słowiańskim? A może raczej fascynacja znakiem nazistowskim?
To jest jedna z lepszych książek o rysunku, tak w zasadzie, to najlepsza z jaką miałem styczność.qb pisze:PO podobno ta książka jest niezła, sam przymierzam się do jej kupna:
http://www.gandalf.com.pl/b/podstawy-rysunku/
W każdym razie dużo dobrych opinii słyszałem, a że droga nie jest to chyba się zaopatrzę