Pisz prawdę

Gry, quizy, humor i co tylko chcecie. Enjoy.
czarnadziurawelbie
Introwertyk
Enneagram: 5w4
MBTI: INFP
Kontakt:

Re: Pisz prawdę

Post autor: czarnadziurawelbie »

Ostatnio jakoś nie mogę znaleźć takiej rzeczy.

Co myślisz o pisaniu tradycyjnego pamiętnika?
Awatar użytkownika
Haze
Intronek
Enneagram: 1w9

Post autor: Haze »

Sama bym się tego nie podjęła z obawy,że kiedyś zawarta w nim treść, emocje, lęki i wątpliwości ujrzałyby światło dzienne. Sądzę,że dla niektórych może być to rodzaj terapii,próba uporania ze swoimi myślami,przelanie emocji drzemiących wewnątrz na papier, pewien rodzaj oczyszczenia.

Czego się boisz ?Jakie są Twoje obawy i lęki ?
Emilia Lind
Wtajemniczony
Enneagram: 4w5
Kontakt:

Post autor: Emilia Lind »

Hm, to bardzo złożona kwestia, ale postaram się ją w miarę zwięźle streścić. Przyszłości, czyli wszystkiego, co się za tym słowem kryje, totalnej ciszy (chociaż jednocześnie bardzo lubię ciszę i czuję przed nią coś w rodzaju respektu), bardzo otwartych przestrzeni i bardzo wysokich wysokości, moich cyklicznych strasznych snów i tego, że (chociaż to niezbyt realne) pewnego pięknego dnia staną się rzeczywistością, zbiorowisk ludzkich, rzygowin i wszystkiego, co z nimi związane, utraty bliskich mi osób i tego wszystkiego, co jest dla mnie najcenniejsze, tego, że kiedyś wszystkie emocje wylezą ze mnie w najbardziej "ciekawym" momencie, starości...
Jacy ludzie (poza ekstrawertykami w ogólności rzecz jasna) najbardziej Cię wkurzają?
"Jeśli potrafisz spędzić z kimś pół godziny w zupełnym milczeniu i nie czuć przy tym wcale skrępowania, ty i osoba ta możecie zostać przyjaciółmi." L. M. Montgomery
Nestor

Post autor: Nestor »

Nie a będę głosować na jakąś lewicę.

Czy uważasz, że system gospodarczy w Polsce się sprawdza i nie potrzeba go ulepszyć?
Awatar użytkownika
krucha_babeczka
Introwertyk
MBTI: INFJ

Post autor: krucha_babeczka »

Jako introwertyk - samotnik i indywidualista, jestem za likwidacją publicznej służby zdrowia, ubezpieczeń społecznych, a w pierwszej kolejności programu 500+. Precz z komuną :P

Którego sławnego artystę chciałbyś poznać osobiście?
Awatar użytkownika
Coro
Stały bywalec

Post autor: Coro »

Bez wątpienia byłby to Clint Eastwood. Dodam, że z mniej sławnych chciałbym jeszcze poznać Dwight'a Schultz'a (odtwórca roli H. M. Murdock'a (mój avatar :P) z Drużyny A), a po Tamtej Stronie Robin'a Williams'a :D

Kim był Twój niewidzialny przyjaciel, jeżeli go miałaś/eś? Jeżeli nie, to z jaką osobą (realną/nierealną) chciałbyś przeżyć największą przygodę życia?
Starzec
Wtajemniczony

Post autor: Starzec »

Niewidzialnego przyjaciela nigdy nie miałem ( Aż tak źle to zemną nie jest :D )
A swoją największą przygodę życia chciałbym przeżyć ze samym sobą ale nie tym realnym sobą tylko z mojej chorej wyobraźni.

Czego nie zrobił\a byś za żadne pieniądze?
Możesz spędzić resztę swojego życia ze mną, ale ja nie mogę spędzić reszty mojego życia z tobą. Muszę żyć dalej. Samemu.
Awatar użytkownika
krucha_babeczka
Introwertyk
MBTI: INFJ

Post autor: krucha_babeczka »

Nie zabiłabym żadnego zwierzęcia (może powinnam uściślić: żadnego kręgowca, choć tak naprawdę z muchami i komarami też mam problem).

Jak urządziłbyś własne nowe mieszkanie?
Awatar użytkownika
aporia
Pobudzony intro

Post autor: aporia »

Znalazł by się tam materac z pościelą, biurko i jakiś stół z dwoma krzesłami oraz kuchnia z podstawowym "sprzętem", adekwatnie wyposażona byłaby łazienka, do tego pomalowane ściany na kolor zielony lub niebieski ;)

Czy aktualnie byłbyś\-abyś w stanie pogodzić się z tym, że jutro umrzesz?
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Starzec
Wtajemniczony

Post autor: Starzec »

Tak. I pewnie przyjął bym to lepiej niż wieść, że dożyję setki.
Co zrobił/a byś gdyby przez 1dzień był/a sam/a na Ziemi?
Możesz spędzić resztę swojego życia ze mną, ale ja nie mogę spędzić reszty mojego życia z tobą. Muszę żyć dalej. Samemu.
Awatar użytkownika
Papaja
Intromajster
Enneagram: 1w9
MBTI: ISTJ

Post autor: Papaja »

Pojezdzilabym jakims fajnym luksusowym autem,odwiedzilabym jakies extra spa, wystroila sie w najdrozsze i ladme ciuszki i poprobowala bardzo wykwintnych potraw w super miejscu np.jakis jacht czy szczyt wiezy eiffla.chcialabym sprobowac tego do czego byc moze nigdy nie bede miala dostepu w zyciu;)
czy majac mozliwosc zrobienia czegos zlego ze swiadomoscia ze to nie bedzir miec negatywnych konsekwencji zrobilbys to i co to by bylo?
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
green_greg
Zagubiona dusza
Enneagram: 4w5
MBTI: INTJ

Post autor: green_greg »

Nie, nie zrobiłbym nic co uznaję za złe. Mniejsza o innych ludzi, bo to ja sam jestem swoim najsurowszym sędziom.

Natomiast jeśli mówimy o tym co inni mogliby uznać za złe / niemoralne, to tak, z radością bym zabrał sporo pieniędzy z konta jakiegoś szejka by móc uczynić świat lepszym - sobie skromny dom, szkolenie psychoterapeutyczne, gabinet w stolicy i założyłbym NGO na rzecz DDA tudzież wartości sekularnych i promowania metody naukowej w postrzeganiu świata.

Czego tak naprawdę się boisz?
Awatar użytkownika
illwreakyabonez
Intronek
MBTI: INFJ-A

Post autor: illwreakyabonez »

Boję się związku.
Na czym kończy się Twoja granicą moralności?
Po praw­dzi­we szczęście trze­ba raczej sięgać w głąb niż wzwyż.
Awatar użytkownika
aporia
Pobudzony intro

Post autor: aporia »

Na wyrządzeniu komuś umyślnie krzywdy bez powodu.
Jak obecnie oceniasz sytuacje w jakiej się znajdujesz (w odniesieniu do całego życia)?
Nic się nie da zmienić, statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Awatar użytkownika
Uciekinierka
Ambiwertyk
Enneagram: 9w1

Post autor: Uciekinierka »

smutna i męcząca, ale staram się myśleć o wsparciu ludzi wokół mnie, jestem jakby... bardziej zmęczona i jednocześnie bardziej skupiona na tym, co jest potrzebne w życiu

Czy masz poczucie kontroli nad własnym życiem?
"(...) są różne szkoły, ale jedna z nich mówi, że nigdy nie jest za późno. Mnie się podoba ta szkoła. Co mówi, że nigdy nie jest za późno."
ODPOWIEDZ