Kogoś mi jednak brakuje...
- ainos
- Introwertyk
- Enneagram: 4w5
- MBTI: ISFJ/ISTJ
- Kontakt:
Re: Kogoś mi jednak brakuje...
pozwól, że nie będę ujawniać takich informacji tak na forum, mogę powiedzieć jedynie że gdzieś z kujawsko - pomorskiego 
happiness only real when shared
-
emfausto
twój post tak wiele wnosi do tematu, że treść posta wylewa mi się z monitora na cały pokój...martu pisze:ehKogoś mi jednak brakuje...
to chyba oczywiste, że każdy człowiek niezależnie od cech psychologicznych, wieku, rasy i płci, chce mieć relacje z osobą, przez którą będzie rozumiany.
- tanczacawdeszczu
- Introwertyk
- MBTI: ISTJ
A ja tego nie mam nawet. Każdy ze znajomych ma swoje życie a ludzie bardzo krótko utrzymują ze mną kontakty.Nie wiem nawet czemu. Już rzygam tym samotnictwem.ainos pisze: Niby mam przyjaciół, ale to już nie jest jednak to co kiedyś.
Kochać to także umieć się rozstać. Umieć pozwolić komuś odejść, nawet jeśli darzy się go wielkim uczuciem. Miłość jest zaprzeczeniem egoizmu, zaborczości, jest skierowaniem się ku drugiej osobie, jest pragnieniem przede wszystkim jej szczęścia, czasem wbrew własnemu.
-
martu
emfausto, a musi coś wnosić?
tak bardzo przeszkadza Ci, że chciałam sobie publicznie westchnąć okazując swój smutek z powodu nieposiadania kogoś bliskiego?
tak bardzo przeszkadza Ci, że chciałam sobie publicznie westchnąć okazując swój smutek z powodu nieposiadania kogoś bliskiego?
- tanczacawdeszczu
- Introwertyk
martu tak też odczytałam Twój post.
Ciężko jest być samej a w koło tyle par
z tego pewnie powodu znajomości nie przetrwały w moim przypadku. Po co gdzieś zapraszać kogoś bez pary gdy inni są w parach.
Smutne ale nie widzę innego wytłumaczenia.
Ciężko jest być samej a w koło tyle par
Kochać to także umieć się rozstać. Umieć pozwolić komuś odejść, nawet jeśli darzy się go wielkim uczuciem. Miłość jest zaprzeczeniem egoizmu, zaborczości, jest skierowaniem się ku drugiej osobie, jest pragnieniem przede wszystkim jej szczęścia, czasem wbrew własnemu.
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Proste! Większa szansa na trójkącik.tanczacawdeszczu pisze:Po co gdzieś zapraszać kogoś bez pary gdy inni są w parach
Ja też se westchnę... Eh. Już.
- tanczacawdeszczu
- Introwertyk
highwind ja do trójkątów się nie nadaje.
-
lukasamd
Ale wiecie, że da się żyć przyjemnie sam na sam ze sobą? Trzeba sobie znaleźć cele do zrealizowania i zabrać się za nie. Nie myśleć o tym czy tamtym, skupić się na tym co tu i teraz i działać. Wiem, że to może brzmieć jak pusta gadka ze szkoleń typu "tak, damy radę!", ale to po prostu działa. Poza tym mam wrażenie, że takie osoby prędzej wzbudzają zainteresowanie innych. Właśnie tym, że są autonomiczne w pewien specyficzny sposób.
Wysłane z telefonu
Wysłane z telefonu
- tanczacawdeszczu
- Introwertyk
Umrzeć nie sposób od samotności.lukasamd pisze:Ale wiecie, że da się żyć przyjemnie sam na sam ze sobą?
Ale cele nie zapewniają gwarancji spotkania drugiej połówki. Potrzebne jest również szczęście.lukasamd pisze:Ale wiecie, że da się żyć przyjemnie sam na sam ze sobą? Trzeba sobie znaleźć cele do zrealizowania i zabrać się za nie. Nie myśleć o tym czy tamtym, skupić się na tym co tu i teraz i działać.
Wątpie.lukasamd pisze:Wiem, że to może brzmieć jak pusta gadka ze szkoleń typu "tak, damy radę!", ale to po prostu działa.
Ta teoria kuleje nieco.lukasamd pisze:Poza tym mam wrażenie, że takie osoby prędzej wzbudzają zainteresowanie innych. Właśnie tym, że są autonomiczne w pewien specyficzny sposób.
-
emfausto
fajnie by było...martu pisze:emfausto, a musi coś wnosić?
do swoich ochów i achów mogłaś dopisać z dwa/trzy zdania jakiś konkretów.martu pisze:tak bardzo przeszkadza Ci, że chciałam sobie publicznie westchnąć okazując swój smutek z powodu nieposiadania kogoś bliskiego?
- qb
- IntroManiak
- Enneagram: 9w1
- MBTI: INFP
- Kontakt:
Żeby być szczęśliwym z kimś trzeba najpierw być szczęśliwym samemu. Jak się już to osiągnie to spotkanie kogoś raczej nie jest wielkim problemem. Aby być szczęśliwym trzeba robić to co napisał lukasamd, rozwijać się, realizować zainteresowania, pasje itd.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
- tanczacawdeszczu
- Introwertyk
qb pasje i zainteresowania nie zastąpią kontaktu z drugim człowiekiem.