Pisz prawdę
- vragutinovic
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
Re: Pisz prawdę
Wolnomyślicielem (im wolniej a dokładniej, tym lepiej), a to nie to samo.
Który aforyzm dał Ci ostatnio nieźle "w mordę"?
Który aforyzm dał Ci ostatnio nieźle "w mordę"?
- Irracjonalny
- Pobudzony intro
„A dlaczego uważasz, że właśnie tak jest słusznie? – „Bo mówi mi to moje sumienie; sumienie nigdy nie wypowiada się niemoralnie, dopiero sumienie określa, co ma być moralne!” – Ale dlaczego słuchasz głosu swego sumienia? I jakie masz prawo uważać taki sąd za prawdziwy i nieomylny? Czy ta wiara nie podlega już sumieniu?”
Wolałbyś/Wolałabyś być z kimś w związku czy w przyjaźni?
Wolałbyś/Wolałabyś być z kimś w związku czy w przyjaźni?
- Coldman
- Administrator
- Enneagram: 4w5
- MBTI: Szajs
Wolałbym być jednak w związku , bo już wiem co znaczy przyjaźń
Czy lubisz chodzić do wesołego miasteczka ? xD
Czy lubisz chodzić do wesołego miasteczka ? xD
- Irracjonalny
- Pobudzony intro
Byłem kilka razy, ale nie bardzo mi się podobało.
Nie, nie lubię.
Wolisz kierować się sercem czy rozumem?
Nie, nie lubię.
Wolisz kierować się sercem czy rozumem?
- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
Rozumem.
Dowiadujesz sie, ze chorujesz na cos nieuleczlnego.Choroba jest bolesna w przebiegu.Wybierasz eutanazje na zyczenie, szybko i bezbolesnie czy czekasz na naturalne zakonczenie zycia, ale w mekach i bolach?
Dowiadujesz sie, ze chorujesz na cos nieuleczlnego.Choroba jest bolesna w przebiegu.Wybierasz eutanazje na zyczenie, szybko i bezbolesnie czy czekasz na naturalne zakonczenie zycia, ale w mekach i bolach?
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
- Pentezylea
- Introrodek
w mękach i bólach z dala od bliskich.
Hmm, nie boję się śmierci jako takiej, ale przyznam, że zawsze miałam obawy co by było gdybym przed końcem doświadczała długich i nie do zniesienia cierpień; czy dokonałabym rzeczywiście takich wyborów jakie chciałabym dokonać myśląc o tym w normalnych okolicznościach. Zawsze miałam nadzieję, że dałabym radę, niby nie boję się fizycznego bólu. Lecz jeżeli jednak byłabym słabsza niż myślę, a bólu nie dałoby się uśmierzyć w żadnym stopniu, a stawałabym się gorsza, to żeby przerwać proces własnego psychicznego wyniszczenia, wolałabym zrobić to z własnej ręki, nie wciągając w to osób postronnych.
wolisz uszczęśliwiać innych ludzi czy siebie?
Hmm, nie boję się śmierci jako takiej, ale przyznam, że zawsze miałam obawy co by było gdybym przed końcem doświadczała długich i nie do zniesienia cierpień; czy dokonałabym rzeczywiście takich wyborów jakie chciałabym dokonać myśląc o tym w normalnych okolicznościach. Zawsze miałam nadzieję, że dałabym radę, niby nie boję się fizycznego bólu. Lecz jeżeli jednak byłabym słabsza niż myślę, a bólu nie dałoby się uśmierzyć w żadnym stopniu, a stawałabym się gorsza, to żeby przerwać proces własnego psychicznego wyniszczenia, wolałabym zrobić to z własnej ręki, nie wciągając w to osób postronnych.
wolisz uszczęśliwiać innych ludzi czy siebie?
- BłędnyOgnik
- Introwertyk
Innych, ale bez przeginania. Zależy też o kogo chodzi.
Czy pomagasz innym ludziom?
Czy pomagasz innym ludziom?
Łatwiej pomagać komuś niż sobie, a tym czasem najpierw powinno się pomóc sobie, żeby móc pomagać innym.
Jednak pomagając innym nieświadomie pomagamy też sobie.
- Faramuszka
- Stały bywalec
- Pentezylea
- Introrodek
tak, swoją głupotą.
jaką stosujesz metodę pozwalającą na szybkie i bezbolesne poranne-wstanie-z-łóżka?
jaką stosujesz metodę pozwalającą na szybkie i bezbolesne poranne-wstanie-z-łóżka?
- Dant3s
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 5w4
- MBTI: ISTP
ustawiam budzik 15-30 minut przed czasem, więc gdy mnie obudzi wiem że mam jeszcze trochę czasu i mogę jeszcze trochę pospać, jakoś łatwiej mi się wstaje 
kiedy ostatnio coś Cię tak rozbawiło, że prawie się popłakałeś/aś ze śmiechu?
kiedy ostatnio coś Cię tak rozbawiło, że prawie się popłakałeś/aś ze śmiechu?
- vragutinovic
- Pobudzony intro
- MBTI: INTP
Baaardzo dawno temu gdy Leslie Nielsen i Priscilla Presley odtańczyli nieśmiertelną parodię tańca towarzyskiego
.
Piłeś / piłaś dzisiaj piwo z solą
?
Piłeś / piłaś dzisiaj piwo z solą
- BłędnyOgnik
- Introwertyk
Nie.
A skoro przy piwie jesteśmy...
jakie piwa lubisz?
A skoro przy piwie jesteśmy...
Łatwiej pomagać komuś niż sobie, a tym czasem najpierw powinno się pomóc sobie, żeby móc pomagać innym.
- przybysz
- Pobudzony intro
- MBTI: INTJ
Zimne,
a ja zapodam historyjkę:
Do torów zostało przywiązanych pięcioro obcych dla Ciebie ludzi, stoisz razem z grubym (również obcym Ci) człowiekiem na moście pod którym będzie przejeżdżał pociąg, jeśli nic nie zrobisz to tamta piątka na pewno zginie. Z kolei jeśli zrzucisz tego grubego człowieka (zakładamy, że na pewno jeśli tego się podejmiesz to uda Ci się to zrobić) to on zginie, ale wstrzyma pociąg i tamta piątka przeżyje. Co zrobisz?
a ja zapodam historyjkę:
Do torów zostało przywiązanych pięcioro obcych dla Ciebie ludzi, stoisz razem z grubym (również obcym Ci) człowiekiem na moście pod którym będzie przejeżdżał pociąg, jeśli nic nie zrobisz to tamta piątka na pewno zginie. Z kolei jeśli zrzucisz tego grubego człowieka (zakładamy, że na pewno jeśli tego się podejmiesz to uda Ci się to zrobić) to on zginie, ale wstrzyma pociąg i tamta piątka przeżyje. Co zrobisz?
- Dant3s
- Rozkręcony intro
- MBTI: ISTP
Słyszałem to wcześniej w trochę innej wersji, większość ludzi nie zrobiłaby nic, ponieważ łatwiej jest pozwolić na czyjąś śmierć nie robiąc nic niż zabić własnoręcznie.
Ja bym rzucił kamieniem w przednią szybę pociągu, tak żeby maszynista widział, na pewno zatrzymałby się żeby mnie opieprzyć
Umiesz pływać?
Ja bym rzucił kamieniem w przednią szybę pociągu, tak żeby maszynista widział, na pewno zatrzymałby się żeby mnie opieprzyć
Umiesz pływać?
- przybysz
- Pobudzony intro
- MBTI: INTJ
Tak,
popierasz legalizację związków homoseksualnych? Dlaczego tak lub dlaczego nie? ;>
popierasz legalizację związków homoseksualnych? Dlaczego tak lub dlaczego nie? ;>