Tak czy nie?
-
Temudżyn
- Intronek
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTJ
Re: Tak czy nie?
Nie.
Czy podobają ci się "reformy" Pisu?
Czy podobają ci się "reformy" Pisu?
Zaprawdę, nie masz nic wstrętniejszego nad monstra owe, naturze przeciwne, wiedźminami zwane, bo są to płody plugawego czarostwa i diabelstwa. Są to łotry bez cnoty, sumienia i skrupułu, istne stwory piekielne, do zabrania jeno zdatne. Nie masz dla takich jak oni między ludźmi poczciwymi miejsca.
A owo Kaer Morhen, gdzie ci bezecni się gnieżdzą, gdzie ohydnych swych praktyk dokonują, starte być musi z powierzchni ziemi, a ślad po nim solą i saletrą posypany.
Anonim, Monstrum albo Wiedźmina opisanie
A owo Kaer Morhen, gdzie ci bezecni się gnieżdzą, gdzie ohydnych swych praktyk dokonują, starte być musi z powierzchni ziemi, a ślad po nim solą i saletrą posypany.
Anonim, Monstrum albo Wiedźmina opisanie
Nie. Choć same pomysły dość ciekawe,to wykonanie jak zwykle do bani.
Czy Twoim zdaniem w najbliższym czasie ( ok. 2020 roku) wybuchnie III wojna światowa?
Czy Twoim zdaniem w najbliższym czasie ( ok. 2020 roku) wybuchnie III wojna światowa?
- Coro
- Stały bywalec
Nie - Najwyżej dojdzie do częściowego rozpadu UE i wojny kultur. III WŚ będzie zależeć od wielkich mocarstw, tj. Rosja, Chiny i USA.
Myślisz, że stworzenie sztucznej świadomości, opartej o elektronikę, jest w ogóle możliwe?
Myślisz, że stworzenie sztucznej świadomości, opartej o elektronikę, jest w ogóle możliwe?
- ponuraczek
- Stały bywalec
- MBTI: INFJ
Zależy co rozumiesz pod pojęciem sztucznej świadomości - czy coś, co udaje że ją posiada też możemy nazwać czymś, co ją posiada (bo kto wie, czy i my nie udajemy). Bo jeśli udawanie wystarczy to oczywiście, że tak.
Jeśli nie, to gdyby był to bardzo, bardzo skomplikowany mechanizm (coś a' la nasze neurony, które się ze sobą porozumiewają, bo sam program komputerowy nie wystarczy), to mogłoby to być możliwe.
Chyba że świadomość uznamy za coś, co niektórzy nazywają duszą. Wtedy sądzę, że się nie da.
Czy chciałbyś zwiedzić kiedyś inną planetę?
Jeśli nie, to gdyby był to bardzo, bardzo skomplikowany mechanizm (coś a' la nasze neurony, które się ze sobą porozumiewają, bo sam program komputerowy nie wystarczy), to mogłoby to być możliwe.
Chyba że świadomość uznamy za coś, co niektórzy nazywają duszą. Wtedy sądzę, że się nie da.
Czy chciałbyś zwiedzić kiedyś inną planetę?
"Jeżeli o mnie chodzi, nigdy nie miałem przekonań. Zawsze miałem wrażenia. "
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa
Tak - szczerze to nie pamiętam już jak to jest czuć się niesamotnym i nie chodzi o cielesne sprawy tylko o to drugie.
Czy boisz się, że w pewnym momencie odejdziesz i jedyne co po Tobie zostanie to tylko ten nagrobek bądź urna?
Czy boisz się, że w pewnym momencie odejdziesz i jedyne co po Tobie zostanie to tylko ten nagrobek bądź urna?
Nie. Wiem,że tak kiedyś będzie. Ogólnie nie przywiązuję się jakoś znacznie do tego świata.
Boję się śmierci
tego,że przed,w trakcie i po wciąż będzie mnie bolało ,albo będę czuć się tak jak podczas bezdechu sennego. Strach przed świadomą pustką dookoła.. tego,że niczego nie czuję , nie widzę.. brrr.
Wierzysz,że po śmierci czeka nas coś lepszego?
Boję się śmierci
Wierzysz,że po śmierci czeka nas coś lepszego?
-
martuella
Nie. Ale gorszego też nie. Zeżrą nas robale i koniec.
Było Ci kiedyś wstyd za zachowanie bliskiej osoby?
Było Ci kiedyś wstyd za zachowanie bliskiej osoby?
- Saladin
- Ekstrawertyk
- Enneagram: 7w8
- MBTI: ENFP
Nie, nie przypominam sobie takiej sytuacji.
Czy uważasz Islam za religię pokoju?
Czy uważasz Islam za religię pokoju?
"The worst lies, are the lies you tell to yourself."
"Don't be sorry. Be better."
Mój kanał na youtubie: https://www.youtube.com/channel/UCBstmW ... LTis8vE-hA
"Don't be sorry. Be better."
Mój kanał na youtubie: https://www.youtube.com/channel/UCBstmW ... LTis8vE-hA
- Dant3s
- Rozkręcony intro
- MBTI: ISTP
- Coro
- Stały bywalec
Tak, ale przeraża mnie wyjście wyobraźnią zbyt daleko, tam gdzie wyobraźnia nie sięga.
Czy chciał(a)byś postrzelać do latarni ulicznych?
Czy chciał(a)byś postrzelać do latarni ulicznych?
- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
Tak
Czy planujesz juz wakacje/urlop letni?
Czy planujesz juz wakacje/urlop letni?
Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?