Witam!
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Re: Witam!
Potrzeba nam więcej takich ;-)
Również witam
Również witam
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
-
muzyczna
Na wstępie przepraszam, bo nie pamiętam czy się tu udzielałam już, czy nie... Konto założyłam stosunkowo dawno, ale chyba poza czytywaniem postów nic od siebie jeszcze nie dałam. No w każdym razie... W końcu przełamuje pierwsze, drugie i nawet trzecie lody i witam się ze wszystkimi.
Cokolwiek chciałam tu o sobie napisać, zostało napisane przez was. Mogę się jedynie utożsamić z tymi dziwnymi odczuciami i uśmiechnąć, że nie będę tu z nimi sama.
Muzyczna to prywatnie 20latka z małego miasta na Mazurach. I tyle mojego ekshibicjonizmu na teraz.
Cokolwiek chciałam tu o sobie napisać, zostało napisane przez was. Mogę się jedynie utożsamić z tymi dziwnymi odczuciami i uśmiechnąć, że nie będę tu z nimi sama.
Muzyczna to prywatnie 20latka z małego miasta na Mazurach. I tyle mojego ekshibicjonizmu na teraz.
Z czasem może więcej się o Tobie dowiemy, tymczasem pragnę powitać rówieśniczkę 
4w5,dodatkowo INTJ
-
absztyfikant
- Introrodek
O MADRE... nie wiem czy to do mnie ale jak już doszedłem do takiego wniosku to się wezmę i odpowiem...Ania pisze:a co chciałbyś zmienić propo introwertyzmu?i dlaczego?
Co chciałbym zmienić?. Nadwrażliwość na bodźce. Mam koszmarną pracę z ludźmi, z którymi komitywy raczej nie stworzę. Po dniu pracy (10 godzin z tymi samymi osobami) mam ochotę się zamknąć się w pokoju położyć się na środku dywanu, puścić muzykę i oddychać. I żeby nikt mi nie zawracał głowy. A ja nie lubię się męczyć. Więc wolałbym umieć normalnie funkcjonować w tłumie. A i no ten sok z cytryny. Bo zainwestuję w śliniak:]
"Sanity and happiness are an impossible combination."
- Inno
- Legenda Intro
Nie sądzę by dało się coś z tym zrobić. Taka uroda nadwrażliwych. I tak podziwiam, że wytrzymujesz te 10 godzin dziennie i się jeszcze nie przekręciłeś. :wink: W książce "Być nadwrażliwym i przetrwać. Jak radzić sobie w świecie pełnym zgiełku i agresji" autor, Ted Zeff, podaje sporo sposobów jak ograniczyć wpływ bodźcówabsztyfikant pisze:Ania pisze:Nadwrażliwość na bodźce. [...]Po dniu pracy (10 godzin z tymi samymi osobami) mam ochotę się zamknąć się w pokoju położyć się na środku dywanu, puścić muzykę i oddychać. I żeby nikt mi nie zawracał głowy. A ja nie lubię się męczyć. Więc wolałbym umieć normalnie funkcjonować w tłumie.
i efektowniej gromadzić utraconą energię. Może znajdziesz tam coś dla siebie.

-
absztyfikant
- Introrodek
Propo tego-tak sie składa,ze ja też bym to właśnie zmieniłaabsztyfikant pisze:O MADRE... nie wiem czy to do mnie ale jak już doszedłem do takiego wniosku to się wezmę i odpowiem...Ania pisze:a co chciałbyś zmienić propo introwertyzmu?i dlaczego?
Co chciałbym zmienić?. Nadwrażliwość na bodźce. Mam koszmarną pracę z ludźmi, z którymi komitywy raczej nie stworzę. Po dniu pracy (10 godzin z tymi samymi osobami) mam ochotę się zamknąć się w pokoju położyć się na środku dywanu, puścić muzykę i oddychać. I żeby nikt mi nie zawracał głowy. A ja nie lubię się męczyć. Więc wolałbym umieć normalnie funkcjonować w tłumie. A i no ten sok z cytryny. Bo zainwestuję w śliniak:]
Witajcie.
Jestem tu nowa, więc napiszę pare słów od siebie.
Dzisiaj siedząc na internecie przypadkowo natrafiłam na wyraz ''Introwertyzm'', zaczełam czytać definicję i stwierdziłam, że jestem introwertyczką i melancholiczką. Cieszę się, że w końcu wiem kim naprawdę jestem.
Wcześniej myślałam, że jestem aspołeczna i mam fobię pracy, a dawniej fobię szkolną.
Uważam,że introwertycy mają gorzej w życiu niż ekstrawertycy. Ja zazwyczaj zawsze czułam się źle w społeczeństwie. Boję się nudy, monotonii, dobija mnie dłuższy kontakt z ludźmi, ale nie załamuję się. Wiem, że to wszystko jest moim ciężarem, który muszę znieść i tyle.
Pozdrawiam wszystkich !
Dzisiaj siedząc na internecie przypadkowo natrafiłam na wyraz ''Introwertyzm'', zaczełam czytać definicję i stwierdziłam, że jestem introwertyczką i melancholiczką. Cieszę się, że w końcu wiem kim naprawdę jestem.
Wcześniej myślałam, że jestem aspołeczna i mam fobię pracy, a dawniej fobię szkolną.
Uważam,że introwertycy mają gorzej w życiu niż ekstrawertycy. Ja zazwyczaj zawsze czułam się źle w społeczeństwie. Boję się nudy, monotonii, dobija mnie dłuższy kontakt z ludźmi, ale nie załamuję się. Wiem, że to wszystko jest moim ciężarem, który muszę znieść i tyle.
Pozdrawiam wszystkich !
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Ostatnio cicho tu jak w grobie, towarzystwo się porozjeżdżało, więc pozwolę sobie w imieniu wszystkich powitać Cię na forum.Sonia pisze:Witajcie.
(...)
Pozdrawiam wszystkich !
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Witaj Soniu:) ja też melancholik ale i chyba częściowo tez flegmatyk jestem...Również moje myśli były podobne do twoich-zastanawiałam się czy ze mną wszystko ok?patrząc na pozostałe dzieci a w późniejszych latach młodzież szkolną.Hm a powiedz mi-w jakim społeczeństwie źle się czujesz?Ja to w dużych grupach do tego obcych to już całkiem....a im węższe grono-tym lepiej mi z tym,łatwiej mi mówić,otworzyć się na innych.Hm dziwne,możesz mi wyjaśnić jak można bać się nudy??nigdy chyba tak nie miałam,owszem nudę odczułam ale mnie to męczyło lub irytowało ale nigdy nie bałam się nudy.Zgodzę się choć nie do końca bo myślę,że to zależy od tych ludzi,także nie każda osoba musi na nas działać męcząco.Ja 1 na pewno taka znam:)Sonia pisze:Witajcie.
Pozdrawiam wszystkich !
-
Zethariel
- Introrodek
To ja się też przywitam ^^
Stosunkowo niedawno odkryłem co to znaczy być introwertykiem -- wielka ulga wiedzieć, że to nie ze mną jest coś nie tak
Chciałbym, aby więcej ludzi było uświadomionych co do istnienia temperamentów -- szczególnie rodziców i nauczycieli, gdyż te osoby są odpowiedzialne za wychowywanie młodszych, nie znających świata, a tym bardziej siebie, młodych ludzi.
Mój typ MBTI to INTJ -- jestem ciekaw, ilu spośród was, forumowiczów, sprawdzało swój typ osobowości według tego wskaźnika? I jakie były wyniki? Nie przeglądałem forum jeszcze na tyle dokładnie by znaleźć taki topic, jeśli istnieje, to przepraszam
Hope we have fun together ^^
Stosunkowo niedawno odkryłem co to znaczy być introwertykiem -- wielka ulga wiedzieć, że to nie ze mną jest coś nie tak
Mój typ MBTI to INTJ -- jestem ciekaw, ilu spośród was, forumowiczów, sprawdzało swój typ osobowości według tego wskaźnika? I jakie były wyniki? Nie przeglądałem forum jeszcze na tyle dokładnie by znaleźć taki topic, jeśli istnieje, to przepraszam
Hope we have fun together ^^
Z góry przepraszam jeśli wydam się niemiły bądź obraźliwy. Wszelkie zamieszczone przeze mnie posty mają na celu wnieść coś znaczącego do konwersacji i nie są wymierzone przeciw ich autorom i/lub innym partycypantom tematu.
http://nonentity.blox.pl/2010/10/INTJ-p ... wosci.html
- Pałer_Frytas
- Stały bywalec
-
Zethariel
- Introrodek
Chciałem wstawić sobie avatara Horo, ale trochę by głupio wyglądało, jako że jestem facetem
Miałem nadzieję, że ktoś spostrzeże
Pozatym, avatar bez Horo może też sugerować coś dodatkowo o mojej personie -- np. brak Horo ^^
Pozatym, avatar bez Horo może też sugerować coś dodatkowo o mojej personie -- np. brak Horo ^^
Z góry przepraszam jeśli wydam się niemiły bądź obraźliwy. Wszelkie zamieszczone przeze mnie posty mają na celu wnieść coś znaczącego do konwersacji i nie są wymierzone przeciw ich autorom i/lub innym partycypantom tematu.
- Pałer_Frytas
- Stały bywalec
Nie sądzisz, że taka podprogowa informacja do kogokolwiek by dotarła?
Chyba przeceniasz ludzkość 
5w4
INTP
ABASCUS!
INTP
ABASCUS!