Co obecnie czytasz?
- Ananas
- Pobudzony intro
- Enneagram: 6w5
- MBTI: INTP
Re: Co obecnie czytasz?
"Zachowania Niepoprawne"- Richard H. Thaler
„We wszechświecie więcej jest gwiazd niż ziaren piasku na dowolnej plaży;
więcej jest gwiazd niż sekund, które upłynęły, odkąd powstała ziemia;
więcej jest gwiazd niż dźwięków i słów wypowiedzianych przez wszystkich ludzi od początku świata."
-Neil De Grasse Tyson
więcej jest gwiazd niż sekund, które upłynęły, odkąd powstała ziemia;
więcej jest gwiazd niż dźwięków i słów wypowiedzianych przez wszystkich ludzi od początku świata."
-Neil De Grasse Tyson
-
Violaine
Pseudonim zobowiązuje!
U mnie na tapecie "Patrick Melrose" Edwarda St Aubyna, wydanie WAB, podzielone na dwie książki. Poprzedzone przedmową Zadie Smith, pełną spoilerów (!), co niestety zauważalnie zniechęca mnie do czytania.
-
Rochester
- Introrodek
- Enneagram: 1
- MBTI: INFJ
Brawo za spostrzegawczość! Chociaż ,,Villette" to już nie ten poziom co ,,Jane Eyre"... Mimo to w Bronte (Charlotte, Emily to już inna bajka) zachwyca mnie głębią opowiadania. Widać w tym wszystkim introwertyczny charakter autorkiViolaine pisze: 05 lut 2021, 18:11Pseudonim zobowiązuje!
U mnie na tapecie "Patrick Melrose" Edwarda St Aubyna, wydanie WAB, podzielone na dwie książki. Poprzedzone przedmową Zadie Smith, pełną spoilerów (!), co niestety zauważalnie zniechęca mnie do czytania.
- maminumakuka
- Zagubiona dusza
-
Violaine
-
Violaine
tomik poezji pt. "Wizjonerzy i buntownicy: Wiersze współczesnych poetów amerykańskich" - mało współczesne, wszak wydane w latach siedemdziesiątych
"Zen i sztuka obsługi motocykla" Roberta M. Pirsiga, powieść drogi, bardzo nastrojowa i skłaniająca do wszelakich możliwych rozważań, jak to zwykle w podróży bywa
"Zen i sztuka obsługi motocykla" Roberta M. Pirsiga, powieść drogi, bardzo nastrojowa i skłaniająca do wszelakich możliwych rozważań, jak to zwykle w podróży bywa
-
enter enigma
- Pobudzony intro