Witam!
Re: Witam!
Witam!
Mam na imię Marcin, mam 25 lat.
Na stronę i forum trafiłem kilka tygodni temu - żałuję, że tak późno. Jakoś w życiu nie miałem okazji spotkać wielu introwertyków (i prawdę mówiąc nie wierzę, że jest nas aż 25%). Od wielu lat próbowałem lepiej poznać siebie. Słyszałem o introwertyzmie, ale raczej kojarzyłem go z jakąś pojedynczą cechą, kilkoma cechami, osobowości, która nie wyjaśnia wszystkiego. Dlatego wiele rzeczy tłumaczyłem sobie nieśmiałością, z którą oczywiście próbowałem walczyć. Kłopot w tym, że jakoś ta walka nie przynosiła oszałamiających efektów, a sama nieśmiałość nie tłumaczyła wszystkiego (bo tak naprawdę w głębi zawsze wydawało mi się, że jestem całkiem śmiały). W sumie pogodziłem się już z samym z sobą, ale to dopiero introwertyzm wyjaśnia bardzo wiele - to zmęczenie (znużenie, niepohamowane ziewanie:) długim przebywaniem w ostatecznie dość interesującej grupie ludzi, uczucie pustki w głowie, kiedy trzeba coś powiedzieć szybko (i niechęć, kiedy nie można czegoś choć dłuższą chwilę przemyśleć), uwielbienie ciszy, zdecydowane preferowanie rozmów w cztery oczy, w sumie łatwość utrzymywania kontaktu wzrokowego, skłonność do samotności, zainteresowania itd.
Mam na imię Marcin, mam 25 lat.
Na stronę i forum trafiłem kilka tygodni temu - żałuję, że tak późno. Jakoś w życiu nie miałem okazji spotkać wielu introwertyków (i prawdę mówiąc nie wierzę, że jest nas aż 25%). Od wielu lat próbowałem lepiej poznać siebie. Słyszałem o introwertyzmie, ale raczej kojarzyłem go z jakąś pojedynczą cechą, kilkoma cechami, osobowości, która nie wyjaśnia wszystkiego. Dlatego wiele rzeczy tłumaczyłem sobie nieśmiałością, z którą oczywiście próbowałem walczyć. Kłopot w tym, że jakoś ta walka nie przynosiła oszałamiających efektów, a sama nieśmiałość nie tłumaczyła wszystkiego (bo tak naprawdę w głębi zawsze wydawało mi się, że jestem całkiem śmiały). W sumie pogodziłem się już z samym z sobą, ale to dopiero introwertyzm wyjaśnia bardzo wiele - to zmęczenie (znużenie, niepohamowane ziewanie:) długim przebywaniem w ostatecznie dość interesującej grupie ludzi, uczucie pustki w głowie, kiedy trzeba coś powiedzieć szybko (i niechęć, kiedy nie można czegoś choć dłuższą chwilę przemyśleć), uwielbienie ciszy, zdecydowane preferowanie rozmów w cztery oczy, w sumie łatwość utrzymywania kontaktu wzrokowego, skłonność do samotności, zainteresowania itd.
Witam i ślę pozdrowienia znad morza!
Mam 23 lata, studiuję, miewam dość niepopularne poglądy na nasz świat ;)
O niechęci do tłumów, hałasu itd. chyba nie muszę pisać. Dodam, że swój introwertyzm w gruncie rzeczy lubię :))
O niechęci do tłumów, hałasu itd. chyba nie muszę pisać. Dodam, że swój introwertyzm w gruncie rzeczy lubię :))
- iksigrekzet
- Intromajster
Hejaśnieżka pisze:Witam i ślę pozdrowienia znad morza!
Mam 23 lata, studiuję, miewam dość niepopularne poglądy na nasz świat![]()
Sułtan.
Wyjdzie w praniu, jeśli tu dłużej zostanę ;)iksigrekzet pisze:Heja :) Jakie?śnieżka pisze:Witam i ślę pozdrowienia znad morza!
Już zaczyna wychodzićśnieżka pisze:Wyjdzie w praniu, jeśli tu dłużej zostanę
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"
"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
O, jaki fajny watek powitalny. Tez sie przedstawie
Padre, trzydziestoletni introwertyk. Chemik z zacieciem polimerowym, znaczy techniczny ;-) W chwili obecnej skutkiem calej serii zbiegow okolicznosci mieszka i pracuje na polnocy Holandii. Pare tygodni temu znalazl to forum czytal, czytal, w koncu zdecydowal sie wyjsc z szafy.
Witam wszystkich, klaniam sie i szuram nozka.
Przepraszam za brak pliterek, pisze z kompa w pracy.
Pozdrawiam
Padre, trzydziestoletni introwertyk. Chemik z zacieciem polimerowym, znaczy techniczny ;-) W chwili obecnej skutkiem calej serii zbiegow okolicznosci mieszka i pracuje na polnocy Holandii. Pare tygodni temu znalazl to forum czytal, czytal, w koncu zdecydowal sie wyjsc z szafy.
Witam wszystkich, klaniam sie i szuram nozka.
Przepraszam za brak pliterek, pisze z kompa w pracy.
Pozdrawiam
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
witam i życzę, żeby to intro wyjscie z szafy pomogło w jakiś sposob : )
(zdjęcia ach i och, piękne!)
(zdjęcia ach i och, piękne!)
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Znalezienie zmagajacych sie z podobnymi problemami z reguly pomaga.Ausencia pisze:witam i życzę, żeby to intro wyjscie z szafy pomogło w jakiś sposob : )
Alez dziekuje, dziekuje :-) Zapytalbym jeszcze ktore bardziej, ale nie chce badz co badz powitalnego watku zasmiecac.Ausencja pisze:(zdjęcia ach i och, piękne!)
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Kto by się przejmował. "Petten. Jazda brzegiem morza." oraz zdjęcie z folderu "wieczory i poranki" wygrywają.
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Ja :-PAusencia pisze:Kto by się przejmował.
Heh, "atak jądrowy" mam na pulpicie. Ale już cicho-sza, zamykamy temat. Widzę że jest tu odpowiedni dział, tam się na pewno pojawię.Ausencia pisze:"Petten. Jazda brzegiem morza." oraz zdjęcie z folderu "wieczory i poranki" wygrywają.
-
Tuco
Cześć wszystkim,
Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i postanowiłem się przywitać.
Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim użytkownikom forum za dzielenie się swoimi doświadczeniami.
Jestem dość skrajnym introwertykiem i wasze posty przekonały mnie że wiele osób ma podobne problemy i przemyślenia jak ja, co ułatwiło mi zaakceptowanie siebie.
Dzięki introwertyzm.pl trafiłem też na książkę "Introwertyzm to zaleta", którą bardzo polecam każdemu kto chce się dowiedzieć czegoś o swoim introwertyzmie ze strony fizjologicznej i psychologicznej.
To tyle na początek, pozdrawiam!
Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i postanowiłem się przywitać.
Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim użytkownikom forum za dzielenie się swoimi doświadczeniami.
Jestem dość skrajnym introwertykiem i wasze posty przekonały mnie że wiele osób ma podobne problemy i przemyślenia jak ja, co ułatwiło mi zaakceptowanie siebie.
Dzięki introwertyzm.pl trafiłem też na książkę "Introwertyzm to zaleta", którą bardzo polecam każdemu kto chce się dowiedzieć czegoś o swoim introwertyzmie ze strony fizjologicznej i psychologicznej.
To tyle na początek, pozdrawiam!
-
zundapp750
Od czego tu zacząć :?: Może zacznę od tego że się przedstawię
. Jestem zundapp750 inaczej ( NIE święty)Szymon mam 30 lat i jestem introwertykiem. Skąd wiem że jestem? Od dłuższego czasu (od 30 lat
)zauważyłem że trzymam się z daleka od ludzi i od wszystkiego co ze społeczeństwem związane. Dlaczego forum?? przez przypadek natrafiłem i stwierdziłem że znajdę lub powinienem znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Wita Was kolejny dumny introwertyk. Piotrek - student z Warszawy, miłośnik natury, introwertycznej muzyki i mitologii skandynawskiej. Prawdopodobnie INTj. :wink:
I never found the companion that was so companionable as solitude.