Enneagram;)

Tutaj rozmawiamy o ogólnych kwestiach osobowości, typologiach osobowości, temperamentu.
Kalipso

Re: Enneagram;)

Post autor: Kalipso »

Witam wszystkich. Myślę że jestem 5w4, chociaż w teście wyszło mi 4w5. Test nie jest wyjątkowo precyzyjny, i istnieje w nim pewien zakres błędu, dlatego wiele osób pisze że raz im wychodzi np. 1w2 a drugim razem 2w1. Osobiście myślę że każdy zmienia się, gdybym zrobiła ten test 10 lat temu zapewne wyszłoby mi 5, różne doświadczenia sprawiły że odblokowałam swoje emocje i dlatego dzisiaj pokazało mi się 4w5.
Awatar użytkownika
degieb
Pobudzony intro
Kontakt:

Post autor: degieb »

Kalipso pisze:Witam wszystkich. Myślę że jestem 5w4, chociaż w teście wyszło mi 4w5. Test nie jest wyjątkowo precyzyjny, i istnieje w nim pewien zakres błędu, dlatego wiele osób pisze że raz im wychodzi np. 1w2 a drugim razem 2w1. Osobiście myślę że każdy zmienia się, gdybym zrobiła ten test 10 lat temu zapewne wyszłoby mi 5, różne doświadczenia sprawiły że odblokowałam swoje emocje i dlatego dzisiaj pokazało mi się 4w5.
Ja 6w5 i nie wiem,czy jest ktoś na tym forum z tym typem.
Miałem 6w7,2w3 i raczej nie pasowało. No ale wreszcie ktoś,kto zauważył,pozdro od oficjalnego gimbusa na forum!
Każdy taki indywidualista a wszyscy(większość) 4w5 :D
Mhm.
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro
MBTI: INTP

Post autor: vragutinovic »

degieb pisze:Ja 6w5 i nie wiem,czy jest ktoś na tym forum z tym typem.
Miałem 6w7,2w3 i raczej nie pasowało. No ale wreszcie ktoś,kto zauważył,pozdro od oficjalnego gimbusa na forum!
Każdy taki indywidualista a wszyscy(większość) 4w5 :D
Oj, Ty nasz psotny gimbusie! To forum skupia głównie Indywidualistów (4) i Obserwatorów (5), niektórzy szybują w wirtualnych przestworzach, gdyż mają skrzydła. Ale zakładam, że to wiesz, boś jest inteligentny chłopak, tylko tak od czasu do czasu podpuszczasz.
Awatar użytkownika
apohawk
Rozkręcony intro
Enneagram: 4w5

Post autor: apohawk »

Na forum są też Perfekcjoniści (1), ale najczęściej się nie odzywają. :D
No good deed goes unpunished.
Awatar użytkownika
Kosa13
Pobudzony intro
MBTI: INFJ

Post autor: Kosa13 »

Po raz 3 bodajże wyszło mi 5w4
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro

apohawk pisze:Na forum są też Perfekcjoniści (1), ale najczęściej się nie odzywają. :D
@apohawk, masz teorię? Bo ja mam trzy:
1) albo na większość postów tutaj reagują załamaniem rąk lub fejspalmem, a wtedy nie mogą sięgnąć klawiatury,
2) albo mają trudności ze skończeniem jednego postu, bo żadna wersja nie jest satysfakcjonująca,
3) 1 i 2 jednocześnie

;)

A jeśli na forum są jakieś (3)-ki lub (7)-ki, to... oj, będę zdziwiony. Bardzo zdziwiony. Możecie się odezwać?
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Post autor: Drimlajner »

albo mają trudności ze skończeniem jednego postu, bo żadna wersja nie jest satysfakcjonująca,
Masakra. Tydzień już układam sobie opis na sympatię i za każdym razem na końcu stwierdzam...
Eee cienkie to jakieś, stać mnie na więcej.

Głowa mnie boli jak pomyślę jakie męki będę miał ze zdjęciem.

---
Wracając.
1w9.
Dwa razy test robiłem. Wczoraj i rok temu. A na trop wpadłem przy okazji przeglądania forum o FS.
Nie polecam, przygnębiające towarzystwo, ale też wiele informacji o psychologi można znaleźć jeśli kogoś interesuje ta dziedzina.
Sam Enneagram. 1w9 ale też nie do końca, w wielu miejscach się myli opisując mnie jak jakiegoś wyniosłego arystokratę. Tak nie jest. Mimo tego perfekcjonizmu i regułek które lubię tworzyć jestem osobą bardzo otwartą na drugiego człowieka.
z ogromnym dystansem do siebie i tego co robię. Wydaje się takie nie jedynkowe.

Z resztą, określać osobowość człowieka wg. jakiegoś testu a/b/c/d/e ? Przecież my jesteśmy bardzo złożeni.
Awatar użytkownika
apohawk
Rozkręcony intro

Post autor: apohawk »

Zanim napiszą, to poprawią 5 razy, załamią się i zrezygnują ;) Albo po prostu się boją. Są jednak jedynki, które piszą na forum (Highwind mi się kojarzy jako 1w9).
No good deed goes unpunished.
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro

Jedynka to mój główny podtyp enneagramowy, niezmienny od lat, więc... powiedzmy, że wiem o czym mowa ;). (Cholera, nawet tego posta musiałem poprawić... :D)
Awatar użytkownika
highwind
Legenda Intro
Enneagram: 1w9
MBTI: istj

Post autor: highwind »

apohawk pisze:Zanim napiszą, to poprawią 5 razy, załamią się i zrezygnują ;) Albo po prostu się boją. Są jednak jedynki, które piszą na forum (Highwind mi się kojarzy jako 1w9).
Zdarzało mi się zaczynać pisać posta, a potem go nie kończyć i więcej nie wchodzić do danego działu :P Generalnie, to coś bym popisał, ale brak ostatnio jakichś oryginalnych wątków. Albo mi się zebrało na forumowy odwyk.
Awatar użytkownika
Jeanne
Intronek

Post autor: Jeanne »

4w5 :)
Obrazek
Awatar użytkownika
pustka
Stały bywalec

Post autor: pustka »

Właśnie miałam napisać posta...
Co jest, to jest. Co się zdarzy, to się zdarzy.
Awatar użytkownika
Sundari
Introwertyk

Post autor: Sundari »

Jestem 1 w 2 - "Adwokat". Jestem też introwertykiem. Mam osobowość anankastyczną (o której piszę w innym wątku) - jest to straszna mieszanka.
„Samotność jest niezależnością, życzyłem jej sobie i zdobyłem ją po długich latach. Była ona zimna, o tak, ale była też cicha, prawdziwie cicha i wielka, podobnie jak zimne, ciche przestworza, po których wędrują gwiazdy.”
Hermann Hesse - Wilk stepowy

O mnie: INTJ | Jedynka ze skrzydłem dwa: 1w2 - "Adwokat" | Płciowo stypizowana "na krzyż":P
maggi
Zagubiona dusza

Post autor: maggi »

Wyszło mi 4w5. Mało oryginalnie ;) Ale wszystko do mnie pasuje niemal jak ulał.
Awatar użytkownika
nika
Introwertyk

Post autor: nika »

Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów. W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posępne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.
ODPOWIEDZ