Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Re: Witam!

Post autor: qb »

Witaj na forum! :)
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Post autor: Akolita »

Również witam. :)
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
SwójChłop

Post autor: SwójChłop »

Jako nowy gość na tym forum witam wszystkich :) Pozwólcie, że po części przedstawię swoją osobę. Mieszkam w wielkopolskim mieście, brudnym, niezadbanym a zarazem malowniczym Wągrowcu. Trenuje piłkę nożną w moim rodzinnym mieście. Odnośnie introwersji i ekstrawersji hmm... trudno jednoznacznie utożsamić mnie z jedną ze stron, choć myślę, że bliżej mi do introwertyka, ale to się jeszcze okaże, ponieważ zajrzałem na to forum w celu rozprawienia się z tym poprzez kontakt z prawdziwymi introwertykami. Postaram się jeśli czas pozwoli regularnie uczestniczyć w dyskusjach. :) Mój wiek? Trudny, buntowniczy wiek, dzieciństwo chcąc nie chcąc wysyłam do lamusa ( na szczęście niektóre cechy pozostają ), wkraczam jedną nogą (sic!), można powiedzieć paluszkiem w dorosłość. Mam 15 lat (3 gimnazjum). Jak już wcześniej wspomniałem lubię wysiłek fizyczny, w różnej postaci. Nie pogardzę też dobrą książką czy filmem (rzadziej). Jestem ateistą (nie mylić z tró ateistą czerpiącym wiedzę z Wikipedii i Zeitgeista), choć i to nie jest silne, wciąż mój światopogląd się zmienia, lecz od około dwóch i pół roku porzuciłem wiarę swoich przodków - ewolucja z antyklerykalnego agnostyka po ateistę opierającego się na raczej na racjonalizmie. Faza pierwsza, jak ją nazywają, czyli antyklerykalizm już przeszedł. Jestem indywidualistą, egoistą, a także materialistą, niektórzy nazywają mnie chamem prostakiem, i egoistą ;) no coż... Może i Wy się o tym przekonacie ;) Nie mam przyjaciół dlatego, że nie chce ich mieć. Tych którzy nazywają mnie przyjacielem nazywam dobrymi kolegami. Wiąże się to być może z tym, że nikomu nie ufam, kiedyś tak nie było, ale zmieniło się to po doświadczeniach ( doświadczenia? - pewnie się śmiejecie? ;), ja tez, mam nadzieje ze na tych doświadczeniach się nie skończy.) Zwą mnie też dziwakiem, ale z czasem może później Wy to ocenicie, lecz wiadomo, że nie dam poznać się w 100% i nie będę robił sobie złej reklamy nieznajomym mi osobą, także to może być trudne.. Do tej opinii już się przyzwyczaiłem, choć nie bardzo wiem skąd się bierze :) jestem po prostu sobą, niektórych to pociąga - za co im dziękuje :P (ale teraz nie o tym). Jeszcze napisze troszkę o muzyce jakiej słucham. Ogólnie rzecz biorąc słucham muzyki z gatunku: od punku, przez rock po metal, mój ulubiony zespół to System Of A Down ( alternatywny metal ). Wybaczcie, iż treść jest chaotyczna... :P To póki co wszystko o mojej osobie. Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam. Mam nadzieje, że znajdę tutaj ciekawych ludzi. :)
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

No to ja nieco bardziej lapidarnie napiszę - witaj.
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
Sevastian

Post autor: Sevastian »

Witam. Pomimo późnej pory postaram się naskrobać jednak kilka słów o sobie. Dzień który się właśnie kończy z pewnością będzie wyjątkowy. Do tej pory żyłem w miarę normalnie, zastanawiając się jedynie czemu tak jakoś nie pasuje. Starałem się chodzić na różne rozrywki ale zawsze jakoś mi to nie leżało. Teraz już wiem. Jestem Intro.

Heh, zabrzmiało to trochę jak wyrok jakiś. Ale chyba nie jest to takie złe, prawda? Przez te kilkanaście lat nieświadomości nauczyłem się jakoś kontaktować z resztą ekstrawertyków. Dziś po przeczytaniu sporej części tego forum zrozumiałem, że tak na prawdę to tylko gra, a moje prawdziwe ja gdzieś siedziało schowane z obawy przed uznaniem za dziwaka, nieśmiałego, odludka. Trzeba z tym skończyć, nie można się oszukiwać w nieskończoność.

Wiem już, że bycie intro ma wiele zalet, które nie każdy dostrzega, pora być sobą.

Jeszcze może słowo jak tu trafiłem, otóż poznałem pewną fajną dziewczynę, która miała opinię dziwnej, czułem że mam z nią coś wspólnego ale nie wiedziałem co. W szkole mówili kiedyś o osobowości, ale nie brałem tego serio. Teraz szukając czegoś o niej jako właśnie o introwertyczce zacząłem się bardziej zagłębiać w temat i test wykazał INTP. http://www.mypersonality.info/sevastian/

Dalsza lektura tylko mnie utwierdziła w przekonaniu o introwertyźmie. Może to nie jest takie złe jak się z zewnątrz wydaje? Nie wien, nigdy nie myślałem o sobie jako o intro.

Pozdrawiam.

P.S. Przepraszam za ew nieskładność tego posta ale pora późna, a intencje szczere :p
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Witaj!
pan9mm

Post autor: pan9mm »

Witam. Miło spotkać podobnych ludzi.Może kiedyś zabiorę głos... Pozdrawiam wszystkich na forum
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

Witajcie u siebie. ;)

Sevastian pisze: Teraz już wiem. Jestem Intro.
Heh, zabrzmiało to trochę jak wyrok jakiś.
Można potraktować to jak krok ku wyzwoleniu i zrzuceniu "okowów". :>
Obrazek
bray

Post autor: bray »

Witam wszystkich na forum!
Kiedyś chyba znalazłem to forum ale w ogóle się nie zajmowałem moją osobowością ;] Ostatnio odkryłem potrzebę znalezienia ludzi podobnych do siebie :D
skyhawk

Post autor: skyhawk »

jak tu trafilem? jak sie dowiedzialem? hmm pewnie jak wiekszosc dlatego nie ma co sie powtarzac chce sie tylko jak przystalo na nowego z wami przywitac :) ciesze sie ze tu trafilem dobrze wiedziec ze nie jestem sam ze sa ludzie tacy jak ja ze wkoncu znajdujesz jakies male miejsce gdzie jest tak jak w swoim wlasny zamku ciemnosci a czytajac wypowiedzi innych usmiech sam sie pojawia wiedzac ze ktos ma takie same nawyki przyzwyczajenia problemy itd coz mam nadzieje ze forum bedzie sie rozwijalo i postaram sie cos tam w miare mozliwosci dlubnac w poszczegolnych tematach pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
fioletowa
Intronek

Post autor: fioletowa »

Jejku...napisałam już kilka postów, a nie powiedziałam jeszcze swego ulubionego Helloł ;>
Się poprawiam! :)
Tpk64

Post autor: Tpk64 »

Również witam wszystkich :wink: Jestem introwertykiem i różnie mi z tym ;) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Akolita
Krypto-Extra

Witajcie.
Awatar użytkownika
Sorrow
Krypto-Extra
Enneagram: 1w9
MBTI: ENFP

Post autor: Sorrow »

Cześć :D !
Moja galeria na DeviantArt

"Violence solves everything."
dante

Post autor: dante »

Witam.
Jako nowy na forum chciałem się przywitać. Trafiłem tutaj przypadkiem jakąś godzinę temu. Jak to w zwyczaju studenckim ucząc się do kolokwium przeczesywałem internet w poszukiwaniu informacji które nic wspólnego z tematem owego kolokwium nie miały. Nie pamiętam już gdzie znalazłem link do testów na MyPersonality i oto co wyszło: http://www.mypersonality.info/dante1987/ Potem już z górki, zacząłem szukać informacji o introwertyźmie no i trafiłem tutaj. Coś mnie pchnęło żeby się zarejestrować i tak rozpoczyna się moja przygoda z tym forum.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ